reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja w 7dpt blastki 4AA miałam niecałe 4, kolejna weryfikację miałam zrobić w 14dpt, ale dzisiaj w 11dpt zrobiłam test i jest negatywny. Znaczy widać blada kreskę, ale na pewno z takiej kreski nie ma odpowiedniej bety na ten dzień
Nie robiłaś bety z krwi to nie wiesz. Ja miałam tak, ze 5dpt test mi nie wyszedł w ogóle. 6dpt zrobiłam z rana i był pozytywny, ale nie piłam już od 17:00 bo u mnie zawsze ciężko z tymi testami. A betę 6dpt miałam 86 bo to bliźniaki na świeżo a mrożone zarodki to innymi prawami się kierują. Co do biochemicznej to dobry znak moim zdaniem jest pod warunkiem ze nie są to 2-3 z rzędu. U mnie była biochemiczna, kolejny transfer urodzenie syna. Potem po wielu latach 3 transfery i nic, dopiero kolejny ciąża bliźniacza.

Nie robiłaś bety z krwi to nie wiesz. Ja miałam tak, ze 5dpt test mi nie wyszedł w ogóle. 6dpt zrobiłam z rana i był pozytywny, ale nie piłam już od 17:00 bo u mnie zawsze ciężko z tymi testami. A betę 6dpt miałam 86 bo to bliźniaki na świeżo a mrożone zarodki to innymi prawami się kierują. Co do biochemicznej to dobry znak moim zdaniem jest pod warunkiem ze nie są to 2-3 z rzędu. U mnie była biochemiczna, kolejny transfer urodzenie syna. Potem po wielu latach 3 transfery i nic, dopiero kolejny ciąża bliźniacza.
Betę oczywiście będę robiła w poniedziałek, tak jak kazała moja lekarka, w 14dpt. Ale ta kreska w dzisiejszym teście jest ledwo widoczna, a dziś 11pt, więc już nie mam nadzieji, powinna moim zdaniem już wyraźnie wyjść.

A któraś z Was wie jakie badania powinno się wykonać, które mówią o prawidłowości implantacji?
W pierwszej kolejności robi się histeroskopie, test receptywnosci endonetrium, test UMA, no i badania z krwi homocysteine, na trombofile itp... duzo tego jest ogółem. A kariotypy macie zrobione? Jaki u was problem bo czasem poronienia wynikają z czynnika niepłodności - typu podważona chromatyna, ogniska endometriozy w macicy, no i oczywiście kariotyp. To jest szeroki temat i badań mnóstwo i teorii tez. Należy pamiętać, ze in vitro ma skuteczność zaledwie 30-40% szans. Czyli 1 z 3 kobiet zajdzie w ciąże w czasie procedury in vitro.

W pierwszej kolejności robi się histeroskopie, test receptywnosci endonetrium, test UMA, no i badania z krwi homocysteine, na trombofile itp... duzo tego jest ogółem. A kariotypy macie zrobione? Jaki u was problem bo czasem poronienia wynikają z czynnika niepłodności - typu podważona chromatyna, ogniska endometriozy w macicy, no i oczywiście kariotyp. To jest szeroki temat i badań mnóstwo i teorii tez. Należy pamiętać, ze in vitro ma skuteczność zaledwie 30-40% szans. Czyli 1 z 3 kobiet zajdzie w ciąże w czasie procedury in vitro.
Kariotyp ok. U mnie podwyższone aTPO i malutka IO. Biorę leki i stosuje dietę. Robiłam badania na trombofilie tez ok. Niczego innego nie mam zdiagnozowanego. Ze stymulacji udało się uzyskać 2 zarodki 4AA i 1 4AB. Lekarz i embriolog bardzo je chwalili. I dupa :( zobaczymy 14dpt jaka będzie beta.

Kariotyp ok. U mnie podwyższone aTPO i malutka IO. Biorę leki i stosuje dietę. Robiłam badania na trombofilie tez ok. Niczego innego nie mam zdiagnozowanego. Ze stymulacji udało się uzyskać 2 zarodki 4AA i 1 4AB. Lekarz i embriolog bardzo je chwalili. I dupa :( zobaczymy 14dpt jaka będzie beta.
Pokaz ten test,bo czasami blady wyjdzie na jednym,a na drugim konkret.Jakiej byl czulosci?

A któraś z Was wie jakie badania powinno się wykonać, które mówią o prawidłowości implantacji?
Nie wiem czy takie badania wogole sa.Mozesz zrobic Era Test,to jest badanie na okreslenie receptywnosci endometrium i okreslenie kiedy sie otwiera okno implantacyjne,tyle ze u Ciebie doszlo do implantacji.Wiec to tez nie do konca to o co ci chodzi.

Nie wiem czy takie badania wogole sa.Mozesz zrobic Era Test,to jest badanie na okreslenie receptywnosci endometrium i okreslenie kiedy sie otwiera okno implantacyjne,tyle ze u Ciebie doszlo do implantacji.Wiec to tez nie do konca to o co ci chodzi.
Kreska jest na prawdę bardzo blada, ledwo widoczna na zdjęciu, troszkę lepiej na żywo. Test facelle czułość 10.
IMG_20210101_130109.jpg

reklama
Hej! Szczesliwego Nowego Roku Wam wszystkim!
Wczoraj w 7dpt powtorzylam bete po 24h bo wciaz sie boje biochemicznej, z 56.7 urosla do 94.6... powtarzam jutro po 48h to bedzie 9dpt.. starch wciaz jest! Mimo wysokich wartosci i przyrostu nadal ciąży biochemicznej nie da sie raczej wykluczyc.. Cudem znalazłam dawkę immunoglobulin w na południu Polski, braki przez Covida sa w calej Polsce...

Do góry