reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
To fajnie że idzie do przodu[emoji123] trzymam kciuki żeby wszystko poszło dobrze[emoji110]

Byłam na wizycie. Zmieniłam teraz lekarza - godny polecenia w Invicta - dr Lewicki. Młody i jeszcze nie zepsuty. Wczoraj był mój 28 dc i endometrium 16 mm. Lekarz kazał będę zrobic w poniedziałek dla pewności, ale testy sikane mam negatywne. Od 2 dnia miesiączki zaczynam antykoncepcję. Mamy z mężem sporo badań juz starych z zeszłego roku i musimy je powtórzyć. Np. AMH w zeszłym roku miałam 9. Lekarz powiedział ze przy takim wyniku na bank bedzie dużo wystymulowanych pęcherzyków - nawet za duzo. Kategorycznie odradzil transfer 2 zarodków, bo jego zdaniem w naszym wieku (30) - fundujemy sobie od razu bliźniaki. Statystyki invicta dla osób poniżej 35 roku życia to 72% za pierwszym razem. 16 dc z wynikami i podpisane zgód i jazda;)

reklama
Byłam na wizycie. Zmieniłam teraz lekarza - godny polecenia w Invicta - dr Lewicki. Młody i jeszcze nie zepsuty. Wczoraj był mój 28 dc i endometrium 16 mm. Lekarz kazał będę zrobic w poniedziałek dla pewności, ale testy sikane mam negatywne. Od 2 dnia miesiączki zaczynam antykoncepcję. Mamy z mężem sporo badań juz starych z zeszłego roku i musimy je powtórzyć. Np. AMH w zeszłym roku miałam 9. Lekarz powiedział ze przy takim wyniku na bank bedzie dużo wystymulowanych pęcherzyków - nawet za duzo. Kategorycznie odradzil transfer 2 zarodków, bo jego zdaniem w naszym wieku (30) - fundujemy sobie od razu bliźniaki. Statystyki invicta dla osób poniżej 35 roku życia to 72% za pierwszym razem. 16 dc z wynikami i podpisane zgód i jazda;)
Trzymam kciuki 😍 woow super że skuteczność u młodych par. To jest bardzo budujące :-) A k9szt tez rzedu 10-12 tys ?

Stresuje się trochę wizyta w poniedziałek...mam mnóstwo pytać a co jeśli...coś nie tak. Mój mąż w ogóle mówi że się cieszy ale nie nastawia dopóki lekarz nie potwierdzi że jest ok. Zawsze mamy ogromnego pecha w życiu a tu w końcu los by się do nas uśmiechnął

Super! Strasznie się cieszę, w waszym wieku powodzenie jest pewne ❤️

Stresuje się trochę wizyta w poniedziałek...mam mnóstwo pytać a co jeśli...coś nie tak. Mój mąż w ogóle mówi że się cieszy ale nie nastawia dopóki lekarz nie potwierdzi że jest ok. Zawsze mamy ogromnego pecha w życiu a tu w końcu los by się do nas uśmiechnął
Bardzo dobrze Cię rozumiem. U nas z mężem też nie bylo kolorowo przez długi czas i obawy są jak najbardziej uzasadnione bo sama tak mam i chyba już zawsze będę tak miała. Nie pozwalam sobie na zbyt wiele planów i marzeń bo bardziej chyba od niepowodzenia boję się rozczarowania że znowu pozwoliłam sobie na marzenia i znowu skończy się tak samo ☹️ ale ty kochana jesteś w ciąży 😉🙂 naprawdę jesteś 😉 idź spokojnie do lekarza, zapytaj o co chcesz a po wizycie daj sobie szansę realnie planować 🙃🙂 napewno wszystko będzie wspaniale🤞👍

Witam dziewczynki z samego ranka[emoji3508] dziś mnie przywitał @ ale się cieszę bo jestem coraz bliżej celu[emoji4] od jutra zaczynam stymulację (zastrzyczki)[emoji123] ale dam radę a w czwartek 30.07 w 6dc mam wizytę w klinice[emoji16] i już będzie wiadomo ile jajeczek mi tam rośnie jestem podekscytowana i trochę się boje[emoji12] ale najważniejsze żeby nie tracić nadziei i biec do przodu[emoji256][emoji3590]
A wam moje kochane życzę wspaniałego weekendu[emoji526][emoji3590][emoji256][emoji3059]
Super u Ciebie już widać start🥰ciesze się razem z Tobą. Przetrzesz nam drogę i będziemy bazować na Twoich doświadczeniach. Jednocześnie Ci z całych sił kibicować 💓

Lekarz ma rację zrób test najlepiej betę. U mnie np było tak że testy były negatywne a beta wyszła pozytywna mimo że potem zaczęła spadać i mieliśmy doczynienia z ciąża biochemiczna. Mój lekarz uważa jedak że to dobrze wróży bo coś się zadziało nie do końca ale jednak. I druga sprawa ze mój lekarz też się nie zgadza. A dwa zarodki mimo że skończyłam 35😭bo uważa że to ryzyko ciąży mnogiej a to nie są proste ciąże. I uważa że więcej szans jest jak np są szanse na 2 transfery osobno niż 1. 😍 Tak czy tak trzymam kciuki żeby u żadnej z nas 2 transfer nie był potrzebny no chyba że wówczas jak wrócimy po rodzeństwo. 🥰💓

Będzie dobrze musi być 🥰

@Alkalalka82 a jak sytuacja u Ciebie bo Ty z tego co pamietam po mnie będziesz miała rozpoczęta stymulację. Masz już jakiś wstępny plan? Ja najgorzej boję się jak te pierwsze wizyty i stymulację pogodzić z praca🤔

reklama
@Tolka20 No ja tez bede chodzic do pracy, jak dam rade to ogarnac. Do kliniki mam 300 kn gdzies.
Od poniedzialku mam estrofem do okresu, ktory mam nadzieje przyjdzie o czasie. Czyli 5.08 to 6. 08 bym byla w klinice i rozpoczecie stymulacji.

Do góry