reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

Miałam zrobić wczoraj, ale obudziłam się za późno.... Zrobię w przyszłym tygodniu. Umówiłam się z ginem, ze wyśle mmsem wynik do interpretacji.
A jak na zwolnieniu? :)
A dobrze 😜☺️. Muszę niestety wstawać wcześnie, bo zawożę syna do szkoły a potem go odbieram. Myślę, że niedługo będzie wracał sam, tylko w okolicy szkoły robią drogę i trochę się boję. Mięli skończyć do końca czerwca, potem sierpnia i dalej nie skończona.
Ogarniam sobie zakamarki, na które nie było czasu i odpoczywam.

reklama
A dobrze 😜☺. Muszę niestety wstawać wcześnie, bo zawożę syna do szkoły a potem go odbieram. Myślę, że niedługo będzie wracał sam, tylko w okolicy szkoły robią drogę i trochę się boję. Mięli skończyć do końca czerwca, potem sierpnia i dalej nie skończona.
Ogarniam sobie zakamarki, na które nie było czasu i odpoczywam.
Kiedy ja myślałam, ze mam już wszystko ogarnięte, to okazało się, ze na nowo trzeba ogarniać, bo już zdążyły się pokryć kurzem.... Mieszkamy na nowym osiedlu i jeszcze budują inne etapy, wiec kurzu leci co nie miara...
Wiec czas jakoś leci :)
Ale polubiłam te chwile kiedy siadam i stwierdzam, ze nie mam co robić i bez wyrzutów sumienia mogę się polenić :D

Sytuacja wygląda tak.
Ciąża wygląda na młodszą.
Jest zarodek jwst serduszko.
FVR poniżej 100 uderzeń na minutę. I jesli jest młodsza to na tym etapie ok.
Jeśli jednak zgodnie z miesiączką
To coś nie tak.
Mam przyjść w środę do niej do szpitala i sprawdzi bo podobno do środy serce juz powinno przyspieszać.
Zwiększyła acard z 75 do 150.
Podobno nie zaszkodzi
Jednak jak jest coś nie tak to tez nie pomoże.
Tak stwierdziła.
Bierze któraś z Was acard 150 dawke ?
Ciaza 5 + 5 według usg.
Wedlug miesiączki 6+4

Aga spokojnie, to tylko 6 dni różnicy. To nie jest dużo. Na pewno serduszko przyspieszy i wszystko będzie dobrze!
Sytuacja wygląda tak.
To coś nie tak.
Mam przyjść w środę do niej do szpitala i sprawdzi bo podobno do środy serce juz powinno przyspieszać.
Podobno nie zaszkodzi
Tak stwierdziła.
Ciaza 5 + 5 według usg.
Wedlug miesiączki 6+4

Sytuacja wygląda tak.
To coś nie tak.
Podobno nie zaszkodzi
Tak stwierdziła.
Ciaza 5 + 5 według usg.
Wedlug miesiączki 6+4
Ja biorę Acard 150mg od chwili kiedy na teście wyszła ciąża. Bierz na noc, unikniesz ew skutków ubocznych w postaci gorszego samopoczucia :)
Ciąża młodsza o 5-6dni to żadna tragedia :) Wydaje mi się, ze jakby różnica wynosiła 2tyg to wtedy mozna byłoby się zastanawiać i doszukiwać niezgodności
Narazie bierz wszystko na spokojnie.
Tętno poniżej 100u/min to znaczy ile? Powiedziała ci?
U mnie w drugiej ciąży w 7tc tętno wynosiło 40-50u/min. Od razu gin stwierdził bradykardie.
Ale jak jest u Ciebie na etapie 5tc np 90u/min to dajmy mu się rozkręcić porządnie :)
U mnie w teraźniejszej ciąży jak byłam na usg w 5+4tc to jeszcze akcja serca nie była nawet uwidoczniona
Wierze, ze u Ciebie będzie wszystko dobrze ❤️❤️❤️

reklama
Ja biorę Acard 150mg od chwili kiedy na teście wyszła ciąża. Bierz na noc, unikniesz ew skutków ubocznych w postaci gorszego samopoczucia :)
Ciąża młodsza o 5-6dni to żadna tragedia :) Wydaje mi się, ze jakby różnica wynosiła 2tyg to wtedy mozna byłoby się zastanawiać i doszukiwać niezgodności
U mnie w drugiej ciąży w 7tc tętno wynosiło 40-50u/min. Od razu gin stwierdził bradykardie.
Ale jak jest u Ciebie na etapie 5tc np 90u/min to dajmy mu się rozkręcić porządnie :)
U mnie w teraźniejszej ciąży jak byłam na usg w 5+4tc to jeszcze akcja serca nie była nawet uwidoczniona
Wierze, ze u Ciebie będzie wszystko dobrze ❤❤❤
Wierze, ze u Ciebie będzie wszystko dobrze ❤❤❤

Nie dopytałam
Właśnie wysłałam sms . Może mi odpowie.
Czyli jak była tak niska 40 - 50 uderzeń to marne szanse na rokręcenie...

Do góry