reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Przepisy na smakołyki i dania zwykłe dla naszych Słoneczek

Ojejku :( Przykro mi strasznie :( Ale wierzę i trzymam kciuki, żeby się poprawiło...
Pamiętam, że Anik78 też miała ten problem u swojego Krystianka i pamiętam, że nagle udało się to pokonać. Szkoda, że jej nie ma już na forum. Może mogłabyś z nią wymienić jakieś informacje.

reklama
fionka - mi również przykro, ciężko tak na wszystko uważać!

a ja właśnie znalazłam w Wysokich obcasach fajne przepisy na tzw. makaron z serem i zapiekankę z chałki - jak wypróbuję i będą ok. to Wam podam

francuskie podniebienie Maksa sięga szczytów - ziemniaków nadal nie tknie nawet kijem - chleb b. rzadko - jako tost z mozzarellą albo z rybą lub pieczoną polędwicą
łososia na obiad zagryza jedynie warzywkiem gotowanym

ostatnio debiutował z makaronem z sosem szpinakowym z serem pleśniowym - oczywiście zjadł ze smakiem:baffled: a sos zajeżdżał tak, że musiałam go szczelnie zamknąć

niestety jest też miłośnikiem coca-coli - u azik miałby jak w niebie, chyba, że ma dobre skrytki na colę:-D

dooobry Maksiu, jestem jego fanką :tak:

Napiszcie mi dziewczyny jakie macie pomysły na śniadania. Ja bardzo nie lubię wymyślać nowości, a katuję Karolę kaszą manną i niestety udaje się to tylko przy TV, bo inaczej jest jak z ziemniakami u Maksa ;-)

a jakby zamiast kaszy wrzucić tam płatki owsiane lub jęczmienne lub kukurydzine, albo makaron, ryż kluski lane?? zje czy nie??

u nas na topie serek waniliowy, jajecznica, jogurt, czasem parówka, czasem kanapka...

śniadania: banany w cieście, jabłka w cieście, koguszki, tost z mozzarellą, tost z białym serem, omlet z żółtym serem i z dżemem (jajecznicy nie tknie, choć kiedyś przepadał:no:) , serki owocowe i niestety parówki z ketchupem:dry:

widzę,że nie tylko jagunia ma zamiłowania do tego czerwonego mazidła, skubana sama potrafi sobie go wyjąć z lodówki, jak wredna matka nie chce dać:-D

kiedyś czytałam taki tekst zatytułowany "List matki do św. Mikołaja"i była tam taka prośba (cytuję mniej wiecej):"I spraw aby uznano keczup za warzywo..." aby nie musiała mieć więcej wyrzutów sumienia ;-)

reklama
U nas rano, kaszka z butelki, po przebudzeniu, potem koło 10-10:30 śniadanko II - kanapki, z serem białym , żółtym, topionym, wędliną, jajecznica, czy jajko na twardo - uwielbia jajka!!! :-) nigdy sie nie może doczekać kiedy się ugotują :-D

Do góry