Ja miałam urodzić się 22 czerwca a wymusili moje wyjście 7 lipca, nie spieszyło mi się
No właśnie dlatego te daty to i tak są takie strzelane, obojętnie na podstawie czego się je liczy

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja miałam urodzić się 22 czerwca a wymusili moje wyjście 7 lipca, nie spieszyło mi się
Witaj ma pokrewna DuszyczkoA ja jestem bliźniak więc nigdy nie wiesz z którym zadzierasz bo mam dwa obliczamoja mama też jest zodiakalny bliźniak i jak wstanie lewą nogą to tata jej mówi, że ma oddać tego drugiego bliźniaka z którym się żenił
więc uważaj Maleńka z kim do walki wkraczasz
nadal się upieram przy Twoim imieniu
![]()
Hmmm.. Czyli co wtedy? Przy in vitro data porodu nie moze byc zmienna?Alw dziewczyny to nie o to chodzi. Raczej o fakt, ze np dziecko jest duze, lekarz w trakcie ciazy przeniosl date porodu np o 10 dni szybciej i potem z racji wagi np decyduje sie na rozwiazanie ciazy w 39tc,a faktycznie jest to 37tc wiec bezsensownie wczesnie. Albo odwrotnie - male dziecko, w trakcie ciazy lekarz zmienia termin porodu o tydzien pozniej, porod wywoluje sie w 42tc,a w rzeczywistosci jest to juz 43 to jest meeega niebezpieczne, bo lozysko moze byc niewydolne.
Alw dziewczyny to nie o to chodzi. Raczej o fakt, ze np dziecko jest duze, lekarz w trakcie ciazy przeniosl date porodu np o 10 dni szybciej i potem z racji wagi np decyduje sie na rozwiazanie ciazy w 39tc,a faktycznie jest to 37tc wiec bezsensownie wczesnie. Albo odwrotnie - male dziecko, w trakcie ciazy lekarz zmienia termin porodu o tydzien pozniej, porod wywoluje sie w 42tc,a w rzeczywistosci jest to juz 43 to jest meeega niebezpieczne, bo lozysko moze byc niewydolne.
Witaj ma pokrewna Duszyczko
Bliźniak - najlepszy znak zodiaku!
Obiektywnie-oczywiście![]()
Dokldnie.Hmmm.. Czyli co wtedy? Przy in vitro data porodu nie moze byc zmienna?
Tyle, ze sa lekarze, ktorzy to olewaja i wyliczaja date porodu z usg, a nie z transferu. Po ivf data porodu powinna btc ustalona juz na usg serduszkowym, ewentualnie nastepnym i pozostac niezmienna.No ale skoro lekarz liczy na podstawie ostatniej miesiączki to nie powinno się nie stać. Wiadomo, że na podstawie usg zmieniają daty porodu ale myślę, że jak się powie, że się jest po in vitro i poda datę transferu to opanują sytuację w odpowiednim momencie [emoji3526]
Moje imię przy becie ?A ja jestem bliźniak więc nigdy nie wiesz z którym zadzierasz bo mam dwa obliczamoja mama też jest zodiakalny bliźniak i jak wstanie lewą nogą to tata jej mówi, że ma oddać tego drugiego bliźniaka z którym się żenił
więc uważaj Maleńka z kim do walki wkraczasz
nadal się upieram przy Twoim imieniu
![]()
Moje imię przy becie ?Ale żarty się tutaj dzieją
Z bliźniakami to jes dopiero zabawa Hehhe dobrze wiedzieć, bo raz z jednym a raz z drugim bede pisała wiec dwie pieczenie pryz jednym ogniu.
Idę teraz coś zjeść bo mój mówi że jak nie odłożę telefonu bo będzie pływam w akwarium więc jka długo mnie nie będzie to wiecie co się stało![]()