reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Dzień dobry Mamusie i Pocieszki,
My własnie po spacerku i karmieniu. Śliczna pogoda u nas dzisiaj aż nie chciało mi się do domu wracać...szkoda tylko że nie miałam nikogo do towarzystwa. Wiktorek ma jakiś taki melanholijny astrój leży sobie i ogląda piąstki..już dobrych pare tygodni tego nie robił. I tak smiesznie poluje jedną rączką na drugą.

Viki,
współczuje kopnąć w dupę taką lekarkę...służba zdrowia cholera.
Jutrzenko, Wiktor tez się ślini i krztusi tą śliną. Majstruje łapkami w buzki i cały mokry zaraz jest : dekold, rękawki.
Agatko dobrze, że Darusia już spokojniejsza i widziałam że już się uśmiecha do mamusi :tak: oby tak dalej

reklama
Magdalenka gdzie taka ładna pogoda:confused:;-)
Kurcze ja wczoraj chwaliłam, że u nas tak ładnie, a dziś....śnieg, deszcz, wiatr....brrr

:-)

O niee, ja sie tak nie bawię...:wściekła/y:;-)(to tak na zmianę-na pół.ciepło, na poł. zimno i na odwrót)
Gdzie ta wiosna:confused: Juz czekam i czekam...

Dzieki kochane za odpowiedz odnosnie slinienia.

A my jednak wylądowalismy u lekarza bo Kubus zwymiotowal mleczko ktore wczesniej zjadl wiec stwierdzilam ze bede spokojniejsza jak go lekarz obejrzy. I dobrze ze poszlismy bo maly ma jakiego wirusa. W ksiazeczce wpisal ze to infekcja kataralna. Narazie zalecil leczenie objawowe: krople do noska, calcium, syrop prawoslazowy i witamine C. Powiedzial zeby dawac 5-7 dni. Miejmy nadzieje ze to wystarczy ale gdyby sie pojawily nowe objawy oprocz katarku i kaszelku to przyjsc. Oby obylo sie bez antybiotyku. Podejrzewam ze maly przeziebil sie w niedziele w centrum handlowym. Bo jak go rozebralam to troszke byl spocony i moglo go owiac choc tam bylo cieplo a ja go przykrylaam jak zasnąl. Albo zlapal od kogos z kim mial kontakt.

Viki trzeba bylo ją kopnąc w d..... :-D:-D:-D Mozesz wziac paracetamol przy karmieniu.

Ewa oczywiscie ze rozumiemy. Czekamy na Ciebie jak juz wszystko sie pouklada po Waszej mysli.

U nas rano bylo ladnie ale potem wiatr sie zerwal i zimno jest.

witajcie dziewczynki :))
viki pytalas kiedy przyjade do polski...nie wiem narazie mi sie nie usmiecha jechac z tymi wszystkimi manelami Gajuni a zreszta musze sie odchudzic bo wstyd sie ludziom pokazac :))
moja Gajunia cos tez kicha ostatnio i dzis nie bylysmy na spacerze nawet a chodzimy codziennie!!!
dzis cos nie moge sie na niczym skupic...

Dziewczyny poratujcie mnie bo wstyd się przyznać ale nie mam pojęcia gdzie mogę kupić białą koszulę dla Tadzika na chrzest. Mam dwoje dzieci a nigdy nie kupowałam im ubrań bo zawsze albo dostawałam albo sama szyłam. Garnitur już uszyłam ale koszuli mi sie wcale już szyć nie chce, zwłaszcza że jeszcze przede mną szycie garnituru dla Stasia.

Weroniczka najprędzej w jakimś sklepie z dziecięcymi ciuszkami. Może masz w okolicy jakiś sklep typowo pod kątem przygotowań na chrzciny, to tam na pewno. Jak ostatnio mieliśmy chrzciny w rodzinie to kupiłam koszule w 5-10-15 co prawda nie białą ale jasną. Ale Ci zazdroszczę takich umiejętnosci naprawdę... :-)

reklama
Weroniczka ja nie z Krakowa, wiec nie podpowiem co do konkretnego sklepu, ale u mnie w miescie byl taki sklepik z dewocjonaliami i tam mozna bylo wlasnie ubranka na chrzest czy komunie dostac, wiec pewnie same koszulki tez. A jak nie to mysle,ze w normalnych dzieciecych sklepach tez sie biala koszulke dostanie:)
Cos czuje, ze z Tadzia maly elegancik bedzie:D

Ataata, a co to znaczy, ze wchodzisz przez subskrypcje???:szok: Bo ja niby tyle na bb siedze, ale ciemna masa jestem i faktycznie wchodze przez "Dzieci urodzone w grudniu 2007" A do watku zamknietego dokopywalam sie przez "Brzuszki w kadrze", a teraz jak ten watek przenioslas, to i tak trzeba na zamkniety przez link wchodzic, a nie da sie prosciej???:-) Bo ogolnie, to mi sie wydaje, ze od samego poczatku nasz dzial zamkniety zostal przez adminke w dziwnym miejscu umieszczony:baffled:

Do góry