Pytanie jak wyżej co przysługuje dla kobiety w ciąży na bezrobociu.??? Może któraś z Pań była/jest w takiej sytuacji i może mi coś powiedzieć? Urlop macierzyński? Czy są jakieś pieniążki dla malucha.? Dziękuje za odpowiedzi 
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
No tak tylko gdy autorka będzie składała wniosek w odpowiednim terminie to będzie miała ciągłość wypłatChyba chodzi o to że jeśli złoży się wniosek w tym roku to okres rozliczeniowy kończy się 31 maja 2021 (a od lutego i marca 2021 będzie można składać wnioski na kolejny rok.)
W przypadku kosiniakowgo nie ma żadnego ograniczenia wiekiem...Kosiniakowe 1000zl miesięcznie dla mam do 26 roku życia. Ale prosze doczytać na internecie.
Trochę źle uformowałam pytanie ale tak chodziło mi po urodzeniu dziecka.Dziękuje za odp.W przypadku kosiniakowgo nie ma żadnego ograniczenia wiekiem...
Autorko w czasie ciazy to raczej nic ci nie przysługuje, po porodzie 1000zl zasiłek rodzicielski czyli kosiniakowe przez rok, do tego 500+ i ewentualnie jednorazowe 1000zl becikowego o ile pierwsza wizyta u ginekologa odbyła przed ukończeniem 10tc i jeśli dochody rodziny nie przekraczają 1922zl na osobę.
Kosiniakowe 1000zl miesięcznie dla mam do 26 roku życia. Ale prosze doczytać na internecie.
A dlaczego uważasz że autorka otrzyma 500 plus tylko do maja 2021?Nie ma żadnego ograniczenia wiekowego.
Kosiniakowe 1000 przez rok i 500+ do maja 2021, becikowe 1000 zł jednorazowo i w większości miast jest jeszcze miejskie becikowe również 1000 zł.
A czy ogółem kiedyś wcześniej pracowałaś? I jeśli tak to ile czasu?Pytanie jak wyżej co przysługuje dla kobiety w ciąży na bezrobociu.??? Może któraś z Pań była/jest w takiej sytuacji i może mi coś powiedzieć? Urlop macierzyński? Czy są jakieś pieniążki dla malucha.? Dziękuje za odpowiedzi![]()
Chyba chodzi o to że jeśli złoży się wniosek w tym roku to okres rozliczeniowy kończy się 31 maja 2021 (a od lutego i marca 2021 będzie można składać wnioski na kolejny rok.)A dlaczego uważasz że autorka otrzyma 500 plus tylko do maja 2021?