K
Kropka.88
Gość
Mi niby 9maj @ ale owu mialam 3-4 dni wczesniej wiec nie wiem czy okres tez nie powinien sie przesunąć, bede testować za tydzien jesli @ nie przyjdzie do tego czasuKiedy Wam wypada okres? Kiedy test potencjalnie?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mi niby 9maj @ ale owu mialam 3-4 dni wczesniej wiec nie wiem czy okres tez nie powinien sie przesunąć, bede testować za tydzien jesli @ nie przyjdzie do tego czasuKiedy Wam wypada okres? Kiedy test potencjalnie?
Nie martw się jeszcze jest czasNie wiem, czy jest sens..dziś 6 dzień po owu i jakoś nie czuje, żeby się tam coś szczególnego działo
Nie musi się dziać magia żeby być w ciąży! Proszę o pozytywne nastawienie!!!!Nie wiem, czy jest sens..dziś 6 dzień po owu i jakoś nie czuje, żeby się tam coś szczególnego działo
Mam cykle 32-34 dniowe wiec u mnie 16-17 maj , dawaj znaćO, to tak jak ja15 ewentualnie 16 maj
![]()
A byłaś badana pod kątem PCO? Wysokie masz to AMHMam AMH powyżej 16czyli jest z czego spadać
A tak w skrócie możecie opisać co może pójść nie tak?
6 dpo nie ma możliwości żebyś już coś czuła, do zagnieżdżenia dochodzi między 6dpo a 12 dpo więc spokojnie bo stres w niczym nie pomożeNie wiem, czy jest sens..dziś 6 dzień po owu i jakoś nie czuje, żeby się tam coś szczególnego działo
Wszystkie hormony mam OK, czasem w obrazie usg widać dużo pęcherzyków, ale cykle mam regularne co ok 30 dni, owulacje również potwierdzone, więc jest OK, dlatego wysokie AMH ma mnie cieszyć a nie martwić.A byłaś badana pod kątem PCO? Wysokie masz to AMH
@Kropka.88 @Magdalena09 dziękuję, pomyślę nad tymz laparoskopią tak zrobiłam, chodziłam prywatnie a, że wtedy lekarz prowadzący był ordynatorem w szpitalu to wcisnął mnie na NFZ ale już niestety ten gin zakończył prowadzenie ciąż i wziął się tylko za onkologię i pracę w szpitalach
ale z tym obecnym ginem nie wiem czy się uda, na razie to i tak odległe plany
na ten cykl mamy już plan działania, badania i suplementy i tego się trzymam
![]()
W 3-5dc najlepiej zrobić FSH, Estradiol i LH. Ja również robiłam dla własnego spokoju prolaktyne i progesteron. Natomiast po @ to w sumie nie robiłam badań bo nie widzę sensu.
Staram się! Raz mam wrażenie Żr się udało, a później taka myśl ze chyba jednak nieNie musi się dziać magia żeby być w ciąży! Proszę o pozytywne nastawienie!!!!![]()
Estradiol bierze udział w rozroście błony śluzowej macicy(endometrium) i zwiększa jej kurczliwość. Od stężenia estradiolu zależy też dojrzewanie pęcherzyków jajnikowych dlatego jest tak ważnyEstradiol za co jest odpowiedzialny?[emoji846]