reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2021

reklama
Ja za każdym razem sobie obiecuje, że będę czekała do okresu chociaż, ale faktycznie, betę ostatnio robiłam trochę wcześniej, tzn. 2 dni przed jakoś. Jakby coś było, to już by mi raczej pokazało

Jeszcze dzisiaj mówiłam, ze czekam do @ z testowaniem, ale to jest silniejsze ode mnie 😂

W pierwszej ciąży w dniu spodziewanej @ wyszła mi blada kreska tylko. Więc to tak naprawdę zależy od owu
Ja w pierwszej ciąży robiłam test 6 dni po terminie @ i wyszła kreska widoczna, ale słaba jak na ten dzień cyklu, wiec domyślam się, ze gdybym test zrobiła dzień przed @ czy nawet w dniu @ to mogłoby nic nie wyjść😛 tylko ze to był 2011 rok i nie miałam pojęcia, ze istnieje coś takiego jak testy owu, wiec nie mam pojęcia, kiedy miałam wtedy owulacje🙈

Zastanawiam się, czy nie zrobić troszkę szybciej bety, macie jakieś doświadczenie w tym temacie?
Ja bete robiłam tylko dwa razy, w styczniu będzie trzeci, ale z musu, bo biorę duphaston... Raz zrobiłam 4 dni przed @ wyszła 2,4 później spóźniona ale przyszła @,oststnio zrobiłam 2 dni przed @ wyszła 2,3, również spóźniona @ przyszla. Normalnie czekałam do @, czasem jak rano nie było@ to robiłam test ciążowy. Ogólnie staram się trzymać, bo zbyt wczesne testowanie kosztowało mnie wiele emocji 😊

reklama
Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie czy jeśli ten progesteron wskazywał że owulacja była a my nie odpuszczaliśmy dni płodnych. I jeśli na przeszkodzie stoi tylko ta tarczyca to czy są szanse na ciąże? Trochę mnie to martwi bo teraz zanim dostanę się do endokrynologa a w tą ciąże bym zaszła to boję się żeby to zaszkodziło dziecku. 😥

Do góry