Nika261
Fanka BB :)
Kochana ja jak miałam 6+0 to moja beta wynosiła ok 44tysW którym TC jesteś ze beta wynosi 7 tys? Ja mam 7+6 i beta 81 tysięcy. Mieści się w normach, ale mam wrażenie że jest jakaś duża.

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Kochana ja jak miałam 6+0 to moja beta wynosiła ok 44tysW którym TC jesteś ze beta wynosi 7 tys? Ja mam 7+6 i beta 81 tysięcy. Mieści się w normach, ale mam wrażenie że jest jakaś duża.
Trzymam kciuki, powodzenia.Mam dzisiejsze wyniki bety, więc wszystko wygląda teraz tak:
26.05 417
28.05 1032
06.06 5489
08.06 7024
Dzisiejszy przyrost jest bardzo malutki, ale pocieszam się tym że chociaż jest... Wiem że w okolicach 6 tygodnia to USG jest bardziej miarodajne, zobaczymy co tam lekarz dzisiaj stwierdzi. Ja właśnie wstałam... Wolałam przespać ten czas oczekiwania na wizytęidę się teraz powoli ogarniać
Wg OM jestem 6+1W którym TC jesteś ze beta wynosi 7 tys? Ja mam 7+6 i beta 81 tysięcy. Mieści się w normach, ale mam wrażenie że jest jakaś duża.
Załatwilam receptęjeżeli wymiotujesz więcej niż 5-7 razy dziennie to ja udałabym się do innego lekarza. ja w pierwszej ciąży dostałam torecan dopiero jak prawie zemdlalam w rękach ginekologa. Wcześniej mi nie wierzył jak mówiłam że nie mam już na nic siły. Teraz bez najmniejszego problemu. nie wiem dlaczego lekarze uznają że skoro to 1 trymestr to można całe dnie wymiotować nic nie jeść, nie pić i czuć się całymi tygodniami fatalnie.
Wg OM jestem 6+1nie martw się, Twoja beta jest w porządku chyba, to moja jest zdecydowanie za niska. Liczyłam że będę miała teraz przynajmniej na poziomie 15tys a tu takie nic
dziewczyny w prywatnej wiadomości pocieszały mnie że niskie wzrosty to nie zawsze wyrocznia czegoś złego. Nie wiem, jestem jakiś dziwnie spokojna. Nie trafia w ogóle do mnie że mogę dzisiaj usłyszeć coś przykrego
![]()
jeżeli wymiotujesz więcej niż 5-7 razy dziennie to ja udałabym się do innego lekarza. ja w pierwszej ciąży dostałam torecan dopiero jak prawie zemdlalam w rękach ginekologa. Wcześniej mi nie wierzył jak mówiłam że nie mam już na nic siły. Teraz bez najmniejszego problemu. nie wiem dlaczego lekarze uznają że skoro to 1 trymestr to można całe dnie wymiotować nic nie jeść, nie pić i czuć się całymi tygodniami fatalnie.
Mąż miał dziś po pracy smażyć kotlety, a właśnie złapała mnie taka ochotę na zupę pomidorowa, że ruszam z kanapy na zakupy. Czy też macie czasem takie nagle zachcianki?![]()
A czy któraś z Was dostała od lekarza na nfz skierowanie na różyczke, toksoplazmoze, hiv? Myślałam że to są badania obowiazkowe które lekarz powinien wypisac, a dostałam tylko informacje żeby je zrobić odplatnie
Mi tez czas pędzi jak szalony,może dlatego ze pracujeByłam dzisiaj znowu na wizycie, niestety przez infekcję ostatnio częste wizyty mam.
Fasolka rośnie jak na drożdżach i ma już ponad 3 cmnie mogę uwierzyć, że zaczął się 11 tydzień!
![]()
Bardzo się cieszęZałatwilam receptęmam nadzieję że przyniesie mi ulgę mam wziąć na noc 1 czopek raz dziennie a Tobie jak kazał lekarz brać jak się po nich czujesz?