reklama
Rozwiązanie
@M@lly clexane i neoparin to ta sama substancja tylko inny producent, cena itp. Clexane droższe nawet na R od neoparine. Można stosować wymiennie. W szpitalu to w ogóle mogą mieć fraxapirine lub fragmin i będą przeliczać dawki. To wszystko heparyna drobnocząsteczkowa. Jak masz receptę na Clexane to możesz poprosić w aptece by dali tańszy neoparin. Nie ma to większego znaczenia. Grunt byś brała zastrzyki. Ja chodziłam do 2 ginów, miałam 2 książeczki. Od obydwóch dostawałam różne leki. Mój główny...Mam pytanie. A brałaś leki? Chodzę prywatnie i lekarz przepisuje mi neoparin i byłam dziś na NFZ i lekarz przepisał mi clenaxe i teraz nie wiem co robić. Bo jak nie wykupie to będzie widział a kupowanie tego i tego mija się z celem.
Ania0306
Fanka BB :)
Przepraszam, za pierwszym razem nie pokazało wszystkiego co pisałam, chyba jakiś błąd. Lekarz nie wiedział jeden o drugim. Badania robiłam jeden raz, do dwóch lekarzy.Hmm. I robiłaś wszystkie badania dwa razy?
Nikt nie miał nic przeciwko?
Zastanawiam się nad taką opcja w kolejnej ciąży .
Ostatnia edycja:
reklama
MatkaFrankowaPanikara
Matka Frankowa
Sama też się chętnie dowiem bo mam możliwość bezpłatnej opieki medycznej ale chciałabym chodzić do poleconego lekarza prywatnie.Hmm. I robiłaś wszystkie badania dwa razy?
Nikt nie miał nic przeciwko?
Zastanawiam się nad taką opcja w kolejnej ciąży .
A w czym widzicie problem? Przeciez jeden lekarz o drugim nie musi wiedzieć. Badania krwi robisz raz, pokazujesz wyniki i jednemu i drugiemu. Gorzej jak cos bedzie nie tak i zalecenia beda rozne, wtedy trzeba stwiwrdzic kogo sie slucha.
Ja tak planowalam robic - do jednego lekarza chodzic prywatnie, na ktorym mi zalezalo i ktory docelowo prowadzil moja ciaze. Do drugiego chcialam chodzic w luxmedzie, bo mialam pakiet z pracy i majac skierowanie od niego mialabym badania w lux za free. Ostatecznie jednak zrezygnowalam bo nie chcialo mi sie chodzic do 2 lekarzy, zostalam przy tym prywatnym.
Ja tak planowalam robic - do jednego lekarza chodzic prywatnie, na ktorym mi zalezalo i ktory docelowo prowadzil moja ciaze. Do drugiego chcialam chodzic w luxmedzie, bo mialam pakiet z pracy i majac skierowanie od niego mialabym badania w lux za free. Ostatecznie jednak zrezygnowalam bo nie chcialo mi sie chodzic do 2 lekarzy, zostalam przy tym prywatnym.
Mam pytanie. A brałaś leki? Chodzę prywatnie i lekarz przepisuje mi neoparin i byłam dziś na NFZ i lekarz przepisał mi clenaxe i teraz nie wiem co robić. Bo jak nie wykupie to będzie widział a kupowanie tego i tego mija się z celem.Miałam dwie karty ciąży
Ja chodziłam do lekarza prywatnie takiego który przyjmuje też na NFZ i pracuje w moim szpitalu(uważam, że to ważne po tym co przeszłam). Kiedy musiałam mieć skierowania na badania szlam na NFZ, a tak to prywatnie. Sprzęt różnił sie diametralnie od tego na jakim przyjmują na fundusz.
Niektóre ubezpieczenia, u mnie PZU dają 80%zwrotu za płatne wizyty, albo refundują w całości.
Warto wyróżnić krew kartę przy pobraniach krwi.
Nie polecam.prowadzenia dwóch kart ciazy
. Leki powinien przepisywać jeden lekarz, do drugiego można chodzić na USG dla "pewności" jeśli już tak bardzo chcemy. ..
Niektóre ubezpieczenia, u mnie PZU dają 80%zwrotu za płatne wizyty, albo refundują w całości.
Warto wyróżnić krew kartę przy pobraniach krwi.
Nie polecam.prowadzenia dwóch kart ciazy
. Leki powinien przepisywać jeden lekarz, do drugiego można chodzić na USG dla "pewności" jeśli już tak bardzo chcemy. ..
@M@lly clexane i neoparin to ta sama substancja tylko inny producent, cena itp. Clexane droższe nawet na R od neoparine. Można stosować wymiennie. W szpitalu to w ogóle mogą mieć fraxapirine lub fragmin i będą przeliczać dawki. To wszystko heparyna drobnocząsteczkowa. Jak masz receptę na Clexane to możesz poprosić w aptece by dali tańszy neoparin. Nie ma to większego znaczenia. Grunt byś brała zastrzyki. Ja chodziłam do 2 ginów, miałam 2 książeczki. Od obydwóch dostawałam różne leki. Mój główny prowadzący wiedział o wszystkich lekach, choć nie on wypisywał mi te najważniejsze. Nie przejmuj się tym. Polecam ci wykupić receptę. Zawsze znajdzie się ktoś, komu można go odstąpić. To tylko luźna sugestiaMam pytanie. A brałaś leki? Chodzę prywatnie i lekarz przepisuje mi neoparin i byłam dziś na NFZ i lekarz przepisał mi clenaxe i teraz nie wiem co robić. Bo jak nie wykupie to będzie widział a kupowanie tego i tego mija się z celem.