Dolvit
Fanka BB :)
Ale profilaktycznie zwiększyłam dawke acarduProponuję zrobić test![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ale profilaktycznie zwiększyłam dawke acarduProponuję zrobić test![]()
Mój miał iść, ale zaraza go powstrzymałaSłuchajcie, tak naprawdę wszystko zależy od jakości nasienia. Jeśli nasienie ma dobre parametry, to można nawet i kilka razy dziennie, natomiast przy słabych wynikach lepiej rzadziej, by plemniki mogły się zregenerować. Najbardziej optymalnie jest przytulać się co dwa dni, ale w rzeczywistości jest to naprawdę indywidualna sprawa.
My robiliśmy badanie nasienia i wyniki wyszły dobre, więc w okresie owulacji możemy pozwolić sobie na częstsze seksy, natomiast jeśli możemy, to ograniczamy je do 1 razu na 2 dni w okresie starań. Też robie testy owu i czasem przytulanki są jednego dnia, a chwilę potem wychodzi test owu pozytywny, więc nie ma co czekać 2 dni, bo po 2 dniach może być już po fakcie.
Jeśli ktoś ma wątpliwości to warto zrobić badanie nasienia i je rozwiać. Tymbardziej, że przy problemach z zajściem takie badanie to podstawa
Ja zaczęłam dziś!Na jakim etapie jesteście dziewczyny? Która zaczęła nowy cykl a która będzie testować ? Mój okres powinien się pojawić w sobotę/niedziele.... Póki co nadal go nie ma...
Mi polecił ginekolog przy staraniach i w początkowej ciąży MamaDHA premiumCześć dziewczyny,
W ostatnim czasie Was podczytuje... jedne poronienie za mną. Uczestniczyłam w rozmowach na innych wątkach. Potem dałam na luz...
Wracam do tematu starań... wiem na 200% że nie dostarczam sobie omega 3... szukam jakiegoś suplementu... na rynku cała masa... może któraś z Was może coś polecić??
Trzymam kciuki za wszystkie starające się![]()
Obecnie 13 dc, więc jeszcze trochę do testowaniaNa jakim etapie jesteście dziewczyny? Która zaczęła nowy cykl a która będzie testować ? Mój okres powinien się pojawić w sobotę/niedziele.... Póki co nadal go nie ma...
ja 7 dc ale po aromku tak mnie kluja jajniki....ze szokJa 3 dc więc tylko podczytuje
Robiłas test?
Ja przed zajściem w 2gą ciążę brałam pregne start, potem zmieniłam na mama dha plus... Ale stało się jak się stało..Mi polecił ginekolog przy staraniach i w początkowej ciąży MamaDHA premium
Zamówiłam i czekam
Póki co biorę Prenatal.
Jeszcze nie. Czekam..
Moj znajomy lekarz tez poleca femibion ale ja biore rozne kwasy foliowe na zmianeJa przed zajściem w 2gą ciążę brałam pregne start, potem zmieniłam na mama dha plus... Ale stało się jak się stało..teraz biore femibion 0
![]()