Aduś16
Fanka BB :)
Hej, mi po sterydach TSH przed ostatnim transferem też urosło do 3.25 Zaczęłam brać euthyrox 25 i po niecałych 2 tygodniach spadło do 1.7. Przy ciąży miałam podobną sytuację ze TSH urosło przy długiej stymulacji i też jechałam cała ciążę na dawce 25 i wszystko utrzymywało się wtedy w normie. Aby brać taką dawkę żeby uregulować tarczyce po stymulacji bądź sterydach to nie musisz od razu biec do endokrynologa uważam, jeśli Twój ginekolog Ci taka dawkę zaleca to dość szybko TSH powinno wrócić do normyDziewczynki bardzo proszę Was o radę. Mam nadzieje ze mój post nie zaginie i ktoś mi pomoże. Jak pisałam wcześniej mam wynik tsh 3 i z kliniki odpisali mi ze jest w normie i żadnych leków. Jestem przed transferem wiec wiem ze to wcale nie jest dobry wynik, wiec mimo wszystko wysepilam receptę od mojego doktorka i wykupiłam euthyrox 25. I teraz moje pytanie jak stosować ?? Wzięłam najmniejsza dawkę bo nigdy nie brałam tego leku i nie chce przesadzić z dawka początkowa. Mysle ze przez tydzień 25 rano zrobię badanie jak nic nie spadnie albo zbyt mało to będę brała podwójnie czyli 50 i snów po tygodniu zbadam. Do transferu nieco ponad 3 tygodnie wiec mam nadzieje ze uda mi się zbić