Mamusie, będę mieć CC na Ujastku a jestem spoza Krakowa i nic nie wiem o tym szpitalu, zapoznałam się z informacjami na stronie internetowej i mam tam wizyty kontrolne ale chciałbym się dowiedzieć czegoś więcej. Jestem już po dwóch CC w innym szpitalu.Bardzo proszę o wymianę informacji i doświadczeń związanych z Ujastkiem.
reklama
Klaudia2800
Zaciekawiona BB
2razy rodzilam na ujastku. 1 sn i 1 cc. Ja odradzamMamusie, będę mieć CC na Ujastku a jestem spoza Krakowa i nic nie wiem o tym szpitalu, zapoznałam się z informacjami na stronie internetowej i mam tam wizyty kontrolne ale chciałbym się dowiedzieć czegoś więcej. Jestem już po dwóch CC w innym szpitalu.Bardzo proszę o wymianę informacji i doświadczeń związanych z Ujastkiem.
Dlaczego
2razy rodzilam na ujastku. 1 sn i 1 cc. Ja odradzam
Klaudia2800
Zaciekawiona BB
Dlaczego
Porod sn byl 8lat temu wiwc moze cos sie zmienilo, jesli chodzi o cc to bylo dwa lata temu. Mialam wstawic sie rano chyba na 7;00 wiec bylam, dopiero po godz 10trafilam na sale przedoperacyjna (podloczone kroplowki, ktg i tam sie czeka na swoja kolej) o godz 15 dalej tam lezalam, prszyla pielegniarka ktora akurat konczyla zmiane i z wielkim szokiem do mnie co ja tu jeszcze robie ? Przeciez planowane cc juz dawno porobione a ja w szoku. Po chwili przychodzi lekarz i powoedzial w prost ze zapomnieli o keszcze jednej cc :/ prawie doba bez jedzenia i wody koszmar. Po cc na sali pooperacyjnej 2godziny na obserwacji w tym czasie gdyby nie maz ktory czekal caly czas w szpitalu nie wiedzialabym nic na temat synka. Zadna z pielegniarek nie chciala idzielic mi informacji co z dzieckiem. Pozniej pozniej oddzial poooperacyjny bo na pomocniczym nie bylo miejsca. Opieka super. Polozne bardzo pomocne i mile. Ja nie chcialam karmic piersia wiwc mm bez problemu same przynosily.na pierwsza dobe po cc dziecko na noc zabierane, ale juz o 5-6rano dzidzisu jest z powrotem. Potem trafilam na oddzial polozniczy. Sale zero klimatyzacji, tak male ze ledwo sie tam szlo ruszac polozne i pielegniarki paskudne z zachowania. To nie koje pierwsze dziecko wiec wiedzialam jak ubrac itp nie prosilam o pomoc a i tak wredna babska, obok lezala babka ktora co chwile prosila o pomoc (pierwsze dziecko, pytala o wszystko itp) to polozne i pielegniarki ja tylko zbywaly i smialy sie co z niej za matka itp. Po 3dobie wypis. Dostalam dopiero okolo 16
Dziękuję za wiadomość, Ujastek nalezy do grupy neomedic a ja już rodziłam dwa razy w szpitalu z tej samej grupy i myślałam że na Ujastku też jest wysoki poziom.Jednak chyba wszystko zalezy od tego na jakich lekarzy się trafi i położne. Będę wyczulona i będę pamiętać o tym co pisałaś.