Gryfin
Fanka BB :)
Co gorsza na waleta się opalają i skaczą do basenu na bombęJa już wszystko rozumiem, oni się na wakacje tam wybrali, uświadom ich już, że turnus się skończył i mają się brać do roboty!![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Co gorsza na waleta się opalają i skaczą do basenu na bombęJa już wszystko rozumiem, oni się na wakacje tam wybrali, uświadom ich już, że turnus się skończył i mają się brać do roboty!![]()
Co gorsza na waleta się opalają i skaczą do basenu na bombęNic dziwnego, że moje jajeczko do nich nie schodzi, dzikusy!
![]()
OooooMy tez jestesmy z mezem na diecie z Akademii juz od wrzesnia, polecam bardzo. U mnie duza poprawa przy @, brzuch nie boli w ogole, a kiedys bywalo roznie.![]()
@ Bunia49, nie martw się jesteśmy w tej samej drużynieJa już nie wiem co z tymi testami -,- ale widzisz, lekarz też popatrzył w usg i się dopatrzył u ciebie, więc działajcie ☺ ciul tam z tymi owulacyjnymi, mi też lekarz polecił sprawdzić progesteron na 5 dni przed spodziewana @, to sprawdzę, a co
Ja nie wiem, jakaś niedorobiona jestem czy co, nawet owulacyjne testy oblewam![]()
Dziewczyny mam jeszcze parę pytania odnośnie wyników mojego męża? Czy indeks teratozoospermii 1,11 to dobrze? Czy skoro ma dobre wyniki (morfologia 8% etc) to czy warto żeby szedł do androloga, np. zrobić usg? Kończy mu się FertilMan, zamówić mu jeszcze jeden? Albo Profertil? Czy lepiej żeby już nic nie brał![]()
To powiem Ci lepszego newsa! Dziewczyna na Babyboomie założyła temat w którym pytała czy może być w ciąży bo uprawiała seks PRZEZ MAJTKIPowiem Wam, że zbłądziłam gdzieś w internecie na różnych innych forach ciążowych (kafeteria etc.) i aż się coś we mnie zagotowałoPrzykład: Dziewczyna pyta czy 10 nieudanych cykli to bardzo źle i czy powinni się z partnerem martwić? I faktycznie było parę normalnych odpowiedzi, że rok to standardowy czas jaki zdrowa para może się starać o dziecko, ale było mnóstwo też odpowiedzi typu: za dużo o tym myślisz i Ci nie wychodzi ja poszłam na żywioł i zaszłam w pierwszym cyklu bo nie myślałam, albo daj sobie spokój, nakręcasz się i przez to ciąży nie ma, my wyjechaliśmy na wakacje i zaszłam w 3 cyklu bo nie myślałam o ciąży bla bla bla
Nosz kur...Sorki, ale musiałam się z Wami tym podzielić
Bardzo mnie takie rady wkurzają.
tak mam potwierdzona i chodzilam na monitoringi. Zauwazylam tez ze przy diecie, plodny sluz sie pojawia w wiekszych ilosciach, a wczesniej skapo bylo..Ooooo
a jakby Ciebie wyglada sprawa
z owulacja ?
Chodziłaś na monitoringi? Mas potwierdzona ?
W naszym przypadku o złych wynikach dowiedzieliśmy się niedawno, tak naprawdę dla świętego spokoju wykonaliśmy badania aby mieć pewność, że wszystko gra. Niestety los z nas zakpił, stwierdzono schodzenie o nazwie asthenozoospermia, morfologia 0%. Staramy się poprawić dietę i suplementować witaminy, niedługo zrobimy powtórne wyniki i zobaczymy czy cokolwiek drgnęło.. Co to znaczy, że musiałaś być wrażliwa na plemniki? Robiłaś coś specjalnego? [emoji848]chętnie się dowiem co Wam pomogło [emoji846] powiedz proszę jeszcze jakie mieliście wyniki nasienia? Czy w ogóle u nas istnieje jakaś szansa naturalnie.. [emoji3166]
Pytanie jest w jakim wieku była autorka tego posta, bo jeśli miała 14 lat jestem w stanie jej wybaczyć, gorzej by było jakby to dorosła kobieta pisałaCzytałam raz posta "czy mogę być w ciąży? bo po kąpieli wytarłam się ręcznikiem po moim tacie"
A z lekcji biologi usunęli obecnie naukę o metodach zapobiegania ciążyTo skąd te biedne dziewczyny mają wiedzieć jak dochodzi do zapłodnienia?