reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Testy owulacyjne

Majcia1007

Zaciekawiona BB
Witam odzywam się po dłuższej nieobecności .ale chyba znów mam nadzieję że może jednak tym razem się uda i może zostanę mamą. Zacznę od tego że po pół roku braku całkowicie miesiączki ( od razu powiem że brak miesiączki był spowodowany odstawieniem antykoncepcji) poszłam do ginekologa który przepisał mi progesteron aby coś się u mnie ruszyło i faktycznie po odstawieniu progesteronu dostałam miesiączki więc to już jest pierwszy sukces. Na dzień dzisiejszy jest to mój 15 dzień cyklu , jest to pierwszy cykl po odstawieniu progesteronu ( w tym dniu mam planowaną owulację , tak mi się wydaje ). Książkowo parę dni temu zauważyłam śluz płodny , szyjka macicy uniosła się i była lekko otwarta i czasami dokuczały mi jajniki . Dzisiaj chciałam się upewnić i zrobiłam test owulacyjny . Jeden o 13 na którym było widać dwie kreski ( kreska testowa była bardzo widoczna jednak nie podobnego intensywnego koloru jak ta kontrolna ) a drugi test o 19 który właśnie wyszedł tak jak widzicie poniżej na zdjęciu . Robiąc ten test drugi miałam nadzieję że może do owulacji jeszcze nie doszło i może wieczorem pokażą się dwie grube kreski .I teraz mam do was pytanie . Wiem że ten test na zdjęciu jest negatywny ale czy to może oznaczać że moja owulacja już była czy może dopiero będzie i z dnia na dzień te kreski będą bardziej podobnego intensywnego koloru . Błagam pomóżcie bo tracę rozum a przez czytanie wszelkich informacji na ten temat w internecie mój mózg już normlanie " paruje " . Pozdrawiam Was i życzę miłego wieczoru ;)
IMG_20200824_191935.jpeg

reklama
Witam odzywam się po dłuższej nieobecności .ale chyba znów mam nadzieję że może jednak tym razem się uda i może zostanę mamą. Zacznę od tego że po pół roku braku całkowicie miesiączki ( od razu powiem że brak miesiączki był spowodowany odstawieniem antykoncepcji) poszłam do ginekologa który przepisał mi progesteron aby coś się u mnie ruszyło i faktycznie po odstawieniu progesteronu dostałam miesiączki więc to już jest pierwszy sukces. Na dzień dzisiejszy jest to mój 15 dzień cyklu , jest to pierwszy cykl po odstawieniu progesteronu ( w tym dniu mam planowaną owulację , tak mi się wydaje ). Książkowo parę dni temu zauważyłam śluz płodny , szyjka macicy uniosła się i była lekko otwarta i czasami dokuczały mi jajniki . Dzisiaj chciałam się upewnić i zrobiłam test owulacyjny . Jeden o 13 na którym było widać dwie kreski ( kreska testowa była bardzo widoczna jednak nie podobnego intensywnego koloru jak ta kontrolna ) a drugi test o 19 który właśnie wyszedł tak jak widzicie poniżej na zdjęciu . Robiąc ten test drugi miałam nadzieję że może do owulacji jeszcze nie doszło i może wieczorem pokażą się dwie grube kreski .I teraz mam do was pytanie . Wiem że ten test na zdjęciu jest negatywny ale czy to może oznaczać że moja owulacja już była czy może dopiero będzie i z dnia na dzień te kreski będą bardziej podobnego intensywnego koloru . Błagam pomóżcie bo tracę rozum a przez czytanie wszelkich informacji na ten temat w internecie mój mózg już normlanie " paruje " . Pozdrawiam Was i życzę miłego wieczoru ;)Zobacz załącznik 1167375
Możliwe że zbliża się pik LH ale żadna z nas nie da ci gwarancji że nawet jeśli test będzie miał takie same kreski lub testowa będzie mocniejszą od kontrolnej że ta owu u ciebie będzie. Testy nie wskazują nam owu. Można podejrzewać ze od pozytywnego testy 12h-36h może wystąpić owu ale wcale nie musi. Nie które dziewczyny mają pozytywny test i owu w ten sam dzień a nie które mają piękne krechy a owu nie było.

Ale próbować można ją bym już zaczęła od dzisiaj.

Możliwe że zbliża się pik LH ale żadna z nas nie da ci gwarancji że nawet jeśli test będzie miał takie same kreski lub testowa będzie mocniejszą od kontrolnej że ta owu u ciebie będzie. Testy nie wskazują nam owu. Można podejrzewać ze od pozytywnego testy 12h-36h może wystąpić owu ale wcale nie musi. Nie które dziewczyny mają pozytywny test i owu w ten sam dzień a nie które mają piękne krechy a owu nie było.

Ale próbować można ją bym już zaczęła od dzisiaj.
Masz rację . Będziemy próbować może akurat się uda :)

Musiałabyś zacząć robić testy wcześniej, bo teraz mogą wychodzić pozytywne lub negatywne a owulacja już była, robi się je do pierwszego pozytywu a skoro objawy zauważyłaś kilka dni wcześniej to możesz być już po owu.

Testy owu robiłam do momentu, kiedy pojawiły się dwie kreski na nim i od tego momentu seks co 2 dni przez tydzień.
Jeśli sobie zaplanujesz, że seks będzie jeden raz i to wtedy, kiedy obie kreski na teście będą tego samego koloru, to może nic z tego nie wyjść.
Pamiętaj, że plemniki żyją jakiś czas w pochwie kobiety, więc nawet seks dzień przed owulacją może być owocny :)

My z mężem kochamy się reguralnie co 2 ,3 dni więc mam nadzieję że może się udało pomimo iż za późno zaczęłam kontrolować owulację . Dziękuję za odpowiedź miłego dnia :)
Testy owu robiłam do momentu, kiedy pojawiły się dwie kreski na nim i od tego momentu seks co 2 dni przez tydzień.
Jeśli sobie zaplanujesz, że seks będzie jeden raz i to wtedy, kiedy obie kreski na teście będą tego samego koloru, to może nic z tego nie wyjść.
Pamiętaj, że plemniki żyją jakiś czas w pochwie kobiety, więc nawet seks dzień przed owulacją może być owocny :)

reklama
Ale jakie kreski się pokazały? W sensie że mimo że testowa była blada i wtedy sexy co 2 dni? Dobrze zrozumiałam?

reklama
Do góry