reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Co wam powiem, to wam powiem, ale napędziłam sobie strachu niepotrzebnie... dziewczyny przepraszam aż mi głupio ale dzisiejszy dzień to pasmo udręk i pomyłek. Jestem taką panikarą...a wynik bety wzrósł. To co odczytałam, to był wynik estradiol beta-17. Odczytałam wynik w pracy w stresie na szybko, nie upewniając się, potem telefon miałam dłuższy czas w trybie samolotowym. Zanim się zorientowałam zadzwoniłam do kliniki, on już miał kolejne telefony oddzwonil do mnie po południu a ja cały dzień chodziłam taka zaryczana w pracy. Normalnie totalna że mnie idiotka :( najważniejsze że beta jest ok. Lekarz powiedział, że ciąża ma szansę choć jest zagrożona. Tamto krwawienie to był krwiak. Progesteron mam b.niski dołożyl kolejne dawki luteiny i duphaston. Kazał najlepiej leżeć przez tydzień.
Przepraszam za zamieszanie :(
Najwazniejsze ze w sumie dobrze sie skonczylo.Beta rosnie to najwazniejsze👍

reklama
Co wam powiem, to wam powiem, ale napędziłam sobie strachu niepotrzebnie... dziewczyny przepraszam aż mi głupio ale dzisiejszy dzień to pasmo udręk i pomyłek. Jestem taką panikarą...a wynik bety wzrósł. To co odczytałam, to był wynik estradiol beta-17. Odczytałam wynik w pracy w stresie na szybko, nie upewniając się, potem telefon miałam dłuższy czas w trybie samolotowym. Zanim się zorientowałam zadzwoniłam do kliniki, on już miał kolejne telefony oddzwonil do mnie po południu a ja cały dzień chodziłam taka zaryczana w pracy. Normalnie totalna że mnie idiotka :( najważniejsze że beta jest ok. Lekarz powiedział, że ciąża ma szansę choć jest zagrożona. Tamto krwawienie to był krwiak. Progesteron mam b.niski dołożyl kolejne dawki luteiny i duphaston. Kazał najlepiej leżeć przez tydzień.
Nie przepraszaj, zdarza się 😊 najważniejsze, że to nie poronienie, a Ty nie miałaś być dzisiaj na wizycie?

Wiem., wiem ja już powiedziałam jak coś męża nerkę sprzedamy byle by się udało ;)
Usg 180+150 hormony, lutinus 150 Pln na tydzień. Czasem mam 3 , 4 wizyty.
Człowiek składki płaci a musi wszystko prywatnie ;(
Dzięki tym wydatką niedługo urodzisz wielką stopę ;).
O matko ale macie plan 😜 haha.. Ważne że mąż jest za 😀
Dobrze ze chociaż coś tam możesz z pakietu zrobić. Ja od 5ciu lat mam prywatne ubezpieczenie zdrowotne za które place ja i mój pracodawca ale nie mogę niego korzystać bo to wymaga tzw GP referal którego ten nigdy nie chce dać, dwa razy kiedyś próbowałam i nic.. porypani....

O matko ale żeś sobie emocji zafundowała ! Spokojnie krwiak dość rzadko się kończy poronieniem. Jeśli ciaza jest genetycznie zdrowa to bez problemu poradzi sobie z krwiakiem, bardzo rzadko to się kończy źle w takim przypadku. Jak już jest poronienie po krwiaku to raczej dotyczy wadliwej genetycznie i słabej ciąży które pewnie i tak by się zatrzymała w rozwoju.

To super wiadomość!!!, ale stres.... 😲 uuufff

O matko ale macie plan 😜 haha.. Ważne że mąż jest za 😀
Dobrze ze chociaż coś tam możesz z pakietu zrobić. Ja od 5ciu lat mam prywatne ubezpieczenie zdrowotne za które place ja i mój pracodawca ale nie mogę niego korzystać bo to wymaga tzw GP referal którego ten nigdy nie chce dać, dwa razy kiedyś próbowałam i nic.. porypani....
Wiesz ,jeszcze mu nie powiedziałam 😄 😄 .
Jak to płacisz i nie możesz skorzystać to Uk to naprawdę mnie zadziwia.

No naprawdę kompletnie skrajne diagnozy od piątkowej ze mam łazić normalnie i widzimy się w 28tc nie ma ryzyka żadnej infekcji po diagnozę dzis no ze wszystko super dziecko pięknie rośnie szew pięknie trzyma dluga szyjka ale mogę przedwcześnie urodzić przez jakąś infekcje 😞 Wlasnie o zakwasie z buraka coś słyszałam.. Męża wyślę wieczorem na wycieczkę po polskich sklepach 😜
A Ty jak??? Kiedy transfer? Coś kombinujesz z tym wlewem czy dałaś spokój? Jakąś polska klinikę w razie W obczaiłas?
Wogole dali mi jedno zdjęcie z USG a tam wielka stopa na pierwszym planie 😆
Ale bym chciała taka piękna stopę zobaczyć u siebie w brzuchu 😍

reklama
Najważniejsze, że jest dobrze !!!!
Duży ten krwiak ??? Na usg co było widać??
Zwolnienie wzięłaś??
Nie wiem jaki duży był, ślad po nim został. Pół rozmowy z lekarzem to nie słyszałam, ze stresu a potem jak zrozumiałam że on do.mnie.mowi że BETA nie spadła to on myślałam, że chyba że oglupialam 🤔 jak mi wstyd...na USG pęcherzyk było widać. Na razie tylko tyle. Za tydzień się rozwiąże. Nie wzięłam zwolnienia, jak będzie trzeba pójdę do rodzinnego bo nikt nie wie, z małej wioski jestem a jakby się rozniosło...eh. pracuje na siedząco więc na maxa bd się oszczędzać.

Do góry