reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

500+ tylko dla zaszczepionych na COVID-19?

Czyli nie kupujesz za te pieniądze środków potrzebnych dziecku typu pieluchy, jedzenie, kosmetyki? Bo dla mnie to właśnie miał oznaczać ten program. Te pieniądze miały iść na zaspokojenie potrzeb dzieci a nie rodziców.
Za potrzeby dzieci, także finansowe odpowiadają rodzice. 500+ miało kupić głosy wyborców i to niestety zrobiło.

reklama
Nie mam takiej możliwości jako że szczepień ani nie stworzyłam ani w żadnej z firm produkujących szczepienia anty covid nie pracuję.

odwracając kota ogonem: Ty weźmiesz odpowiedzialność za smierć osób które zarazisz świadomie się nie szczepiąc?

I nie, nie zmuszę nikogo do szczepień. Po prostu uważam że w obecnej sytuacji epidemiologicznej osoby nie szczepiące się z wyboru powinny być całkowicie wykluczone z życia publicznego.
Skoro wszyscy umywają ręce to niech przestaną naciskać. A czy ktokolwiek bierze odpowiedzialność jak zarazi kogoś grypą, ospą, różyczką czy jakąkolwiek chorobą? Świat zwariował i już żadnych chorób nie ma. Z grypą latali po ulicy, chodzili do pracy i wszyscy mieli to w nosie. Nie wiem czy się śmiać czy płakać.

Nie mam takiej możliwości jako że szczepień ani nie stworzyłam ani w żadnej z firm produkujących szczepienia anty covid nie pracuję.

odwracając kota ogonem: Ty weźmiesz odpowiedzialność za smierć osób które zarazisz świadomie się nie szczepiąc?

I nie, nie zmuszę nikogo do szczepień. Po prostu uważam że w obecnej sytuacji epidemiologicznej osoby nie szczepiące się z wyboru powinny być całkowicie wykluczone z życia publicznego.
Mam nadzieję, że jesteś wyszczepiona na wszystkie zakaźne choroby, inaczej nie wychodź z domu, bo jesteś zagrożeniem.

Skoro wszyscy umywają ręce to niech przestaną naciskać. A czy ktokolwiek bierze odpowiedzialność jak zarazi kogoś grypą, ospą, różyczką czy jakąkolwiek chorobą? Świat zwariował i już żadnych chorób nie ma. Z grypą latali po ulicy, chodzili do pracy i wszyscy mieli to w nosie. Nie wiem czy się śmiać czy płakać.
Z tym, że ostatnia pandemia grypy miała miejsce sto lat temu. Świat już drugi rok jest sparaliżowany przez Covid a nie inne choroby.

Na covid umierają ogromne ilości ludzi, na ospę i różyczkę mamy obowiązkowe szczepienia. Skoro - jak na razie - chorobę ograniczona tylko szczepienie to co w tym dziwnego że przywileje będą tylko dla osób zaszczepionych a osoby nie zaszczepione muszą sie niejako izolować by nie zagrażać innym?

Na covid umierają ogromne ilości ludzi, na ospę i różyczkę mamy obowiązkowe szczepienia. Skoro - jak na razie - chorobę ograniczona tylko szczepienie to co w tym dziwnego że przywileje będą tylko dla osób zaszczepionych a osoby nie zaszczepione muszą sie niejako izolować by nie zagrażać innym?
Mam tylko jedno pytanie. Osoby zaszczepione nie zarażają?

Jesli szczepionka wyjdzie z ostatniej fazy badan to rozwaze szczepienie.
Szczepionki Covid-19 zostały zarejestrowane na podstawie szczegółowych wyników badań klinicznych I, II i III fazy. W tej chwili w III fazie są badania nad bezpieczeństwem i skutecznością szczepionki dla dzieci poniżej 12 r.ż. Dopuszczone do użytku szczepionki Pfizer-BioNTech, Moderny, AstraZeneki oraz Janssen (Johnson & Johnson) musiały przejść wszystkie etapy przed dopuszczeniem do użycia przez Europejską Agencję Leków. To tylko w odpowiedzi, bo i tak decyzja należy do ciebie :)

Brzmisz trochę jak Adolf Hitler. Nie szczepisz się to dawaj do gazu... Tak niestety odbieram Twoją odpowiedź.

Jesteś szczepiona, przecież już jesteś bezpieczna? Przejdziesz przeciez łagodnie. Szanujmy zdanie innych. Nie chcę się szczepic niech się nie szczepi i tyle. Widzisz trupy leżące na ulicach? To jest pandemia. Teraz muszą zarobić miliony. Ps. Szczepiłam się.

reklama
Mam tylko jedno pytanie. Osoby zaszczepione nie zarażają?
Osoby zaszczepione niosą o wiele mniejsze ryzyko transmisji wirusa. Nie przytoczę konkretnych danych (nie pamietam ich) ale to tak jakby osoba niezaszczepiona zarażała średnio 2 osoby a zaszczepiona 0,02.
Funkcjonują tak samo też inne szczepienia na choroby zakaźne i tak duże zmniejszenie transmisji wirusa wpływa na wygaszenie epidemii.

Do góry