Np Holandii pracuje się do samego końca, a po porodzie 3 miesiące i do pracyZ tego co wiem to tylko w Polsce jest taka polityka, żeby wystawiać l4 w ciąży, nawet bez poważnych wskazań. Mieszkałam trochę zagranicą i tam wszystkie ciężarne normalnie pracowały.
Oczywiście, jeśli ciąża jest zagrożona to wiadomo, ale tylko z powodu tego, że ktoś się stresuje no to jednak trochę słabe. Jak dziecko się już urodzi to tez jest mnóstwo stresów, wierz mi, ale jednak ludzie chodzą do pracy![]()
reklama
Marcelina007
Fanka BB :)
Jestem spokojniejszaMam takie dni ze pobolewa, a czasem boli dość mocno, dziś 7+5, w ciąży z córka bolał dzień w dzień do końca 3 miesiąca, wiec staram się tym nie przejmować
Promyczek91
Wow ..A kto zajmuje się wtedy dzieckiem? Niania?Np Holandii pracuje się do samego końca, a po porodzie 3 miesiące i do pracy![]()
przyczajona49
.
Ostatnia edycja:
E
Ewka34
Gość
Ja nie miałabym z kim dziecka zostawićNp Holandii pracuje się do samego końca, a po porodzie 3 miesiące i do pracy![]()
Paulina97
Dzien dobry. Co do chinskiego kalendarzyka to mi sie ostatnio sprawdzilo teraz wychodzi dziewczynka wiec oby sie sprawdzilo [emoji85]chociaz tez w to nie wierze.
Ja nie mam problemu na szczescie z praca bo na wychowawczym siedze sobie.
Co do spacerkow to przez te plamienia teraz wychodze co 2/3dni z dzieckiem. Tez czasem nie ma pogody. Tak to codziennie wychodzilismy ale teraz musze sie oszczedzac.
Te co biora luteine dopochwowo to mam pytanie. Czy tez po aplikacji czujecie takie ciągnięcia w pochwie troche bolesne? [emoji848]
Ja nie mam problemu na szczescie z praca bo na wychowawczym siedze sobie.
Co do spacerkow to przez te plamienia teraz wychodze co 2/3dni z dzieckiem. Tez czasem nie ma pogody. Tak to codziennie wychodzilismy ale teraz musze sie oszczedzac.
Te co biora luteine dopochwowo to mam pytanie. Czy tez po aplikacji czujecie takie ciągnięcia w pochwie troche bolesne? [emoji848]
AgnesSweden
W Szwecji też. Tutaj lekarz może wystawić Ci zaswiadczenie że masz pracować np tylko na 50℅ czyli np 4h dziennie. Ale zwolnień nie wystawiaja, a takich przed 12tc to w ogóle mowy nie maNp Holandii pracuje się do samego końca, a po porodzie 3 miesiące i do pracy![]()
jjm86
Na 13:20. Będę dziś i za Ciebie i ten Twój mały cud trzymać kciuki@jjm86 na która masz wizytę?
@Paulina97 nic Kochana nie czuję po aplikacji ale zastanawiam się, czy właśnie od tego nie plamiłam. Dozujesz palcem czy aplikatorem?
Siostra męża urodziła tam dwójkę dzieci- rodzisz i po przebadaniu od razu wychodzisz do domu z dzieckiem po ok 3 godzinach od porodu. Ale tam codziennie przychodzi położna na 8 godzin i zajmuje się nie tylko dzieckiem ale tez domemWow ..A kto zajmuje się wtedy dzieckiem? Niania?
reklama
E
Ewka34
Gość
Ja także za Ciebie i twoje maleństwo ❤ chociaż ja mam później bo ma 16.15Na 13:20. Będę dziś i za Ciebie i ten Twój mały cud trzymać kciuki
@Paulina97 nic Kochana nie czuję po aplikacji ale zastanawiam się, czy właśnie od tego nie plamiłam. Dozujesz palcem czy aplikatorem?