eij
Fanka BB :)
Dobrze że spadaBeta 1340 więc to już znaczący spadek ale czuję że zanim dojdzie do 0 jeszcze trochę minie. No ale najważniejsze że sensownie spada...

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dobrze że spadaBeta 1340 więc to już znaczący spadek ale czuję że zanim dojdzie do 0 jeszcze trochę minie. No ale najważniejsze że sensownie spada...
Dobrze, że beta spada, mozolnie, ale jednak to najważniejszeMam do Was jeszcze pytanie a propos miesiączki i cyklu. Przed laparoskopią (30.12) krwawiłam przez ok tydzień i jeszcze 5 dni po. Leciały olbrzymie skrzepy krwawienie było dość bolesne i obfite (nawet myślałam że to poronienie no ale okazało się że beta rosła a ciąża była w lewym jajowodzie). Później było ok 6 dni przerwy i od pon. 11.1 najpierw 2 dni plamienia a potem krwawienie jak regularna miesiączka do dziś. Czy to możliwe żeby to była już regularna miesiączka?
Pytałam przez sms ale na razie odpowiedzi brak ale dziewczyny na innym wątku twierdzą że za wcześnie i tak jak mi się wydawało, jak beta spadnie do 0 to zacznie się nowy cykl więc u mnie to trochę potrwa...Dobrze, że beta spada, mozolnie, ale jednak to najważniejszeCo do krwawienia to myśle, że najlepiej jak zapytasz lekarza czy mogła to być już miesiączka
![]()
Aha, to przynajmniej coś już wiesz, a beta może na początku tak powoli spada, a później nagle przyspieszy (oby)Pytałam przez sms ale na razie odpowiedzi brak ale dziewczyny na innym wątku twierdzą że za wcześnie i tak jak mi się wydawało, jak beta spadnie do 0 to zacznie się nowy cykl więc u mnie to trochę potrwa...
Problem w tym że tak naprawdę lekarze nie potrafią konkretnie odpowiedzieć na pytania i wyjaśnić wątpliwości.... Kurde w końcu są fachowcami w swojej dziedzinie a ja mam wrażenie że jak zaczyna się komplikować to każdy rozkłada ręceAha, to przynajmniej coś już wiesz, a beta może na początku tak powoli spada, a później nagle przyspieszy (oby)![]()
Dokładnie i to jest niezwykle frustrujące bo w pewnym momencie masz wrażenie że sama dla siebie stajesz się lekarzem i diagnostą. Ok ja rozumiem że dla nich niektóre rzeczy mogą być oczywiste ale nie dla pacjenta, czasem o najprostsze rzeczy trzeba się dopytywać. Oczywiście każdy organizm jest inny o co za tym idzie są odchylenia od normy ale łatwiej byłoby się zmierzyć z tymi problemami gdybyśmy byli wyczerpująco informowani, uprzedzani itd...Problem w tym że tak naprawdę lekarze nie potrafią konkretnie odpowiedzieć na pytania i wyjaśnić wątpliwości.... Kurde w końcu są fachowcami w swojej dziedzinie a ja mam wrażenie że jak zaczyna się komplikować to każdy rozkłada ręcemówią żeby nie szukać odpowiedzi w internecie ale jeśli oni nie potrafią odpowiedzieć na pytania to siła rzeczy człowiek szuka odpowiedzi gdziekolwiek
![]()
Teraz to już przyśpieszyłaAha, to przynajmniej coś już wiesz, a beta może na początku tak powoli spada, a później nagle przyspieszy (oby)![]()
Pomijając już fakt że zostawiamy w tych klinikach kupe pieniędzy...... Ja mam wrażenie że 90% z nich są specjalistami tylko jak wszystko idzie książkowoDokładnie i to jest niezwykle frustrujące bo w pewnym momencie masz wrażenie że sama dla siebie stajesz się lekarzem i diagnostą. Ok ja rozumiem że dla nich niektóre rzeczy mogą być oczywiste ale nie dla pacjenta, czasem o najprostsze rzeczy trzeba się dopytywać. Oczywiście każdy organizm jest inny o co za tym idzie są odchylenia od normy ale łatwiej byłoby się zmierzyć z tymi problemami gdybyśmy byli wyczerpująco informowani, uprzedzani itd...
U nas dobrze mamy 35+ 5 tydzień ciazy. Mały wazy 2900g. Czuje się bardzo ciężkomam rostępy, puchne itp ale cieszę się ze po 4 latach zobaczę moje bobo
))) mam zaplanowane CC na początku lutego
))