Ksenia975
Fanka BB :)
No właśnie nic nie mówił, a ja jak zwykle nie zapytałam. Zawsze boję się zbłaźnić.Jej, super! Żeby tylko każda z nas uslyszala same dobte wieścia wiadomo co dzidzia ma między nogami?
![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No właśnie nic nie mówił, a ja jak zwykle nie zapytałam. Zawsze boję się zbłaźnić.Jej, super! Żeby tylko każda z nas uslyszala same dobte wieścia wiadomo co dzidzia ma między nogami?
![]()
No ja też tego nie rozumiem, ale u mnie wiek ciąży nie jest wyliczany na podstawie ostatniej miesiączki, tylko na podstawie USG, bo mam bardzo nieregularne i długie cykle. A przy terminie porodu nadal zostajemy na 10 maj więc chyba nie zmienił zdania co do wieku ciąży.A jeszcze jak to oni mierzą? Bo niby jest tak, ze do któregoś tygodnia dzieci rosną w tym samyn tempie. A twój ma w 11+5 6.5 cm a mój mial w 11+2 4.1 cm. Hmmm ja tego nie ogarniam.
W internecie podają rozmiar dziecka w 12 tc na około właśnie 6 cm. Więc u mnie to by się zgadzało.Dziwne, od 11+0 do 13+6 dlugosc crl odpowiada wieku ciazowemu i nie moze byc rozbieznosci. Chyba że jednej z was mierzyl ginekolog bez certyfikatu i to bylo zwykle usg a nie dokładne genetyczne
U mnie było takie zwykłe na prastarym sprzęcieDziwne, od 11+0 do 13+6 dlugosc crl odpowiada wieku ciazowemu i nie moze byc rozbieznosci. Chyba że jednej z was mierzyl ginekolog bez certyfikatu i to bylo zwykle usg a nie dokładne genetyczne
Po czym poznac czy to było zwykle, czy "niezwykle" usg?U mnie było takie zwykłe na prastarym sprzęciew pon sie dokładnie dowiem
![]()
Wiesz co chyba, ze jest tak ze 12 tydz masz na mysli 12+ cos a nie 11 plus cos. Bo z córką mialam w 13+1 7 cm i to by sie faktycznie zgadzało.W internecie podają rozmiar dziecka w 12 tc na około właśnie 6 cm. Więc u mnie to by się zgadzało.
Czy prenatalne czy nie. Czy lekarz mial certyfikat fmf. No i samej jakości sprzętPo czym poznac czy to było zwykle, czy "niezwykle" usg?
11t5d to jest końcówka 12 tygodniaWiesz co chyba, ze jest tak ze 12 tydz masz na mysli 12+ cos a nie 11 plus cos. Bo z córką mialam w 13+1 7 cm i to by sie faktycznie zgadzało.
Trzymam kciuki za wizytę. Ja też mam nadwagęja mam nadwagę. Czuję się ogólnie dobrze. Jedyne co to jak brałam duphaston to miałam mega wymioty i bóle głowy. Odkąd odstawiłam to jest ok. Lekkie mdłości, trochę bólów głowy i zmęczenie.
Pogoda i sytuacja w kraju sprawia, że nie chce mi się nic i nigdzie wychodzić. Ale ogólnie tragedii nie ma.
Ja mam wizytę we wtorek i czuję, że zniosę jajko. Jak będę we wtorek to będzie 11+6 z usg, 11+3 z OM. Mam nadzieje, ze wszystko będzie dobrze...