Agnieszka19m
Fanka BB :)
Z książek też nic nie polecę. Jakieś czytałam w pierwszej ciąży ale tak jak dziewczyny piszą dużo się zmienia. Najlepiej moim zdaniem zapisać się do dobrej szkoły rodzenia. Teraz widziałam dużo prowadzi zajęcia online
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Ja rodziłam córkę na początku wyjątkowo upalnego czerwca, i bardzo sobie chwalę chodzenie jesien i zimę w ciąży. Moze dlatego, że brzuch mi wyszedl jakis w8ekszy dopiero pod koniec zimy, wiec zimówki nie musialam kombinowac nowej [emoji1787] ale teraz, przechodzenie całego lata z dużym już brzuchem, trochę mnie przeraża [emoji85] ale co tam... Dla dobra sprawy, moze dzieki temu w ostatnich tygodniach za dużo waga do przodu nie ruszy, bo jeśli bedw mogla sobie na to pozwolic, to wiekszosc dnia na spacerkach i ogolnie na dworze będę spędzać.Ja mam dwie córy z września i jedna z marca i powiem ci że jak sobie przypomnę ubieranie się przez zimę i zakładanie butów zimowych i wogole kurtkę trzeba ogarnąć to ja chyba wolę w lecie kieckę jaka założyć i wiatrak uruchomić[emoji3]
Obfita ta pogadanka była? [emoji1787][emoji1787]Coś wspominałam, ze narzekam na brak symptomów? No to teraz miałam super pogawędkę z muszla [emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Jako że to jest moja pierwsza ciąża i nie miałam o tym temacie zielonego pojęcia, to poszłam do empiku i kupiłam jedyna książkę o ciąży która znalazłam. Link niżej. Wydanie z 2020 roku. Książka raczej uspokaja niż nakręca. Czytam sobie ja stopniowo, bo opisuje każdy okres osobno. Napisana przez profesor położnictwa i ginekologii, więc raczej wzbudza zaufanie. Dobrze się czyta.Czy polecacie jakąś lekturę, która waszym zdaniem ma wszystko co potrzeba o ciąży, porodzie ? Chciałabym pogłębiać wiedzę co i jak![]()
Też nie mam mdłościJa nie wiem czy coś jest ze mną nie tak... Wszyscy mają jakieś objawy ciąży a ja totalnie nic. Zaczynam się martwić czy wszystko ok. Wizyta dopiero 3 luty... Ja nie wiem jak ja wytrzymam do tej wizytywitam nowe mamuski
![]()
Spokojnie nie wszystkie mamy objawy. U mnie też się uspokoiło. Jak dziewczyny piszą jeszcze będziemy marudzić że tak nam brakowało mdłościJa nie wiem czy coś jest ze mną nie tak... Wszyscy mają jakieś objawy ciąży a ja totalnie nic. Zaczynam się martwić czy wszystko ok. Wizyta dopiero 3 luty... Ja nie wiem jak ja wytrzymam do tej wizytywitam nowe mamuski
![]()
Zaczynam się niepokoić. Nawet nie mam jakiegoś szczególnego gastro.Też nie mam mdłości![]()
Ja mam wizytę dopiero za tydzień... Ale aż mnie skręca to czekanie. Daj znać koniecznie czy wszytko okSpokojnie nie wszystkie mamy objawy. U mnie też się uspokoiło. Jak dziewczyny piszą jeszcze będziemy marudzić że tak nam brakowało mdłościmam jutro wizytę. Dam znać czy mimo braku objawów wszystko idzie dobrze
![]()
Też nie mam zmian jeśli chodzi o jedzenie, jedynie czasem humor jak przed okresem; niektóre kobiety nie mają mdłości w ciąży, może to myZaczynam się niepokoić. Nawet nie mam jakiegoś szczególnego gastro.![]()