nieagatka
Fanka BB :)
No, ale tak jest ogolnie w Polsce - ceny z kosmosu, a zarobki sa jakie sa. Wawa rozni sie tym, ze jednak zarabia sie godnie, a nie najnizsza krajowa.Tak, ale też ludzie myślą, że tu się nie wiadomo ile zarabia a prawda jest taka, że w wielu krajach nawet zakupy są tańsze niż tutaj a zarobki wyższe niż w Warszawie. W kwestii cen klinik i lekarzy to powiem tak ceny są jawne i każdy wybiera co jemu odpowiada. Chodziłam w ciąży do dr która brała 250zł za wizytę już z USG i byłam rozczarowana bo miałam wrażenie, że na usg to nic nie widzi a jak się o coś pytałam to odpowiadała, że ona nie jest ultrasonografistą to dziękuję za takie wizyty. Teraz płacę więcej, ale przynajmniej wiem za co.
Ja zawsze jak jestem w Polsce, a jezdze na Podkarpacie - nie moge sie nadziwic, ze jest tak cholernie drogo. A ludzie tam zarabiaja naprawdę psie pieniadze, wiec zyje sie slabo.
A co do lekarki - czyli co - za 250zl dostajesz taka sobie opieke, a za 300zl juz sie da?
Ja rozumiem, ze wieksi specjalisci cos tsm więcej sobie liczą, ale zeby na prywatnej wizycie ginekologicznej usg było łaską to jest przegina.
zastanawiam sie czy nie wziasc na raty bo chce do tego fotel i pufe. A co sobie cos na ta kanape odloze to i tak za chwile pol wydam bo siedze na tych internetach i ciagle mnie cos kusi