reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Już sama nie wiem co myśleć przez pierwsze 3 dni czułam się dobrze nic mnie nie bolało a w niedzielę silny ból brzucha i byłam strasznie senna no niestety ból brzucha pozostał może nie taki mocny jak w niedzielę ale jednak boli
Mi ból brzucha w formie ciągnięcia, ćmienia pojawił się dzień po transferze..

reklama
Jestem po kontroli u angoli dziewczyny.. moj krwiak sie powiekszyl niestety i ma ok 4.8 x 1.8 cm.. ostatnio miał niecale 3 x 1... Qwa mac ! Odstawiam clexane bo on nie pomaga we wchłanianiu się krwiaka... Naszczescie jak na tą chwilę placenta jest daleko od krwiaka choć tyle dobrego... No a szyjka mi się wydłużyła z 3 na 3.7cm wiec jedno ryzyko opanowane kosztem innego.. Będą mnie monitorować co jakieś 2 tyg aż się wchłonie.. A dzis się przestraszyłam bo zaczęło że mnie lecieć duzo takiej czarno brązowej mazi...i jadąc na usg już myślałam że to koniec 😭 Jak zobaczyły historie moich ciąż i IVF w karcie to az wysłały lekarkę aby zdążyła się przygotować i to wszystko wyczytać.. Habilitowac się można na moim przypadku 😤

Dziewczyny bralyscie dostinex na wyciszenie po stymulacji? Mam to brać i progesteron i essentiale forte na wspomaganie wątroby. Ale nie wiem co z tym dostinexem, dobre to? ;)

Dziewczyny bralyscie dostinex na wyciszenie po stymulacji? Mam to brać i progesteron i essentiale forte na wspomaganie wątroby. Ale nie wiem co z tym dostinexem, dobre to? ;)
Ja nie brałam, więc nie pomogę
Jestem po kontroli u angoli dziewczyny.. moj krwiak sie powiekszyl niestety i ma ok 4.8 x 1.8 cm.. ostatnio miał niecale 3 x 1... Qwa mac ! Odstawiam clexane bo on nie pomaga we wchłanianiu się krwiaka... Naszczescie jak na tą chwilę placenta jest daleko od krwiaka choć tyle dobrego... No a szyjka mi się wydłużyła z 3 na 3.7cm wiec jedno ryzyko opanowane kosztem innego.. Będą mnie monitorować co jakieś 2 tyg aż się wchłonie.. A dzis się przestraszyłam bo zaczęło że mnie lecieć duzo takiej czarno brązowej mazi...i jadąc na usg już myślałam że to koniec 😭 Jak zobaczyły historie moich ciąż i IVF w karcie to az wysłały lekarkę aby zdążyła się przygotować i to wszystko wyczytać.. Habilitowac się można na moim przypadku 😤
Znowu leciało? I krwiak większy?😥 Ty to masz tyle stresu w tych ciążach jak mało kto. Szczerze współczuję takich przeżyć.
Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i że ten krwiak się w końcu wchłonie. Super że szyjka trzyma ładnie

Ja nie brałam, więc nie pomogę

Znowu leciało? I krwiak większy?😥 Ty to masz tyle stresu w tych ciążach jak mało kto. Szczerze współczuję takich przeżyć.
Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i że ten krwiak się w końcu wchłonie. Super że szyjka trzyma ładnie
No dzis poleciało że mnie sporo takiej brązowo czarnej mazi.. Mały obrócił się i uciska głową na krwiak... No i myślę że clexane powoduje że krwiak napuchl, tak też twierdzi hematolog. Natstepne usg Mam u polaka 09.04 potem u angoli 14 i 22 kwietnia. Qzwa tyle usg to nawet w pierwszej ciąży nie miałam!!
Kiedy masz transfer? Kombinujesz coś z tym scratchingiem badz wlewem ?

Niewiem, może poczekaj do poniedziałku.
Dziewczyny przeważnie robią 9. To 6 dpt blastki.
Wiesz co, nie rób za wcześnie bo nic to nie da, lepiej kłuć się kilka razy trochę później i mieć jakiś obraz w jakim kierunku to idzie niż za wcześnie, a potem się zamartwiać.. Ja po dwóch transferach blastki robiłam w 9dniu

Kurcze nie dobrze;(.
Leż dalej odpoczywaj, może to odstawienie clexane coś da. Bo dość długo już jest a jeszcze się powieksza.

reklama
Możesz iść spokojnie 15 dc to jest cykl sztuczny endometrium na takich cyklu nie przerisnie uzyska swój max i koniec.
Chyba można ciągnąć na estrofenu max 40 dni 😁jeśli dobrze pamiętam.
Na wizycie sprawdzi rozmiar endo powinien być miedzi 9-12 I być 3 liniowe . Potem 5 dni prog to transfer Twojej super blastusi.
Powo
Nie zgodze sie z tym Ewa,
ja wlasnie mialam takiego madrego lekarza,ktory machal na to reka,efekt byl taki ze robil mi transfery na 22mm grubym endo ,przerosnietym na maxa,a ja 5 dni pozniej dostawalam juz okres .Mam takich transferow z 15 za soba wiec ,wiem co mowie .Jak to pani dok w Pradze opowiadalam to sie za glowe trzymala.I powiedziala,ze nie ma takiej opcji ,zeby mi robila transfery na endo ,ktore nie jest juz ani 3 liniowe ani receptywne .Strasznie tego pilnowala i mysle ze dzieki temu mam dzieci.Jak lekarz ma na to wywalone to trzeba samemu pilnowac.Okno implantacyjne jest otwarte 72 godziny,potem jest pozamiatane w temacie.

Do góry