U
użytkownik-a
Gość
A który dzień cyklu dzisiaj masz smerfetka ?Ale co innego bladziochy a co inngo rozowe krechy![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A który dzień cyklu dzisiaj masz smerfetka ?Ale co innego bladziochy a co inngo rozowe krechy![]()
Luteina jest na receptę. Ale jesli udaloby ci sie zdobyć to na pewno nie zaszkodzi.Dziewczyny mam pytanie. Z racji, że mieszkam w UK i wiadomo, że tutaj nie dają luteiny w razie plamień to czy jeżeli zaszłabym w ciążę i rodzina wysłałaby mi leki z Polski to czy branie ich byłoby bezpieczne? Nie jestem fanką leków a branie ich na własną rękę jest w ogóle zle i wiem o tym doskonale. Ale z tego co wiem to luteina nie zaszkodzilaby dziecku. 2 moje bliskie koleżanki brały i jedna zapobiegawczo a druga bo miała plamienia. Rozmawialismy o tym z narzeczonym jeśli miałoby pomóc to zrobimy wszystko..
Dziewczyny, czy wy już na samym początku ciąży biegałyście co chwilę do toalety na siku ? Trochę się martwię, bo niby test jest pozytywny, dopiero jutro mam możliwość zdobienia bety ale prawie wgl nie chodzę do toalety![]()
Jedyne co odbiera mi nadzieję to to, że mam straszny apetyt. Ale w głowie się kręci cycki też jakieś dziwne i dziś miałam takie skurcze jak na okres.
Kurcze a nie można jakoś wydłużyć tej fazy?
Dziekuje ślicznie za odpowiedź, chciałam napisać do Ciebie wiadomość ale jakoś tak mi głupio było. Sledze twoje wpisy w miarę możliwości, bo Ty i Twoja dzidzia w brzuszku daliscie mi naprawdę dużo nadziei.. W Polsce będę dopiero w Maju dlatego pytam tutaj w razie gdybym jednak była w ciąży.. Jeszcze jest pytanie czy luteina czy duphaston tyle informacji do przetworzenia.. No nic najwyżej zadzwonię i pojadę do Polskiego lekarza jak już się coś pojawija po poronieniu zaszlam w ciaze od razu i jak tylko pojaiwlo sie serduszko dostalam duphaston od ginekologa, profilaktycznie. nie wiem czy pomaga czy ma efekt placebo. dzisiaj 18+5. Jest wiele lekow, ktore pomagaja, nie majac wplywu na dzidziusia w ogoletakze, mysle ze spokojnie moglabys brac ale wiadomo, ze najlepiej skonsultowac z ginekologiem przy okazji wizyty w Pl
tak, 4 tygodnie wcześniej była u lekarza i na usg i wszystko od początku ciąży było ok. Wszystkie parametry itp. Poszła na połówkowe usg i dowiedziała się że serduszko nie bije(i jeszcze w swoje urodziny )
![]()
Wiem kochana, pracowałam długo w szpitalu nie ma problemów z receptą w tym ypadkuLuteina jest na receptę. Ale jesli udaloby ci sie zdobyć to na pewno nie zaszkodzi.
To ja nie wiem kiedy najlepiej robić te testy [emoji87]
Duphaston jest na wiele problemów i w zależności od tego stosuje się go w różny sposóbWcześniej nie miałam z tym problemu i zawsze była 13-14 dniowa. Teraz coś mi się pomieszało. Tak jak pisze @bleucoco duphaston podobno jest na to. Mam wizytę 26.03 u gina to pogadam z nim o tym.