reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2021

Na pewno warto skonsultować ze swoim ginem. Prolaktyna przekracza ewidentnie normy, gin zna twoją sytuację więc na pewno albo dobierze Ci odpowiednie leczenie albo wyjaśni dlaczego w ogóle w Twojej sytuacji może tak się dziac. Prolaktyna może rosnąć np od przyjmowania niektórych leków. Umów się do dobrego lekarza a droga do ciąży będzie o wiele prostsza [emoji6] my z mężem staraliśmy się rok, po pierwszym obserwowanym cyklu i zaleceniach lekarza np co do pozycji.. + duphaston przez 10 dni ciąża .. [emoji3] teraz zobaczymy czy uda nam się bez wspomagania, czy jesteśmy skazani na naszego ginekologa [emoji23][emoji6]
Hej dziewczyny [emoji112]. Ja tak wpadnę ni z gruchy ni z pietruchy. Mam wyniki progesteronu i prolaktyny. Powiedzcie mi czy te wyniki to ok są?

reklama
:( A mi porąbane te testy owu wychodzą. Mam cykle 30dniowe, przedostatnio 39. Od 5 dnia cyklu takie owulacyjne... o co chodzi ???
Uuu dziewczyny, ta borowinka chyba działa! Od 5 dni robię kurację, dziś dzień 6 (obecnie 11 dc). Wczoraj test owulacyjny bladzioch, 0%, ledwo widoczna kreska, przedwczoraj nie lepiej, 2%. Wczoraj wieczorem zrobiłam sobie porządny chill out z bardzo ciepłą borowiną, aż lekko parzyła, ale oczywiście wszystko robione z uwagą i rozwagą. Dziś po południu poczułam lekkie kłucie w jajniku, pierwszy raz w tym cyklu. Test owu zrobiony 15 minut temu, krecha jak ta lala, jeszcze nie pozytyw, ale coraz bliżej, 44%! Jajnik mi się obudził [emoji28] a doktor w poprzednim cyklu na USG widziała 3 pęcherzyki na nim, każdy około 12 mm. Gdyby wszystkie teraz dojrzały to powiem wam, strzał życia xd
20201226_010736.jpeg

:( A mi porąbane te testy owu wychodzą. Mam cykle 30dniowe, przedostatnio 39. Od 5 dnia cyklu takie owulacyjne... o co chodzi ???Zobacz załącznik 1219415
a badałaś hormony ? Testy owulacyjne wyłapują poziom LH, może masz poziom lutropiny podwyższony, więc testy owu nigdy nie będą u ciebie białe. A testy wyłapią jedynie peak, gdy hormon podniesie się znacząco właśnie w okresie przed owu.

Cześć 🙂
U nas intensywny czas ❤️ Test owulacyjny w końcu wyszedł pozytywny 😀 W Wigilię obie kreski były takie same a wczoraj kreska testowa dużo ciemniejsza 😊 Wychodzi na to że cykl mi się wydłużył, ale to nic najważniejsze żeby owu była. W poniedziałek się okaże na USG. 🙂
Trzymajcie kciuki ✊✊✊

Teściowa znowu w tym roku zaszalała i kupiła mi seksowną bieliznę 😂😂😂
Śmiejemy się, że już tak bardzo chcę być babcią dlatego takie prezenty kupuje 🙈

@Karolina2495 mi też tak wychodziły od 10dc raz słabsze raz mocniejsze. Pozytyw był w 17-18dc.

reklama
Hej kochane 😉 jak Wam święta mijają?

U mnie dziś 26dc - 6dpo i cisza totalna ani bólu piersi ( co ostatnimi czasy po owu automatycznie o sobie przypominały) ani ćmienia brzucha co też się we wcześniejszych cyklach powtarzało 🤷‍♀️ czasami zakuje jajnik. No nic czekam do stycznia 🤞

Dzisiaj jeszcze lecimy odwiedzić rodzinkę i zaraz będzie po świętach... Jejku jak to szybko leci.

Do góry