reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

OGÓRKOWE STARACZKI ZE STAREJ PACZKI [emoji7][emoji173]

reklama
Hmm... a długo bierzesz metforminę ? Ja tez jestem na mecie j będę ja brała cała ciazez czytałam tez, ze nagłe odstawienie nie jest wskazane.
Od kwietnia zeszłego roku, ale ja nigdy nie miałam IO ani cukrzycy. A co do metforminy w ciąży to powiedziała, że w Europie są zalecenia żeby zmieniać ją na insulinę na czas ciąży i nie można jej stosować. Stosuje się tylko w USA, bo dla nich insulina jest dużo droższa niż metformina i dlatego tak wolą ale i tak nie ma wskazań medycznych do stosowania tego w ciąży 🤷🏼‍♀️

Ucięło mi [emoji853] do Verony ciąg dalszy [emoji3] jeżeli ciąża wyszła młodsza to właśnie ze względu na ten „rozmiar@ dzidziusia - zagnieżdżenie mogło być później i wtedy taka różnica będzie się utrzymywać bo wtedy właśnie wychodzi Ci 5+, albo niedokładny pomiar u się wyrówna. ZERO stresu - oddychaj [emoji3]

Dokalnie. Veronka, jakbyś nawet tego samego dnia robiła usg w innym gabinecie na innym sprzęcie, nawet u tego samego lekarze to pomiar byłby inny. Baaaa, pomiar mógłby być inny nawet na tym samym sprzęcie, wystarczy, ze lekarz inaczej przyłożyłby pelotę

Yay dziewuszki pierwsze USG płodu 3.03 o 19:00, to będzie wg moich wyliczeń 7t0d 😊😊😊 Teraz tylko trzeba być cierpliwym 😂 Postanowiłam zapisać się na pocz. marca zamiast 28.02 - kilka dni różnicy, ale dla serduszka dużo, więc wolę później, żeby to serduszko już było 😊

Od kwietnia zeszłego roku, ale ja nigdy nie miałam IO ani cukrzycy. A co do metforminy w ciąży to powiedziała, że w Europie są zalecenia żeby zmieniać ją na insulinę na czas ciąży i nie można jej stosować. Stosuje się tylko w USA, bo dla nich insulina jest dużo droższa niż metformina i dlatego tak wolą ale i tak nie ma wskazań medycznych do stosowania tego w ciąży 🤷🏼‍♀️

To ja cztatalam wręcz co innego. Mój Gon j diabetolog mówią, ze w DE, UK prowadzi się ciąże ba metforminie.
Ja niestety mam IO i będę ja brała. Boje się odstawić bo tym co się naczytałam o odstawieniu jej w ciąży.

reklama
Do góry