• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwcowe mamy 2020

reklama
U mnie tez malutki zazwyczaj zaczepia ludzi i sie śmieje, ale czasami tez jest wstydzioch i chowa głowę w mamę 😆
Najzabawniejsze jest jak ktoś stoi a ja siedzę i on sie zapomni i wyciagnie ręce żeby go nosić a skapuje, że przeciez to nie mama i udaje, że on nic jednak nie chcial🤣🤣
Haha słodki... maluszki są cudowne.
Mojegi cały czas siostry noszą i jemu obojętne kto go trzyma ;), chyba za rzadko go noszę 😆🙈

Hej :)
@Nerwicówka35 my u lekarza też tylko narazie przy szczepieniu, więc nie jesteś sama. My jak byłyśmy w szpitalu jak się Alicja urodziła to przebadali ją wzdłuż i wszerz - powiedzieli mi, że jak i tak mam tu leżeć to sprawdzą czy z małą jest wszystko ok. Generalnie Alicja zdrowa była ale w międzyczasie trochę przygód ale o tym opiszę niżej :)

@sariska ciężko znosi wychodzenie ząbka? U nas dramat ...😰 A co do poruszania się to Alicja przemieszcza się w takim tempie, że już za nią ledwo nadążyć mogę, a co dalej. Już mi agentka mała na nogi wstaje, jutro łóżeczko na sam dół idzie bo robi się niebezpiecznie jak wstaje i jeszcze hopsa hopsa.

@Sundeep nie zamierzam sprzedawać 3w1 bo jestem z tego mega zadowolona, a i chcemy się niedługo zacząć starać o drugie maleństwo to się przyda :) Oglądałam spacerówki w smyku z Kinderkraft bo młoda bon dostała i się zastanawiam. Tylko siostra mówi, że mam kupić do większej wagi niż do 15kg a tam wszystkie do 15kg... A Wy co uważacie? Warto na większą wagę wziąć? A apropo powiadomień u mnie jest tak - ja jak zignoruję jedno powiadomienie to już później są wyciszone ale jak na bieżąco otwieram to cały czas dostaję :)

U mnie też Alicja idzie do kazdego i nie boi się nikogo, jedynie jak już mocno zmęczona to do mamy :)

Ja miałam w sobotę konsultację telefoniczną bo moja mała w ciągu doby zrobila 25 kup:o szok, piła i jadła normalnie a tu nie wiem, może zęby 🤔 o 4 nad ranem jak już kolejna była to na Izbę przyjęć do szpitala dzwoniłam i kazała pilnować czy mała pije bo jak się odwodni to szpital. Rano - to sobota byla - dzwonię do pediatry, która na prywatnie przyjmuje i zapisała jej cos na zatrzymanie. W sobotę jeszcze ją trochę męczyło ale całe szczęście wczoraj i dziś już normalnie. W weekend do tego młoda 38 gorączki miała, a od początku lutego walczymy ze smarami :( teraz to jest tak zachrypnięta, że jak gaworzy czy płacze to ledwo ją słychać.
I teraz pytanie, kupka juz normalnie, gorączki nie ma, ma kater i chrypę - z takim czymś się nie dzwoni do lekarza nie?
Zaznaczę, że od czwartku nie wychodzimy :(

Patrzcie jak moje dziecko siedzi przy stole 😂😂😂 skarpetki generalnie lepsze jak kaszka 😂
A i, mamy pierwszą kitkę 😁😁😁

Załączniki

• received_1786528904853195.jpeg
    received_1786528904853195.jpeg
    717,8 KB · Wyświetleń: 99
Hej :)
@Nerwicówka35 my u lekarza też tylko narazie przy szczepieniu, więc nie jesteś sama. My jak byłyśmy w szpitalu jak się Alicja urodziła to przebadali ją wzdłuż i wszerz - powiedzieli mi, że jak i tak mam tu leżeć to sprawdzą czy z małą jest wszystko ok. Generalnie Alicja zdrowa była ale w międzyczasie trochę przygód ale o tym opiszę niżej :)

@sariska ciężko znosi wychodzenie ząbka? U nas dramat ...😰 A co do poruszania się to Alicja przemieszcza się w takim tempie, że już za nią ledwo nadążyć mogę, a co dalej. Już mi agentka mała na nogi wstaje, jutro łóżeczko na sam dół idzie bo robi się niebezpiecznie jak wstaje i jeszcze hopsa hopsa.

@Sundeep nie zamierzam sprzedawać 3w1 bo jestem z tego mega zadowolona, a i chcemy się niedługo zacząć starać o drugie maleństwo to się przyda :) Oglądałam spacerówki w smyku z Kinderkraft bo młoda bon dostała i się zastanawiam. Tylko siostra mówi, że mam kupić do większej wagi niż do 15kg a tam wszystkie do 15kg... A Wy co uważacie? Warto na większą wagę wziąć? A apropo powiadomień u mnie jest tak - ja jak zignoruję jedno powiadomienie to już później są wyciszone ale jak na bieżąco otwieram to cały czas dostaję :)

U mnie też Alicja idzie do kazdego i nie boi się nikogo, jedynie jak już mocno zmęczona to do mamy :)

Ja miałam w sobotę konsultację telefoniczną bo moja mała w ciągu doby zrobila 25 kup:o szok, piła i jadła normalnie a tu nie wiem, może zęby 🤔 o 4 nad ranem jak już kolejna była to na Izbę przyjęć do szpitala dzwoniłam i kazała pilnować czy mała pije bo jak się odwodni to szpital. Rano - to sobota byla - dzwonię do pediatry, która na prywatnie przyjmuje i zapisała jej cos na zatrzymanie. W sobotę jeszcze ją trochę męczyło ale całe szczęście wczoraj i dziś już normalnie. W weekend do tego młoda 38 gorączki miała, a od początku lutego walczymy ze smarami :( teraz to jest tak zachrypnięta, że jak gaworzy czy płacze to ledwo ją słychać.
I teraz pytanie, kupka juz normalnie, gorączki nie ma, ma kater i chrypę - z takim czymś się nie dzwoni do lekarza nie?
Zaznaczę, że od czwartku nie wychodzimy :(
Wygląda to na rota te kupki ... i do tego temp... a bulgotało jej w brzuszku?
Przy biegunkach... jak najmniej mlecznych rzeczy, kleik ryżowy i marchewka pomaga.
Spacerówka to spacerówka chyba nigdy nie parzyłam na kg ;). Generalnie parasolka przydaje się do ok 3 rż... (teoretycznie bo jak dzieciaki biegają to jezdzić nie chcą). Myślę, że taka do 15 kg da radę :).

U nas lovely nie dał rady, muszę spróbować ten drugi. A on jest z przeznaczeniem dla dzieci? Pierzesz normalnie później czy z dodatkowym płukaniem?
Tak, spray jest przeznaczony do ubranek dziecięcych, to wogole firma naturalnych detergentów.. używam chyba wszystkich 🤪są delikatne ,a dobrze czyszczą np lawendowy do łazienki czy sodowy do kuchni itp
Psikam na plamy i do pralki, jak dużo plam to jednak namaczalam w odplamiaczu Lovela i to samo mleczko bezpośrednio na plamę, a po jakimś czasie wszystko do wanny wrzuciłam i się moczyło i potem na długi program..I nawet większość się spralo . Ale to były kupki, tak z przed kilku ms🤪teraz już się cale szczęścia zmieniła konsystencja i już nie ma tego problemu..Bo wcześniej co rano musiał strzelić i wszystko na plecach🤦‍♀️ A teraz na plamy po jedzonku też działają

Halo dziewczynki
@Nerwicówka35 no powiem Ci, że u nas jak wyszedł pierwszy ząbek było ok. Teraz idzie drugi i nie bardzo ma apetyt :/. Żele na dziąsła mniej więcej tyle działają.. ja trzymsm w lodówce i jak dam mu na dziąsła to z pół h jest bez marudzenia. Mój najbardziej lubi gryźć metalowe łyżeczki 🙈. No i cycuś cały czas... jedynie kaszki z chęcią je i kukurydziane chrupki. Na świeże plamy z marchewki szare mydło lub frosch w sprayu z mydłem marsylkim.
@MK_Piotrowiak już 6 ząbków super. U nas dopiero drugi się przebija. Z tego co kojarzę to na camilię szkoda kasy ;) bo tam ziołka i chyba nic przeciwbólowego. Ale może akurat u Was się sprawdzą :).
@Emxka co tam u Was?
@SyLwuniaa jak tam Twoje chłopaki :)?
A wporzadku, średniego zdecydowalam się posłać to przedszkola, troche to przedluzalam ze wzgledu na pandemie, ale juz kota dostawal ..A ja z nim🤪 a tak serio to tak go ciagneło do dzieci, na pl zabaw ciagle kogos zagadywal, z roznym skutkiem 😓 a tu mamy blisko, i malutka grupa i jest naprawde przeszczesliwy, co dzien inna przygoda..no i sie okazalo, ze potrafi jesc sam obiad i to cały 🤷‍♀️
Najstarszy to zdalne nauczanie, więc spokojnie..młody pośpi..więc mam trochę dla nich czasu. Jednak taki 4 latek to jest wulkan energii 😁jest baardzoo absorbujacy

reklama
Uff to super, że jest coraz lepiej 😊

Jeśli chodzi o służbę zdrowia to ja nie mogę narzekać też. Ginekolog, do którego chodzę przyjmuje na NFZ a ma lepsze podejście niż ten, do którego 7 lat na prywatnie chodziłam, pediatra Alicji i mój rodzinny też spoko, jak dzwonię to albo mam teleporade albo zapytanie czy chce przyjechać do ośrodka 😊
Co innego rodzinny mojego męża... Strasznie przez duże S, babcia mojego męża ma 95 lat, duszności miała a lekarka z bólem dupy za przeproszeniem ich przyjęła, bo czy teleporada im nie wystarczy...

Jakie macie spacerówki? Ja kupiłam 3w1 z gondolą i doprowadza mnie do szału... Zajmuje w bagażniku tyle samo miejsca co gondola i składa się tak samo strasznie, zastanawiam się czy nie kupić osobnej spacerówki 😡😡😡
Jeśli chodzi o wózek mam też 3 w1 cybex priam. Stelaż ze spacerowka kupiłam nowy natomiast gondole i fotelik z drugiej ręki. Jak narazie jestem bardzo zadowolona. Gondola jest pojemna na dziecko dla tego ciągle korzystamy🙂synek uwielbia.. dobrze sie prowadzi i jest zgrabny..I póki co nie przenoszę się jeszcze na spacerowke, zwłaszcza jak taka pogoda..czekam na wiosne😉
Chyba mu dobrze, go otule i tylko oczka widać☺️..A po chwili śpi Screenshot_20210209-023914_Photos.jpgScreenshot_20210209-023928_Photos.jpg

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry