Dzieczyny ja może trochę nie na temat forumowy, ale chce to napisać ku przestrodze, jaka sytuacja mnie wczoraj spotkała. Jeszcze jestem trochę w szoku. Po pracy poszłam z koleżanka do kina, seans skończył sie ok 22, wyszłyśmy, pożegnaliśmy się i każda poszła w swoją stronę na inne przystanki. Wiec idę sobie ulica, dzielnica gdzie jest kupę ludzi, knajp i ogólnie tętni życiem i pisze smsa do męża. Słyszałam jak z tylu jedzie jakiś skuter, zreszta jeździ ich bardzo dużo, ale ten był jakoś wyjątkowo blisko i w momencie kiedy szybko odwróciłam głowę i przycisnęłam tel do siebie machnęła mi przed twarzą ręka która już była wycelowana żeby mi zabrać telefon. Gdybym nie miała refleksu, to została bym bez tel
. Nie udało im się i szybko odjechali. W tym momencie zdałam sobie sprawę ile ważnych rzeczy mamy na telefonie i co w razie kradzieży.... Stałam na tym chodniku chwile w szoku i z naprzeciwka szła grupa młodych którzy to widzieli i zaczęli mi mówić ze tutaj wieczorami jest taka szajka co jeździ skuterami i wyrywają torebki, telefony. Ja torebkę miałam przełożona przez ramie, wiec musieliby mnie ukraść razem, ale jak mi tak łapa machnęła przed twarzą to mnie zszokowało. Co z tym światem... coraz gorzej. Teraz już nigdy nie wyciągnę telefonu na ulicy. No way!