reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Jak sama piszesz jak byłas młodsza. Sądzę że każda z nas w wieku 20 stki odchudzla się dużo szybciej bo i metabolizm ciut lepszy i może mniej chorób. Także nie ma co porównywać tamtych czasów. Moje objawy to: kompletny brak reakcji wagi w stosowaniu diety, senność, mgła mózgowa 1h po posiłku ( dotyczy tylko obiadu) i trudności z koncentracją, nieustające przemęczenie. Obawiałam się że mam padaczkę typu absens z tym brakiem koncentracji i mgła mózgowa [emoji15][emoji3061][emoji3061] a to tylko insulina taki psikus[emoji16]
Zauważyłam, że mam mniejsza zdolność koncentracji, ale zwalam to na wiek po prostu [emoji2368] może jednak coś jest na rzeczy, dam znać w środę [emoji4][emoji4][emoji4] dziękuję [emoji3590]

reklama
Można robić przed świeżym ale to nie musi być równo 5 dni przed.. tylko nie rób przed punkcja! KIR badalas ?
Dzięki kochana, robią po punkcji jak coś i już mi powiedzieli, ze może być na przykład 3 dni przed transferem. Kir mam bx ale jakiś tam kirów implantacyjnych brakuje dlatego Sydor zalecił accofil tylko przed transferem. Ewentualnie mówił tez o szczepieniach i immunoglobinach ale narazie to duże koszty a mieliśmy tylko jeden transfer.

Kurcze podziwiam. Ja na myśl o koktajlu warzywnym mam odruch wymiotny. 🥴🥴 Pytam o żelazo bo od wieków osiągam dolna granicę normy mimo suplementacji. Być może taka moja uroda ale lekarz wspomniał że jeśli będę w ciąży to żelazo mogę dopiero po 8 tygodniu brać.
na zelazo sok z buraka albo najlepiej zakwas buraczany ;) Potwierdzone u znojomego badaniami bo mial tez mega za niskie - pil codziennie - taki prawdziwy zakwas z buraka - najlepiej zrobic go sobie samemu ;)

Dzięki kochana, robią po punkcji jak coś i już mi powiedzieli, ze może być na przykład 3 dni przed transferem. Kir mam bx ale jakiś tam kirów implantacyjnych brakuje dlatego Sydor zalecił accofil tylko przed transferem. Ewentualnie mówił tez o szczepieniach i immunoglobinach ale narazie to duże koszty a mieliśmy tylko jeden transfer.
A szczepienia mówił na co u Ciebie? Wlew domaciczny w accofilu jest dość skuteczny jeśli ewidentnie jest mało uNK.. Ja robiłam Receptywnosc w Invicta i mi wyszły podwyższone uNK dlatego u mnie akurat wlew odpadal.. Brałam accofil podskornie na KIR BX z brakiem implantacyjnych

Kurcze podziwiam. Ja na myśl o koktajlu warzywnym mam odruch wymiotny. 🥴🥴 Pytam o żelazo bo od wieków osiągam dolna granicę normy mimo suplementacji. Być może taka moja uroda ale lekarz wspomniał że jeśli będę w ciąży to żelazo mogę dopiero po 8 tygodniu brać.
Kochana zakwas z buraka 👌🏻
Mi kazali brać żelazo ze względu na krwawienia w ciąży. Ale oczywiście nie brałam 😂 żelazo w formie tabsów bardzo cieżko się wchłania, jeżeli wgl .. a jak już to trzeba brać razem z wit C.
Także ja robiłam sobie zakwas, wypijałam codziennie po Ok 0,5 szkl i jest miód malina 🤓✊🏻

Są dowody naukowe na to, ze mrożenie zarodków w 3 dobie uszkadza je bardziej niż w 5 dobie. Novum jest charakterystyczną kliniką i nie mam o nich dobrego zdania. Nie robią PGD PGS bo niby maja badanie wrzeciona. Transferują parom z czynnikiem męskim zarodki w 2 dobie. Transferowanie zarodków w 2 dobie z czynnikiem męskim to pomyłka. Większość z nich nie rozwinie się do 5 doby. Poza tym po 3 dobie wchodzi genom zarodka. Czyli materiał genetyczny matki i OJCA dopiero. Wcześniej embrion rozwija się na potencjale komórki jajowej. Zatem jest to bardzo nie diagnostyczne transferować w 2-3 dobie. I duzo tutaj informacji jeszcze jest... chociażby to ze transferują zarodki z 3 doby klasy C.
Kochana a slyszalas o Deb.ski Clinic i dr Ma.rzenie Debs.kiej?
Jakies opinie?

reklama
A szczepienia mówił na co u Ciebie? Wlew domaciczny w accofilu jest dość skuteczny jeśli ewidentnie jest mało uNK.. Ja robiłam Receptywnosc w Invicta i mi wyszły podwyższone uNK dlatego u mnie akurat wlew odpadal.. Brałam accofil podskornie na KIR BX z brakiem implantacyjnych
No właśnie teraz czytam jeszcze raz zalecenia i Sydor napisał 30 mln. jednostek s.c. a w razie słabszego endometrium przez cewnik inseminacyjny. Czyli podskórnie? Moje endometrium wczoraj to 8,5 mm wiec raczej słabe nie będzie.
A szczepienia i immunoglobuliny zalecił bo allo-mlr mam tylko 14 %

Do góry