Margoolcia
Fanka BB :)
Mam pytanko. Nie bardzo rozumiem że do badań genetycznych może być za mało zarodków. O co w tym chodzi? 

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja niestety mam grupę rh - stąd moje pytanie.Raczej nieZa łatwo by było
![]()
Ja tez o tym marze najbardziej na świecie i niedługo jade po mojego bałwanka. Ale chciałabym na pewno rodzeństwo a teraz mam dobry czas na stymulację i gdyby tylko moznabylo to bym podeszłaA ja nie chce już zadnej procedury !!!!!!! Chce być w ciąży!!!!
Jejaaa kochana ale Ci zazdroszczę ❤❤❤ Ja bym już chciała podchodzić do drugiej procedury![]()
A mi się dzis sniła moja poprzednia lekarka, ta co przeszła do tej nowej kliniki Bocian. Śniło mi sie, że z nią rozmawiałam o nowej stymulacji, i że leki są drogie, i że chcę jakieś dodatkowe badaniaA ja nie chce już zadnej procedury !!!!!!! Chce być w ciąży!!!!
Tutaj było pełno historii o niegroźnych krwawieniach . Wiem , łatwo się mówi , ale kochana wierz w swojego kropkaNiewiem czemu tak musi być. Tyle lat starań, 3 transfery w końcu udany , miało być dobrze ;(
Dziewczyny,@Caro♤♤♤♤ daj znać później, bo tez będę myślała o Tobie cały dzień ❤
Na to czy będą genetycznie poprawne to chyba nie masz żadnego wpływu bp to loteria. Ale moze jakoś hormonami choć więcej uda się podkręcić lekarzowi w nast. stymulacjiCześć
Trochę, po przerwie ale już jestem po pierwszym Pick Up. Tak jak pisałam udało się pobrać 12 komórek jajowych.spora część z nich się nie nadawała 6 z nich odrzucono na starcie ,w efekcie mamy zapłodnienie 3 zarodki ,podobno dobrej jakości, Tak powiedziała Pani embriolog,ale nie pamiętam już dokładnie oznaczeń. Dla nas do badań genetycznych może ich byc za mało także, z kolejnym cyklem podchodzę do jeszcze jednej stymulacji.Bojimy się że za dużo przekaże moich wadliwych genów i zdrowych zarodków nam nie zostanie ,także decyzja o kolejnej stymulacji.
I mam jeszcze do Was pytanie czy da radę co s zrobić żeby było więcej dobrych komórek jajowych, więcej dojrzałych?Czy zapytać się o to lekarza czemu przy pierwszym było tyle wadliwych komórek?
Dziewczyny,
Ja po usg,byłam u siebie z pracy. nie widzą przyczyny krwawienia. Dalej jest pecherzyk. Dali skierowanie ne betę i progesteron.
Dziś 24 dpt. Czy powinien być zarodek???
DZIEKUJE !!!!!!! I JA TOBIE - ZRESZTA KAZDEJ Z NAS ❤❤❤❤❤❤ A ty sama poronilas pęcherzyk czy mialas zabieg? Dziewczyny uciekam do szefaPewnie, że możeszwiem, nie w każdej klinice od razu wymagają to badania. Ale po tylu latach wciąż nie wiemy czemu się nam nie udaje, niby wszystko jest ok. Z immunologią też Paśnik dał zalecenia bardziej w ciemno
w sensie nie zaszkodzi,a może pomoże. Nie robiłam też jeszcze kir, także mam nowe punkty zaczepienia, kariotypy, kir i dokładne badanie nasienia następne na liście.
I mocno Ci kibicuję![]()