reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

Witajcie!!!
U nas super!!! Plamy zniknęły:-) Bez sladu...​

Nowa bryka na spacerze sprawdzona... Ale rewelacji nie ma niestety. ogólnie jak na razie muszę się przyzwyczaić do małych kółek.

Bara, no nareszcie jesteś. Co z tym Twoim kompem... To jego wina ze nie mogłaś się zalogować?
Dla Zuzi duzo zdrówka, oby skończyło się tylko na katarze...

Pusia tylko nie rezygnuj z karmienia piersią. Taki kryzys laktacyjny zdarza się właśnie tak ok. 3-4miesiąca. Trzeba przeczekać i karmić częsciej, ale to sie później znów unormuje. Trwa to ok. 2tygodni. Tak było i u nas, ja korzystałam z poradni laktacyjnej. I udało się, nie musiałam małej dokarmiać:-)​

Beti zgadzam sie z Tobą:tak::tak::tak:
Na bezpieczeństwie sie nie oszczędza. My właśnie jesteśmy na etapie wymiany fotelika. Jeszcze nie kupiliśmy, ale mamy wybrany. Maxi Cosi Priori. Co prawda Zuzka nie waży jeszcze 9kilo, ale w tym nosidełku już chyba jej trochę ciasno.​

Co do fotelika to zgadzam sie że tu nie ma co oszczędzać.
A słuchajście w jakiej wadze dziecko siada w samochodzie na taki "poddupnik " i zapina sie normalnymi pasami?? Bo ja myślałam że po tym foteliku 9-18kg juz nie trzeba nastepnego tylko włansie takie cos pod dupcie

Nie rezygnuje z karmienia piersią (bardzo mi zależy żeby karmić jak najdłużej) mam nadzieje, że nam się to uda :tak:

reklama
a tak w ogóle to dziś cała nasza 3 czyli Piotrek (mąz) Kacper (syn) i ja ;-) byliśmy sobie na 3 godzinnym spacerku:tak:. Było super :-):-):-) Kacper cały czas spał a my chodziliśmy i oglądaliśmy piękne domy w okolicy achhh pomarzyć dobra rzecz:-D

Ja sama nie wiem jak to jest z tymi fotelikami. Wiem że są takie 9-18kg i 9-36kg. A taki poddupnik jest chyba od 150cm wzrostu. Ale pewna nie jestem... A czytać mi sie nie chce. Na razie okupuję strony z testami fotelików 9-18.​

Witam wieczorkiem!
Okna pomyte, mieszkanko wysprzątane-pracowity dzień dzisiaj za mną:tak: Kiedyś musiałam to zrobić, bo aż się prosiło, a że ładna pogoda była to ochoczo wzięłam się do roboty:-D
Basia już śpi-taka była zmęczona, że marudziła już przed 18, ale chwilę ją przetrzymaliśmy... Nie będę dodawać, że M też chrapie (umył okna w sypialni, więc mocno zmęczony;-)).

Anielap-my też miesiąc temu kupiliśmy nowy fotelik-Romer King TS-najlepiej iść z dzieckiem do sklepu i sprawdzić, bo w każdym inaczej dziecko siedzi (my myśleliśmy o jeszcze dwóch innych, ale ten był najlepszy-oczywiście naszym zdaniem):tak:
Pusia-ja już nie pamiętam kiedy byliśmy tylko we trójkę na spacerku-dzisiaj M był sam z małą, bo ja myłam okna:dry: A co do kryzysu laktacyjnego to ja miałam dwa w ciągu ośmiu miesięcy karmienia-trzeba częściej przystawiać do piersi;-)
Beti-a Wy już po zakupach, czy jeszcze wędrujecie wśród sklepowych półek?:-D
Bara-fajnie, że znowu jesteś z nami:happy2: Zdrówka dużo dla Zuzi życzę:tak:

Witam wieczorkiem!
Okna pomyte, mieszkanko wysprzątane-pracowity dzień dzisiaj za mną:tak: Kiedyś musiałam to zrobić, bo aż się prosiło, a że ładna pogoda była to ochoczo wzięłam się do roboty:-D
Basia już śpi-taka była zmęczona, że marudziła już przed 18, ale chwilę ją przetrzymaliśmy... Nie będę dodawać, że M też chrapie (umył okna w sypialni, więc mocno zmęczony;-)).

Anielap-my też miesiąc temu kupiliśmy nowy fotelik-Romer King TS-najlepiej iść z dzieckiem do sklepu i sprawdzić, bo w każdym inaczej dziecko siedzi (my myśleliśmy o jeszcze dwóch innych, ale ten był najlepszy-oczywiście naszym zdaniem):tak:
Pusia-ja już nie pamiętam kiedy byliśmy tylko we trójkę na spacerku-dzisiaj M był sam z małą, bo ja myłam okna:dry: A co do kryzysu laktacyjnego to ja miałam dwa w ciągu ośmiu miesięcy karmienia-trzeba częściej przystawiać do piersi;-)
Beti-a Wy już po zakupach, czy jeszcze wędrujecie wśród sklepowych półek?:-D
Bara-fajnie, że znowu jesteś z nami:happy2: Zdrówka dużo dla Zuzi życzę:tak:

Ja nie wiem czy to jest kryzys czy nie bo jesli chodzi o ilośc mleka to jest go duzo cały czas bardziej zastanawiam sie nad jego jakością czy przez tą diete nie jest mniej wartościowy. Bo o ilośc puki co sie nie martwie wystarczy lekko nacisnąc i leci :tak:

Ja nie wiem czy to jest kryzys czy nie bo jesli chodzi o ilośc mleka to jest go duzo cały czas bardziej zastanawiam sie nad jego jakością czy przez tą diete nie jest mniej wartościowy. Bo o ilośc puki co sie nie martwie wystarczy lekko nacisnąc i leci :tak:
Pokarm napewno jest wartościowy. Zawsze dopasowuje sie do potrzeb dziecka. A z racji diety to raczej Ty możesz mieć niedobory, np. wapnia. Najpierw Twój organizm zaspokaja potrzeby maleństawa, dopiero póżniej Twoje.
Hmmm... w zasadzie dzieci to pasożyty...;-)​

No wychodzi na to że to mój złom coś fiksuje, ale jak wczoraj zagroziłam że go wywale przez okno postanowił sie naprawić:tak::-D:tak:no mam nadzieje że Zuzi szybko przejdzie bo bidulka męczy sioe z tym katarem przeokrutnie:tak: u nas było niby ładnie nawet chciałam iść z małą ale jak zawiało to uuuuuuu zimnooo, wiec przez ten katar wolałam nie ryzykować:tak: jutro na palmowej się przewietrzy:tak:a to nasze najnowsze fotki, i kucyki:tak:te ostatnie fotki to jeszcze z przed choroby

Załączniki

• luty-marzec 2008 015.jpg
    luty-marzec 2008 015.jpg
    117 KB · Wyświetleń: 63
  • luty-marzec 2008 031.jpg
    luty-marzec 2008 031.jpg
    124,9 KB · Wyświetleń: 54
  • luty-marzec 2008 005.jpg
    luty-marzec 2008 005.jpg
    96,7 KB · Wyświetleń: 62
  • luty-marzec 2008 009.jpg
    luty-marzec 2008 009.jpg
    155,9 KB · Wyświetleń: 50
reklama
Anielap-dotarły w końcu:tak::-) Dziękuję:happy2::happy2:
Pusia-u mnie było tak, że Basia słabo przybierała na wadze tylko na piersi, a więc pediatra kazała ją dokarmiać jak skończyła 4 miesiące Sinlackiem (taka kaszka dla alergików):tak: No i podawałam już łyżeczką:szok: A bierzesz jakiś wapń w tabletkach? Lepiej bierz, bo będziesz miała później problemy min. z zębami:sorry2:
Beti-na zakupach to tak niestety jest-zawsze kupi się coś "niezbędnego":-D:dry:

Do góry