reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

To dużo zdrowia Wam życzę. Szybko się wychorujcie. 🙂

Mam nadzieję, że objawy łagodne.
Oboje z mężem mamy inne objawy a on ma totalnie inne, niż te „charakterystyczne”. Ogółem mamy 37.7, kaszel lekki, bóle mięśni, mój mąż ma jeszcze silne bóle głowy i oczu. Mi poszło w drogi oddechowe mam okropny katar i podkrwawiam już z nosa ;-( ale to dopiero początek wiec potem może będzie już lepiej za te 2-3 dni góra.

reklama
Mamy FET - Frozen embryo transfer lub krio czyli transfer mrożonych zarodków,
ET - embriotransfer czyli z niemrożonych zarodkow
dpt - dzien po transferze, gdzie dzień transferu to dzień „zero”
RIF - nawracające niepowodzenia implantacji.
dc - dzien cyklu często mówimy, gdy mamy stymulację.
skróty stosowane 1DS - pierwszy dzien stymulacji, 8DS - ósmy dzien stymulacji.
U mnie w klinice mamy weryfikacje pierwsza 3dpt, druga 6dpt, trzecia 10dpt.
Nomenklatora zarodków - mamy zarodki 3 dniowe i blastocysty 5 dniowe zarodki. O morfologii mogę Ci popisać później :p
No myśle i nie wymyślę nic więcej :-)
Dziękuję 😘

Oboje z mężem mamy inne objawy a on ma totalnie inne, niż te „charakterystyczne”. Ogółem mamy 37.7, kaszel lekki, bóle mięśni, mój mąż ma jeszcze silne bóle głowy i oczu. Mi poszło w drogi oddechowe mam okropny katar i podkrwawiam już z nosa ;-( ale to dopiero początek wiec potem może będzie już lepiej za te 2-3 dni góra.
Trzymajcie się.

@Per Em tutaj masz artykuł o nomenklaturze zarodków: ja go kiedyś napisałam jak coś to pytaj. https://www.babyboom.pl/ciaza/przygotowania-do-ciazy/in-vitro-klasyfikacja-blastocyst
Dziewczyny kochane chciałam Wam tylko powiedzieć, że robicie mega dobrą robotę na tym forum, odpowiadając na pytania tych nowych/jeszcze nie tak doświadczonych przez in vitro. Chyba mogę napisać również w imieniu innych, że jesteście dla nas skarbnicą wiedzy/ po trochu doradcą/ i trochę psychologiem. Dajecie nadzieję, że gdzieś za zakrętem możemy znaleźć nasze małe szczęście☺✨ Dzięki Wam za wszystko 💗
Ja raczej się nie udzielam na forum, zazwyczaj mam czas dopiero po pracy ale czyyyytam!!! czyyyytam!!!
Na początku mój mąż się wściekał że tyle siedzę z telefonem a teraz sam się pyta co u dziewczyn z forum 😂😂😂

Dziewczyny kochane chciałam Wam tylko powiedzieć, że robicie mega dobrą robotę na tym forum, odpowiadając na pytania tych nowych/jeszcze nie tak doświadczonych przez in vitro. Chyba mogę napisać również w imieniu innych, że jesteście dla nas skarbnicą wiedzy/ po trochu doradcą/ i trochę psychologiem. Dajecie nadzieję, że gdzieś za zakrętem możemy znaleźć nasze małe szczęście☺✨ Dzięki Wam za wszystko 💗
Ja raczej się nie udzielam na forum, zazwyczaj mam czas dopiero po pracy ale czyyyytam!!! czyyyytam!!!
Na początku mój mąż się wściekał że tyle siedzę z telefonem a teraz sam się pyta co u dziewczyn z forum 😂😂😂
Powiedz, ze go serdecznie pozdrawiamy :-) BTW kiedyś był tu na forum facet :-)

Mamy FET - Frozen embryo transfer lub krio czyli transfer mrożonych zarodków,
ET - embriotransfer czyli z niemrożonych zarodkow
dpt - dzien po transferze, gdzie dzień transferu to dzień „zero”
RIF - nawracające niepowodzenia implantacji.
dc - dzien cyklu często mówimy, gdy mamy stymulację.
skróty stosowane 1DS - pierwszy dzien stymulacji, 8DS - ósmy dzien stymulacji.
U mnie w klinice mamy weryfikacje pierwsza 3dpt, druga 6dpt, trzecia 10dpt.
Nomenklatora zarodków - mamy zarodki 3 dniowe i blastocysty 5 dniowe zarodki. O morfologii mogę Ci popisać później :p
No myśle i nie wymyślę nic więcej :-)
No to części jeszcze nie znałam i bym się nie domyśliła ☺️
dzięki za wszystko ❤️

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry