reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Ale to brzmi optymistycznie ... 🤦🏼‍♀️
Nie zamartwiaj się na zapas. Łożysko przodujące to tak od 20 tc . Większość kobiet nawet jeśli je ma nie ma aż takich problemów. Tamta dziewczyna była jedyną z tym problemem. Większość to szyjki,.uciekające wody, białko w moczu, ciśnienie.
Z każdym dniem łożysko powinno się podnosić. Na pewno powinnaś wypoczywać i nie martwić się na zapas.

reklama
Bardzo ładny i dobry wynik.
W progesteronie nie chodzi o tym, że im wyższy tym lepszy ;) jak jest powyżej 20 to jest to wystarczająca wartość dla podtrzymania i rozwoju ciąży, mi przy ok 70 pani Doktor kazała zmniejszyć dawki progesteronu więc jest bardzo dobrze, nie zamartwiaj się tylko ciesz ☺
Mi też właśnie powyżej 70 lekarz zmniejszył leki, znaczy skasował prolutex ☺️

Siedzę i ryczę w samochodzie czytając Wasze słowa [emoji24] tak nie tego się spodziewałam. Dużo więcej suplementów niż ostatnio, większa świadomość, jakaś aktywacje oocytów wzięłam a tu gorzej niż ostatnio [emoji15] Czy ta endometrioza po kilkunastu latach tak osłabiła te jajca... jakoś się trzymalam jak rozmawiałam z embriologiem, ale jak zobaczyłam, że to oni dzwonią do mnie to wiedziałam, że coś nie tak. No nic jutro mam nadzieję będzie lepiej i ta dwojeczka też zostanie zamrożona. Trzeba brać dupę w troki i na siłownię. Nie ma, że boli. Chociaż na razie to przy marszu chyba się przewroce [emoji15] Jestem taka osłabiona jak po grypie jakiejś.
Niestety tak, endomenda oslabia jakosc jajek, zwlaszcza jesli nie jestes na hormonach i masz normañnie okres. Ginekolog powinien przepisac tabsy i pilnowac zeby nie bylo okredu, zeby endomenda nie szalala i nie robila zniszczen.
Trzymamy kciuki za kropki [emoji110][emoji110]

Ale po co Ty ten prog badasz babo? Za duzo masz hajsu czy po prostu Ci sie nudzi? [emoji12][emoji12]
Wez nie denerwuj kropka, siedz na dupsku i nie wymyslaj. Wszytsko jest dobrze [emoji12][emoji23]
No bo mi kazal na wizytę zmierzyć;) dzis byłaby wizyta. Zrobilam tez aby sprawdzić czy gdybym nie dostała prolutexu to chcialam to niego pisać o zamianę.

Jest bezpiecznie[emoji4]Takim poziomem absolutnie nie powinnas się martwić.
Chcialam sprawdzić w Twoich postach ile bierzesz (bo moja pamięć nie jest taka jak u @bazylia128), ale utknęłam w morzu postów i nic nie znalazłam [emoji85]
Ja mam brać teraz tylko 3x2 luteinę 100, a tak naprawdę biorę te luteinę 100 od początku w dawce 3x3. Prolutex mam odstawiony i patrząc na dzisiejszy wynik, to już tak zostanie.
3x2 luteina 100
3x2 luteina 50
3x1 duphaston
1x1 prolutex.
Dziękuję. Uspokoilyscie mnie. ;)

Bardzo ładny i dobry wynik.
W progesteronie nie chodzi o tym, że im wyższy tym lepszy ;) jak jest powyżej 20 to jest to wystarczająca wartość dla podtrzymania i rozwoju ciąży, mi przy ok 70 pani Doktor kazała zmniejszyć dawki progesteronu więc jest bardzo dobrze, nie zamartwiaj się tylko ciesz [emoji3526]
Donrze to przeczytać ;)

Proszę Was i kciuki. Niestety z moich 7 zarodków na ten moment został zamrożony tylko 1. Na 2 zarodki jeszcze czekają, ponieważ sa jeszcze morula ☹️ Jakaś byłam taka spokojna o te zarodki i poszło jak zawsze. Mówiłam sobie, że nasze pierwsze dziecko po prostu chce mieć rodzeństwo i stąd ta kolejną stymulacja. A dobrze jeśli w ogóle się uda 😳 Podcięło mi to skrzydła ☹️
Jezu, to jest jakaś masakra... tez mam odroczony transfer i tez będą hodować do 5tej doby. Okropnie się stresuje. Jutro punkcja....

Siedzę i ryczę w samochodzie czytając Wasze słowa 😭 tak nie tego się spodziewałam. Dużo więcej suplementów niż ostatnio, większa świadomość, jakaś aktywacje oocytów wzięłam a tu gorzej niż ostatnio 😳 Czy ta endometrioza po kilkunastu latach tak osłabiła te jajca... jakoś się trzymalam jak rozmawiałam z embriologiem, ale jak zobaczyłam, że to oni dzwonią do mnie to wiedziałam, że coś nie tak. No nic jutro mam nadzieję będzie lepiej i ta dwojeczka też zostanie zamrożona. Trzeba brać dupę w troki i na siłownię. Nie ma, że boli. Chociaż na razie to przy marszu chyba się przewroce 😳 Jestem taka osłabiona jak po grypie jakiejś.
Aaaa i tez mam endometriozę. IV stopień. To moja trzecia procedura. 2 poprzednie to totalne klapy...

reklama
No dziewczynki wyszłam i jestem pod wielkim wrażeniem !!!!! Kazał mi jeszcze zrobic ANA jak będzie dodatnie to jeszcze ANA 3 zalecenia wyślę na maila! Tez tak miałyście???? Mam mało DS 2 imlantacyjnych brakuje mi 3 w związku z tym accofil podskórnie i co 3 dni morfologia a pozostałe badania jak się wyraził nie najgorzej miesiąc przed transferem immunosupresja mocniejsza lub słabsza w zależności od ANA! I heparyna tez ! Kurczę czuje się jak bym dostała gwiazdkę ze nie muszę tych immunoglobulin mieć 😄😄😄

Do góry