reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przygotowania do porodu!!!

Wy się stresujecie a mój małżon będzie pracował 240 km ode mnie a do wybranego szpitala będę miała prawie 35 km .... :-D:-p
Ja tam się nie stresuję - poród nie trawa godzinę (a szkoda :-p)...

reklama
Ninja moja mama ze mną( pierwszy poród) o 7 przyjechała do szpitala a o 9 juz się urodziłam, drugi poszedł jej jeszcze szybciej - mam nadzieję, że mi też;-):tak:

Asze - ale zapytaj mamę, czy nie pojechała, jak miała skurcze co 2 minuty :-D:-D:-D:-D:-D
A jakby co to w godzinę dojadę (no krócej to już chyba poród nie trwa :-p)

Ja miałam naciecie krocza brrrr nic przyjemniego. Lecz reszta porodu nie była taka straszna. Wsadzili mnie dowanny z masarzem i jakos dałam rade. Poród trwał 2 godyny.Dziewczyny jak zobaczycie ślicznego bobaska na waszej piersi wszystko wam misnie :-) Na prawde niesamowite uczucie :D

Ninja no właśnie wczoraj o tym rozmawiałyśmy, mówiła że obudziła sie rano, tata na ryby sie wybierał no to mu mówi, że na ryby nie pojedzie, on do niej że jak to nie pojedzie?? no to ona że do szpitala bo sie zaczęło no i o 7 dojechali a o 9 sie urodziłam:tak::tak:

Moja mama nie miala zadnych boli z moim bratem (pierwszy porod) tylko odeszly jej wody i pojechala na porodowke i za 15 min urodzila brata.
Teraz mam kolezanke ktura miala termin wlasnie na dzisiaj, i w sobote poszla na wizyte do lekarza a on muwi ze ona ma 8cm rozwarcia. I tez ja nic nie bolalo.
Wiec wydaje mi sie ze porod moze trwac krutko i nie zawsze musi byc bolesny nawet pierwszy.

Moja sąsiadka rodziła 20 minut pojechała do szpitala jak miała skurcze co 5 min bo inaczej i tak by ja odesłali(2 dziecko a 1 nie wiem )
Tez tak chce i po 6h do domu to jak wyjscie na zakupy:):-)

reklama
Ja mam do szpitala 5-7 minut autkiem jak nie ma korków.Jakby co to mam spoko sąsiadów ale sąsiad lubi sobie poimprezowac czasem z lusterkiem.Jak cos to po taxe zadzwonie,a mój dojedzie z pracy w jakies 45-50minut.Bądz poczekam na niego bo i tak mam zamiar jechac jak bede miała skurcze co 5 min wczesniej nie mam co bo mnie i tak do domu odesla i kaza wziąc ciepła kąpiel i 2paracetamole.

Do góry