Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
dziekujeCo prawda ja jestem bezmięsna, ale lekarz od endometriozy sugerował ograniczenie czerwonego mięsa, a wprowadzenie ryb morskich. Nie jeść smażonych a lepiej gotowane lub grillowane. Podobne zalecenia są właśnie w diecie z niskim IG. Poczytaj, bo warto.
walczę i próbujeNie jestem autorką posta, ale mnie pomogła bardzo dieta z niskim indeksem glikemicznym zwłaszcza na problemy z zajściem w ciążę. A trochę mam dziadów, które mi to utrudniały oprócz endometriozy. Może warto byś spróbowała?
Co prawda ja jestem bezmięsna, ale lekarz od endometriozy sugerował ograniczenie czerwonego mięsa, a wprowadzenie ryb morskich. Nie jeść smażonych a lepiej gotowane lub grillowane. Podobne zalecenia są właśnie w diecie z niskim IG. Poczytaj, bo warto.walczę i próbuje
Chce tez ograniczyć czerwone mięso
dziekujeCo prawda ja jestem bezmięsna, ale lekarz od endometriozy sugerował ograniczenie czerwonego mięsa, a wprowadzenie ryb morskich. Nie jeść smażonych a lepiej gotowane lub grillowane. Podobne zalecenia są właśnie w diecie z niskim IG. Poczytaj, bo warto.
A mnie zawsze fascynują lekarze, którzy na podstawie usg stwierdzają endometrioze.
Choroba dość okrutna, ale da się nauczyć z nią żyć. Ogarnięty lekarz, dieta, trochę leków i będzie ok. Ważne by jej nie bagatelizować i w miarę możliwości trzymać w ryzach bo nie zatrzymuje się wyłącznie na narządach rodnych. A ciąża jest trudna, ale możliwa. Choruje długo. W 2012 zostałam zdiagnozowana na papierze, przeleczona. Obecnie mam dwoje dzieci, choć lekarze mówili, że ich mieć nie będę. A mam dziadostwo z pogranicza 3/4 stopnia i w 1/4 zajęta maci
Ja mam 2 torbiele 3cm w lewym jajniku i wczoraj lekarka dała mi skierowanie na zabieg laparoskopii... Usuwałaś torbiele laparoskopowo, czy udało Ci się zajść w ciążę bez operacji?Ja tez mialam na obu. Nie mialam w ciazy zadnych komplikacji czy krwawien. Endometrioza ma wplyw na zajscie w ciaze, ale nie na jej przebieg. Spokojnie.
No i gratulacje [emoji4]
Nie usuwalam. Moj profesor powiedzial, ze przy takim rozmiarze torbieli usuniecie ich zrobi wieksza krzywde niz sama torbiel, bo usuna tez zdrowa tkanke.Ja mam 2 torbiele 3cm w lewym jajniku i wczoraj lekarka dała mi skierowanie na zabieg laparoskopii... Usuwałaś torbiele laparoskopowo, czy udało Ci się zajść w ciążę bez operacji?
Ja też nie usuwałam. Miałam leczenie farmakologiczne, potem wbrew opinii lekarzy zaszłam naturalnie w ciąże i mam 2 dzieci.Ja mam 2 torbiele 3cm w lewym jajniku i wczoraj lekarka dała mi skierowanie na zabieg laparoskopii... Usuwałaś torbiele laparoskopowo, czy udało Ci się zajść w ciążę bez operacji?
Ja mam 2 torbiele 3cm w lewym jajniku i wczoraj lekarka dała mi skierowanie na zabieg laparoskopii... Usuwałaś torbiele laparoskopowo, czy udało Ci się zajść w ciążę bez operacji?