Eveline.eve
Fanka BB :)
Hej, chciałabym się poradzić Mam, które miały bądź mają cukrzycę ciążowa. Niestety mam wątpliwości czy moja Pani Diabetolog nie robi mi większej krzywdy niż pomocy.
Dziś zaleciła mi insulinę na noc, 4 jednostki. Do tego ostatni posiłek o 19 a pierwszy posiłek o 7 rano-czyli 12 godzin
To strasznie duża przerwa dla mnie
do tej pory jadłam kolacje ok 20 i kanapkę na noc o 23. Cały dzień mam ładne cukry tylko poranne na czczo są za wysokie 90-105. Do tego budzę się codziennie o 3 w nocy z ogromnym głodem aż boli mnie żołądek. Wszędzie zalecane jest by jeść ostatni posiłek 20 minut przed snem. Dodatkowo o 23 przyjmuje Dopegyt bo mam nadciśnienie ciążowe (leki 3xdziennie). Nabiał i owoce mogę jeść tylko do godz. 15. Jestem w 30tc i nie wyobrażam sobie do końca ciąży siedzieć głodna pół wieczoru
Córka rozwija się prawidłowo, trzyma się w połowie skali szacowane 1.400 gram na ten moment, ja przytylam od początku ciąży 9 kg. Będę wdzięczna za Wasze historie bo po dzisiejszej wizycie jestem skłonna szukać innego lekarza. Na moje pytanie co mam robić jak będę głodna po 22 czy w nocy dalej będzie mnie budzić głód otrzymałam odpowiedź "nie wydziwiaj już dziewczyno". 
Dziś zaleciła mi insulinę na noc, 4 jednostki. Do tego ostatni posiłek o 19 a pierwszy posiłek o 7 rano-czyli 12 godzin