• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Październikowe mamy 2020

reklama
Tylko dlaczego w innych wynikach jest napisane niereaktywny a przy tych wynikach jest podany wynik.. nie czaję już chyba nawet prosta matematyka jest za trudna w tym momencie
Mam taki wynik jak Ty i jestem już po konsultacjach, wszystko Ok [emoji846] Każda z nas się denerwuje, tylko spokoj nas uratuje! Musimy to zrobic dla swoich maleństw [emoji846]

Ostani okres 23.01 cykle 30dniowe.
Mam syna Bartosza z sierpnia 2013, aniołka z sierpnia 2017 (*), Macieja z sierpnia 2018...
Cieszę się ogromnie, że nam się udało. Marzyłam o takiej rodzince. I mam nadzieję, że będzie chłopak [emoji65] [emoji4][emoji4][emoji4][emoji4]
U mnie skład taki sam tylko z innym wiekiem Adrian 2007, Filip 2009,aniolek 2019(*) ostatnia miesiączka 21/01 cykle 27-28 dni

Dziewczyny mam częściowe wyniki badań i u mnie wynik

Toxoplasma gondii IgM

Przeciwciała w kl. IgM

Wynik:0,258 S/CO

Z tego 08.-1.0 jest niejedonoznaczne
Pozyzej 1 jest reaktywny
Czyli u mnie tez dupa czekam na IgG
Ten wynik oznacza,że nie jesteś zarażona toxoplazmozą. Nie mniej jednak niski wynik przeciwciał, świadczy o tym ,że przy możliwym kontakcie z patogenem jest bardzo prawdopodobne zakażeniem nim. Jeśli masz dobrego lekarza ginekologa,to w takim przypadku będzie on kierował Cię raz w miesiącu na powtórzenie tego badania,aby w razie zarażenia się w ciąży moc włączyć leczenie.

reklama
Ok już bardziej rozumiem... a na ten wynik IgG dlaczego sie tak długo czeka? On moze coś zmienic w ogólnym wyniku toxo ? Wiecie co badania powinien dostawac lekarz bez możliwości wglądu dla zainteresowanego tak bym poszla do gina w piatek i sie nie stresowala, a tak nie wiem co myslec
Ten wynik oznacza,że nie jesteś zarażona toxoplazmozą. Nie mniej jednak niski wynik przeciwciał, świadczy o tym ,że przy możliwym kontakcie z patogenem jest bardzo prawdopodobne zakażeniem nim. Jeśli masz dobrego lekarza ginekologa,to w takim przypadku będzie on kierował Cię raz w miesiącu na powtórzenie tego badania,aby w razie zarażenia się w ciąży moc włączyć leczenie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry