reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny teraz ja potzrebuje pomocy i troche sie denerwuje ;( Dzisiaj w nocy dostalam takich zimnych dreszczy :oops: Bylo mi tak zimno ze nie moglam wstac nawet na siku i wystawic reki spod kołdry ;( To trwalo jakies pol godziny i pozniej przeszlo, ale finalnie rano wstalam cala upocona ;( Czy to mnie powinno zaniepokoic? wizyte mam dopiero za trzy tygodnie. Piersi dalej bolą i czuje sie dobrze. encorton juz odstawilam i odstawialam go stopniow - z 10 mg na 5 mg i pozniej jeszcze polowke tego. Glukoza, mocz i morfologia wychodza pieknie ale mam problem z TSH jest duzo za niskie ale lekarz stwierdzil ze w ciazy taka moze byc i nic na to nie dal tylko kaal powtorzyc co zrobie w pn. Kolderke mam taka caloroczna z ikei ale dzisiaj chyba wysle Łukasza do Yuska zeby mi kupil cos cieplejszego sezonowego bo wczoraj musialam pod dwoma kodrami i kocem. Łukaszowi nie bylo zimnom -czy powinnam cos dobadac albo skontakrtowac sie z lekarzem czy czekac co bedzie dzisiaj?

reklama
Wpindalam śniadanie i nadrabiam kilka stron od wczoraj :-D

@Pola87 a jak to wygląda ? Jaką masz bete i ktory dzień? U mnie druga beta po 48h była słaba, a po 5ciu kolejnych dniach (wtedy lekarz kazał zbadać ponownie) dużo skoczyła. I jak było u Ciebie, że nie dotrwałaś do 6tyg? My jakoś mamy podobny dzień po transferze i ten sam termin wizyty z USG :) U mnie będzie wtedy 29dpt.

@Brakujemiwiary Ty miałaś już super bete w tym 11 dniu, podejrzewam, że dziś będzie już mega wysoka!

Dziewczyny teraz ja potzrebuje pomocy i troche sie denerwuje ;( Dzisiaj w nocy dostalam takich zimnych dreszczy :oops: Bylo mi tak zimno ze nie moglam wstac nawet na siku i wystawic reki spod kołdry ;( To trwalo jakies pol godziny i pozniej przeszlo, ale finalnie rano wstalam cala upocona ;( Czy to mnie powinno zaniepokoic? wizyte mam dopiero za trzy tygodnie. Piersi dalej bolą i czuje sie dobrze. encorton juz odstawilam i odstawialam go stopniow - z 10 mg na 5 mg i pozniej jeszcze polowke tego. Glukoza, mocz i morfologia wychodza pieknie ale mam problem z TSH jest duzo za niskie ale lekarz stwierdzil ze w ciazy taka moze byc i nic na to nie dal tylko kaal powtorzyc co zrobie w pn. Kolderke mam taka caloroczna z ikei ale dzisiaj chyba wysle Łukasza do Yuska zeby mi kupil cos cieplejszego sezonowego bo wczoraj musialam pod dwoma kodrami i kocem. Łukaszowi nie bylo zimnom -czy powinnam cos dobadac albo skontakrtowac sie z lekarzem czy czekac co bedzie dzisiaj?

Kochana, a to nie są objawy ciąży? Ja wczoraj w pracy miałam tak, że raz gorąco, że się rozbierałam, a zaraz zimno i się ubierałam 🙈🙈🙈 Gdzie zazwyczaj mi jest tylko zimno. I w momencie gorąca aż poszłam pokazać mężowi, że miałam trochę mokrą pachę! :-D Tak, u mnie to szok, bo ja się w ogóle nie pocę i upały dla mnie mogłyby być cały rok. Mąż był ze mnie dumny :rofl2:

Kochana, a to nie są objawy ciąży? Ja wczoraj w pracy miałam tak, że raz gorąco, że się rozbierałam, a zaraz zimno i się ubierałam 🙈🙈🙈 Gdzie zazwyczaj mi jest tylko zimno. I w momencie gorąca aż poszłam pokazać mężowi, że miałam trochę mokrą pachę! :-D Tak, u mnie to szok, bo ja się w ogóle nie pocę i upały dla mnie mogłyby być cały rok. Mąż był ze mnie dumny :rofl2:
Też tak mam... Tzn. Może nie takie napady gorąca i zimna, ale od jakiegoś czasu wstaje rano cała mokra... A poduszke na której spie można wykrecac 😱

Wpindalam śniadanie i nadrabiam kilka stron od wczoraj :-D

@Pola87 a jak to wygląda ? Jaką masz bete i ktory dzień? U mnie druga beta po 48h była słaba, a po 5ciu kolejnych dniach (wtedy lekarz kazał zbadać ponownie) dużo skoczyła. I jak było u Ciebie, że nie dotrwałaś do 6tyg? My jakoś mamy podobny dzień po transferze i ten sam termin wizyty z USG :) U mnie będzie wtedy 29dpt.

@Brakujemiwiary Ty miałaś już super bete w tym 11 dniu, podejrzewam, że dziś będzie już mega wysoka!
Na bete pójdę jutro bo bardziej racjonalnie aby sprawdzić przyrost po 48h. W poprzednich transferach w okolicy 5tygodnia przyrost bety mi zwalniał i zarodek przestawał się rozwijać. Dlatego chociaż nie mam na to wpływu to wole sprawdzać dla samej siebie te przyrosty aby w razie co jak zmienię lekarza dokładnie opisać na jakim etapie co się dzieje

reklama
Kochana, a to nie są objawy ciąży? Ja wczoraj w pracy miałam tak, że raz gorąco, że się rozbierałam, a zaraz ubierałam 🙈🙈🙈 Gdzie zazwyczaj mi jest tylko zimno.
No wlasnie nie wiem bo pierwszy raz jestem w takiej ciazy ;) ale mam nadzieje ze to moze hormony? Moze tak byc? dodam ze goraczki nie mialam bo Łukasz sprawdzal - ale te dreszcze byly naprawde niepokojace takie jakby chorobowe ze az bolaly - no nie wytrzymalabym 5 sekund bez przykrycia. Dobra bede czekac spokojnie co sie dzisiaj bedzie dzialo a Łukasz niech zapitala po ciepla kolderke ;) Kazalam mu kupic tez nowa posciel bedzie nam milo ;) Jeszcze wczoraj dostalam takiego ataku swedzenia na brzuchu - NO NIE ZNOSZE TEGO!!!! Naprawde nie chce narzekac bo to tylko od zastrzykow ale porobily mi sie takie guzy, krwiaki, pokrzywka czerwona jak sie tylko troche podrapie a nie chce sie drapac bo wtedy jeszcze bardziej swedzi. Nie chce czegos popsuc w brzuchu ;) Czy wy tez tak macie z tymi zastrzykami? Moze ja jakos zle je robie? Juz nie bardzo mam miejsce bo wszystko takie zgrubiale a wbok jakos bardziej boli ;) Czy wy to powietrze wstrzykujecie czy wypuszczacie przed podaniem zastrzyku? No u mnie to masakrycznie wyglada ;)

Do góry