reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Ja miałam 1,5 dniowego świeżaka i 10 dpt mialam bete 94 i jest jeden cudowny Synuś. ❤️ Wiec myślę, ze jest jedno Malenstwo 😘 i ja bym bete powtórzyła zeby zobaczyc czy dobre przyrosty są dla spokoju ducha 😊
Też bym powtórzyła, zwłaszcza tak wczesną betę. Kliniki często zalecają oznaczyć raz ale moja np. 14 dnia po transferze blastocysty. Oczywiście nie wytrzymałam i poleciałam 7 dpt 😂😂😂 a potem latałam co dwa dni 😜

reklama
Mąż wie. Na razie oboje jesteśmy w szoku...on też ma sraczkę [emoji23] Dzwoniłam do lekarza i mówił że nie ma potrzeby powtarzania bety no chyba że by brzuch mnie bolał czy by się coś działo. Wizyta za 2,5 tygodnia. A Wy macie normalnie w zaleceniach żeby powtarzać betę?
Mąż też ma sraczke hahahahahahahhaa padłam, gratuluję wam z całego [emoji3590]!!!

Tyyyyy, super pomysł z tą cebulką 😍. Następnym razem muszę spróbować, bo już nie chcę chaty zasmrodzic cebulą.
Ja mam straszną fazę na smród ze smażonej cebuli, bo go potem czuję w domu że 2 dni😱
Teraz mam patent taki, że mamy taką małą kuchenkę turystyczną na naboje i smażę cebulę w garażu 😅.
Boszzzzz ja też tak mam😅 ja ogólnie mam faze na smród smażalni w chacie, a lubię gotować i lubię pojeść, ale najgorzej mam chopla na punkcie włosów jak coś smażę, że później je. bią, nie nawidze tego.... więc smażę w czapce albo w kapturze

Tyyyyy, super pomysł z tą cebulką 😍. Następnym razem muszę spróbować, bo już nie chcę chaty zasmrodzic cebulą.
Ja mam straszną fazę na smród ze smażonej cebuli, bo go potem czuję w domu że 2 dni😱
Teraz mam patent taki, że mamy taką małą kuchenkę turystyczną na naboje i smażę cebulę w garażu 😅.
No co Ty, cebulka jest pyszna 😋😋😋 nawet surowa 😁

Boszzzzz ja też tak mam😅 ja ogólnie mam faze na smród smażalni w chacie, a lubię gotować i lubię pojeść, ale najgorzej mam chopla na punkcie włosów jak coś smażę, że później je. bią, nie nawidze tego.... więc smażę w czapce albo w kapturze
O kuwa, jesteś lepsza ode mnie 😂😂😂. Majty mokre jak bym Cię zobaczyła 😂.
Ja nawet przez sen smród po cebuli czuję i nie mogę spać

Jeszcze bardziej nienawidzę zapachu smażonej ryby. Z tego względu ryby piekę w piekarniku.

No co Ty, cebulka jest pyszna 😋😋😋 nawet surowa 😁
Tak, tak, my już wiemy że ja chrupiesz jak jabłka 😂. Ja też lubię cebulę, tylko ten zapach później mi strasznie przeszkadza.
Czasami smażymy sobie ( oczywiście w garażu) taka cebulę w plastrach, najpierw dusimy a potem dosmazamy, i z chlebkiem jemy 😋😋😋

reklama
Wiesz, każdemu co innego smakuje, ale ja juz trochę zakwasów przetestowałam i najbardziej mi podchodzi ze zwykłej Biedry 😊
Gotujesz wywar z warzyw (ziele angielskie, liść laurowy) i je wyciagasz, do wywaru dodajesz pokrojoną w półksiężyce kiełbasę białą i jak masz to kawałek czegoś wędzonego, znów pomału gotujesz, potem dajesz ziemniaki, sól, pieprz, majeranek. Jak ziemniaki są miękkie to wlewasz zakwas, tyle ile będzie ci pasowało, ja wlewam cały . Potem zagęszczasz śmietaną i koniec. Możesz wkroic ugotowane jajka i jest pyszota.

Dziękuję ❤️ jak wypróbuje to dam znać czy wszyscy żyją 🙈😂😂

Do góry