reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Moj bratanek kiedys wyjal gowinko z majtek i rozsmarowal po głowie ;)
Noooooo to już mistrzostwo 😂😂 gratuluje pomysłu 😂
Chociaż pamietam, że moja kuzynka (nie wiem ile miała wtedy lat, ale sama korzystała z wc) poszła do kibelka No i jej tak długo nie było i nie było ;) a była u nas, mama się nią opiekowała. No to poszła do łazienki a tam gowienko rozsmarowane po kibelku, podłodze i ścianie 😂😂😂😂 nie wiadomo czemu to zrobiła ale biedna mama miała co sprzątać 🤦🏼‍♀️

reklama
A ja akurat jak mi makaron zostaje to robię hmmm... "Zasmażkę". Podsmażam jakaś wędlinę (zależy co jest w lodówce), wrzucam makaron, wtedy ketchup i na koniec ser i czekam aż się ser roztopi. Wygląd może nie powala, ale smak uwielbiam [emoji7] a kumpela podsmażała makaron z serkami topionymi np. ziołowymi [emoji3]
A ja bardzo często podsmażam makaron i wbijam do niego jajka;) mniam. Ale Twój pomysł tez fajny. Jeszcze mk troche makaronu zostało to może coś na jutro na obiad takiego wymodze ;)

Juz widze jak by mi gownooooooo po nodze lecialo [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] nie wiem co mi jest przepraszam ale tyle posilkow i to jeszcze jakies racuchy i makarony z truskawkami [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] no nie zatrzymala bym tego [emoji28][emoji28][emoji28]

Jprdl[emoji23][emoji23][emoji23]

Ja jak przeszłam na dietę IO to też wprowadziłam 3 posiłki i mi się to nie sprawdziło bo ja jem porcję jak kurczak. Nie potrafię zjeść dużej porcji i się nia najeść. Potem mam problemu z zoladkiem. Zjadam 4- 5 ale małych.
Dla mnie ani omlet, ani racuchy ani nawet makaron z truskawkami nie jest jak obiad. Dla mnie obiad nie może być na słodko. Na słodko wjedzie tylko śniadanie i ewentualnie pomiędzy 3 głównymi posiłkami. Owoców nie jem na kolację. Za to zawsze do kolacji jakies warzywo. Uwielbiam zupy i moje obiady mogłyby się składać tylko z zup;) Od czasu do czasu jakis kawałek mięsa;)
Ja tez lubie zupki ;) kiedys jakas Monika napisala ksiazke jak schudnąc 40 kg jedzac tylko zupy ;) Ja tak jem bo w pracy nie za bardzo mam czas zeby czesto jesc i nie robie tego ze wzgledu na IO tylko poproatu tak mam ;) Słodkich posilkow poporstu nie lubie ale czasmi zjem ja niestety lubie mieeechhhoooo ;) i sosy i nabial ;)

Hej hej:) jesteśmy:) moje Szczescie ma 4.95cm :) uslyszalam dzis pierwszy raz serduszko i widzialam jak rusza nozkami i raczkami a czasem nawet skakał do góry [emoji173][emoji173] dzis 12tc a z usg 11+5. Kosc nosowa jest, przeziernosc ok, kregoslup, żołądek, pecherz moczowy jest :)
Ale co do samego badania to powiem wam ze je powtórzę, dla swojego spokoju. I zrobie u certyfikowanego lekarza. Niby tu wszystko mam ze jest ok. Maz czekal pod gabinetem, nie mogl wejść.
Jak sie cieszę że Maluszek sie rozwija i jest dobrze[emoji5][emoji5][emoji5]
Cudowne wiadomości [emoji173][emoji173][emoji173]

Tosty z masełkiem i dżemikiem (nie wystarczyło już dla mnie serka wiejskiego 😭)
Następnie banana z musli własnej roboty i jogurt naturalny
- pistacje
- 2 jabłuszka
- zupę jarzynową
Jeszcze podjadłam trochę budyniu ;) bo zrobiłam 2 budynie i galaretkę, wlałam warstwowo do miseczek ;) to na pózniej 😂
A zaraz wciągnę gulasz ;) kurde głodna już jestem 😑
Mniam ale pysznosci ale dla mnie juz jest za slodko ;) Moj lukasz to je czasami taka chałke od Zoski oczywiscie ;) na to smaruje masełkiem, na to biały twarog tez od Zoski i na to czasami albo konfiture Zoskową albo jakis miod fleee bleee jak taki stary chlop sie tym zajada ;)

Noooooo to już mistrzostwo [emoji23][emoji23] gratuluje pomysłu [emoji23]
Chociaż pamietam, że moja kuzynka (nie wiem ile miała wtedy lat, ale sama korzystała z wc) poszła do kibelka No i jej tak długo nie było i nie było ;) a była u nas, mama się nią opiekowała. No to poszła do łazienki a tam gowienko rozsmarowane po kibelku, podłodze i ścianie [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] nie wiadomo czemu to zrobiła ale biedna mama miała co sprzątać [emoji2360]
Moja teściowa opowiadala,ze moj maz tez sie nudzil.. wchodzi do pokoju A on w łóżeczku, pampers zdjęty i cala ściana w gownie ;) taki picasso

reklama
Ja dla mnie możesz iść 👍🏼 Ja wczoraj byłam w paru sklepach ;) jest u nas mniejszy ruch, ale bez przesady ;)
A z żołądkami to robiła moja mama ;)
mam nadzieje ze bede juz miala na tyle sily zeby isc bo dzisiaj juz chodze ale czasami sie zastanawiam czy sie gdzies nie przewroce bo mi sie tak w glowie jeszcze kreci ;)

Do góry