reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2021

reklama
Jeśli owu była 19go to prog zbadany za szybko, niemniej po wartości można założyć ze za kilka dni by osiągnął szczyt wiec owu się odbyła. I tyle w sumie można powiedzieć. Czy coś z tego będzie to się okaże, nikt tego Ci nie przewidzi [emoji2368]
Wysłałam wynik do ginekologa i kazał mi brać 3x1 duphaston do czasu miesiączki i zastanawiam się bo duphaston zazwczaj bierze się przez 10 dni robi się przerwę i wtedy jest okres a tu mam brać do czasu okresu

Wysłałam wynik do ginekologa i kazał mi brać 3x1 duphaston do czasu miesiączki i zastanawiam się bo duphaston zazwczaj bierze się przez 10 dni robi się przerwę i wtedy jest ewentualny okres a tu mam brać kazego dnia dopoki nie będzie okresu .

Czytałam już takie rzeczy na innych forach od dziewczyn, ze im zalecano brac dupka albo lutke do wystąpienia miesiączki i trochę tego nie rozumiem. Ja tam okresu nie dostaje dopóki nie odstawię i prog nie spadnie, mam określona długość brać, robić betę i wtedy jak nie ma ciąży odstawić, żeby @ spokojnie nadeszła.

Swoją droga czemu masz brać duphaston?

Dziewczyny pozytywny ten test owu ?

Załączniki

• IMG_2990.jpg
    IMG_2990.jpg
    50,2 KB · Wyświetleń: 100
  • IMG_2991.jpg
    IMG_2991.jpg
    75,3 KB · Wyświetleń: 100
Czytałam już takie rzeczy na innych forach od dziewczyn, ze im zalecano brac dupka albo lutke do wystąpienia miesiączki i trochę tego nie rozumiem. Ja tam okresu nie dostaje dopóki nie odstawię i prog nie spadnie, mam określona długość brać, robić betę i wtedy jak nie ma ciąży odstawić, żeby @ spokojnie nadeszła.

Swoją droga czemu masz brać duphaston?
Czytałam różne fora i wszystko się opiera na takiej zasadzie jak mówisz ale lekarz jest na urlopie i taka wiadomość mi napisał i szczerze tego nie rozumiem , bo przecież po wyniku progesteronu nie wiadomo czy jest ciąza czy nie a poza tym to nawet chyba za wcześniej . Nie mam pojecią dlatego szukam osoby co też tak miała brać ale nigdzie nie trafiam :(

Czytałam różne fora i wszystko się opiera na takiej zasadzie jak mówisz ale lekarz jest na urlopie i taka wiadomość mi napisał i szczerze tego nie rozumiem , bo przecież po wyniku progesteronu nie wiadomo czy jest ciąza czy nie a poza tym to nawet chyba za wcześniej . Nie mam pojecią dlatego szukam osoby co też tak miała brać ale nigdzie nie trafiam :(

Tym bardziej jak badalas proga 2dpo i miał taka ładna wartość to w szczycie 7dpo pewnie byłby na dobrym poziomie. Wiec nie rozumiem celu zastosowania dupka, ale może jakiś był, może nie znam całej historii albo innych zastosowań.

Niemniej z tym stosowaniem się nie wypowiem i nie pomogę. Ja normalnie fazę lutealna bez luteiny miałam 10 dni i teraz luteiną ją przy okazji wydłużam, odstawiam jak nie ma ciąży koło 14dpo a @ i tak przychodzi ze 4 dni później jak prog spadnie. Wiec u mnie @ nie przychodzi sama sobie w trakcie zażywania [emoji2368]

bo chodzi o to ze miałam już pozytywny test owu ale czasem robię tak po prostu i mam wrażenie ze znów z każdym dniem ta druga kreseczka ciemnieje czyli tamten mógł się mylić ?

Robi się do pierwszego pozytywnego. Poziom LH waha się w ciągu cyklu, a nawet w ciągu dnia, wiec kreski mogą być raz ciemniejsze, raz jaśniejsze, niektórym peak potrafi się nawet utrzymać kilka dni.

A dzisiejszy test jest negatywny.

reklama
Do góry