reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

A u mnie święta w tym roku wyjątkowe bo pierwsze święta w nowym domu rodziców. Ja robię jak zawsze łososia gotowanego na parze w galarecie i sałatkę z brokuła, jajek i szynki posypane uprażonym słonecznikiem. Na pewno będzie gotowana biała kiełbasa, jaja gotowane, sałatka jarzynowa, szynka pieczona na obiad. Żurku i nas się nie jadą, raz zrobiłam i tylko tata spróbował bo nie mamy tradycji. Chciałam zrobić roladę szpinakowa z wędzonym łososiem ale wiadomo - surowa ryba. Dla mojego meza mogłaby być tylko biała kiełbasa bo ja kocha 😂 generalnie nie robimy dużo bo mój mąż w 2 swieto już do pracy idzie i takie to będą święta. Ciast nie pieczemy - sernik zawsze można kawałek kupic w polskim sklepie, na pewno będzie pełno ciast i może kawałek makowca bo chodzi za mną. I tyle, dla nas większa magię maja święta Bożego narodzenia. A w tym roki będą wyjątkowe bo z maluszkiem. Dodatkowo Wielkanoc bez święconki to już nie to samo. Zawsze moja rola od wielu lat było przygotowanie koszyczka a teraz koszyczek schowany w czarny worek 😢

reklama
A no właśnie, wiedziałam ze coś jeszcze chciałam napisać [emoji85][emoji85][emoji85] co będziesz gotować? Dawaj nam tutaj pomysły [emoji16]
A jeśli chodzi o tego premiera, to wczoraj oglądałam reportaż, jak z kpina podchodził do ludzi, którzy zakładają maski i uważają żeby nie mieć bliskiego kontaktu z ludźmi, opowiadał jak się z każdym witał i ze wszystko jest ok! No i bach, zachorował. Szkoda mi go jako człowieka, ale pycha zawsze poprzedza upadek, taki był pewny...
Do Czarnuli pisałam o gotowaniu, u mnie same zwyklaki na święta [emoji8]. Ale ciacho ci polecam, te Coffe Banana [emoji8]. @nieagatka polecalam ale ona nie lubi bananów i nie chce się zesrać z zachwytu[emoji23]

My spędzimy święta z moimi rodzicami. Z nimi mamy ciągły kontakt. Mama przygotuje żurek lub barszcz biały, jakies miecho na obiad , obstawiam pieczoną karkówke. I każda z nas, czyli ja, siorka i mama po jednej sałatce i po jednym cieście. Mama sałatkę warzywną, siorka taka z brokulem, szynka, serem i prażonym słonecznikiem. Ja zrobię taka z selerem konserwowym, jajkiem, szynka, papryka, kukurydza i ananasem. Ciasta to nie wiem jakie one zrobia ale ja mam w planach zrobic ten sernik z makiem na który przepis wyrzuciła @fredka84.
Oprócz tego zrobie na pewno pastę jajeczną, będą jajka w majonezie, może jakaś pastę z jajkiem i tuńczykiem.. takie proste potrawy. No i oczywiście białą kiełbaska, taka cienka i upieczona w piekarniku. Wędzonki tez będą bo kolega nam uwędzi. Ja nie przepadam za świętami Wilkanocnymi pod kątem jedzenia. Jakos tak mniej pomysłów niz na Boze Narodzenie i Wigilię. Możesz też zrobić roladę szpinakową z łososiem jesli lubicie, dla siebie jakas wersję bez surowej rybki. Szybko się ją robi, ładnie wygląda i chyba większości smakuje.
Lili jak się robi ta roladę z łososiem i szpinakiem? 😁 mi narobilas smaka 🤤

Do Czarnuli pisałam o gotowaniu, u mnie same zwyklaki na święta [emoji8]. Ale ciacho ci polecam, te Coffe Banana [emoji8]. @nieagatka polecalam ale ona nie lubi bananów i nie chce się zesrać z zachwytu[emoji23]
Już nadrobiłam jakie smakołyki będziesz przygotowywać, najbardziej mnie te twoje wędzonki ciekawią 😂😂😂
Może ja przygotuje coffe banana i zobaczę jak bardzo się zachwyce 😂😂😂

Lili jak się robi ta roladę z łososiem i szpinakiem? [emoji16] mi narobilas smaka [emoji1786]
Proszę. Napisane "po chłopsku";)
1586337773047.jpeg

reklama
Do góry