reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2021

Cześć dziewczyny ja mam termin na 1. 01 ale chce cc tydzień przed świętami - mam nadzieję że mój Lekarz się zgodzi :) ewentualnie 2-6 styczeń byle nie w święta ani sylwester wtedy dyżury mają młodzi niedoświadczeni lekarze najczęściej.
Powiedzcie mi czy wybieracie się na wakacje? Ja planowałam Nad morze ale obawiam się dzikich tłumów i korony...
Ja mieszkam 25km od morza ale na wakacje raczej nigdzie się nie wybieram już są tłumy nad morzem choć pogoda nie plażowa i nikt żadnego reżimu sanitarnego nie trzyma oraz ze względu na moje samopoczucie. Jakoś wolę być w domu i ewentualnie na ogrodzie mam tam swoją rekreację i czuję się tu najlepiej.

reklama
Różnie może być, ale generalnie w ciąży miesniaki rosną i w niektórych przypadkach mogą wręcz powodować poronienie. A jak będzie to nigdy niewiadomo.
Miałam dwa mięśniaki 3cm ale usunęłam rok temu właśnie ze względu na planowana ciążę i zagrażały poronieniu , zostały mi jeszcze jakieś malutkie ale jak na razie nie rosną i są bezproblemowe.

Cześć dziewczyny ja mam termin na 1. 01 ale chce cc tydzień przed świętami - mam nadzieję że mój Lekarz się zgodzi :) ewentualnie 2-6 styczeń byle nie w święta ani sylwester wtedy dyżury mają młodzi niedoświadczeni lekarze najczęściej.
Powiedzcie mi czy wybieracie się na wakacje? Ja planowałam Nad morze ale obawiam się dzikich tłumów i korony...
My z mężem chcielibyśmy gdzies pojechac chociaż na chwilę wypocząć, my mieszkamy daleko od morza, także myślę że to odpada bo nie wytrzynalabym chyba 8 godzin w aucie, myśleliśmy o Bieszczadach 🤔

W poprzednich ciążach miałam test obciążenia glukozą dopiero ok 24 tyg czy teraz się to badanie robi wcześniej?

Jeśli w poprzedniej ciąży miałaś cukrzycę, urodziłaś dziecko powyżej 4 albo 4.5kg albo wychodzi Ci poprostu wysoka glukoza na czczo to robi się wcześniej.

Ostatnia edycja:
Miałam dwa mięśniaki 3cm ale usunęłam rok temu właśnie ze względu na planowana ciążę i zagrażały poronieniu , zostały mi jeszcze jakieś malutkie ale jak na razie nie rosną i są bezproblemowe.
Ja wlasnie mam mięśniaka 3 cm który w ciąży z synem urósł do 12 cm. Zobaczymy jak teraz...

Dziewczyny oglądam na allegro łóżeczka i szalu nie ma. Wszystkie takie jak 6 lat temu gdy kupowałam dla syna. Może macie jakieś stronki z fajnymi łóżeczkami dla dzidziusia?

reklama
Do góry