Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Napisz dokładnie, jakie badania zrobiłaś i jakie masz wyniki. Same polimorfizmy genu MTHFR mogą nic nie znaczyć. Na jakim etapie poroniłas w 2018?Cześć jestem tu nowa i 2 razy stracilam ciążę .2018 i teraz 6 tyg temu ciąża blizniacza zrobilam badania genetyczne i wyszly fatalne czy ktoras miala problem z Mutacją genu MTHFR
W 8 tyg a teraz w 14 tygNapisz dokładnie, jakie badania zrobiłaś i jakie masz wyniki. Same polimorfizmy genu MTHFR mogą nic nie znaczyć. Na jakim etapie poroniłas w 2018?
Wszystkie polimorfizmy masz heterozygotyczne, to jest łagodniejsza wersja niż homozygotyczne. Może się okazać, że zarówno gen MTHFR jak i pai-1 działają u Ciebie prawidłowo. Ale dla pewności możesz zrobić badanie homocysteiny, kwasu foliowego i witaminy B12 z krwi i ewentualnie badania na krzepliwość. Także ten wynik panelu na trombofilie wcale nie jest fatalny.
A masz jakiekolwiek inne badania porobione? Cos wyszło w histopatologii? Ciąże na początku były OK? Jak poronienia tłumaczy ginekolog? Nie miałaś infekcji? Jesli interesuje Cię diagnostyka poronień, to wejdź na forum Staramy się -> Ciąża po poronieniu.
Homocysteina 9.82
A jaki kwas foliowy albo witaminy dla ciężarnych brałaś? Ten poziom nie jest tragiczny, ale trochę do zbicia innymi suplementami. Może potrzebujesz większej ilości metylowanego kwasu foliowego albo B12.Homocysteina 9.82
A jaki kwas foliowy albo witaminy dla ciężarnych brałaś? Ten poziom nie jest tragiczny, ale trochę do zbicia innymi suplementami. Może potrzebujesz większej ilości metylowanego kwasu foliowego albo B12.
Zapewne w ciąży trzeba będzie brać zastrzyki z heparyny żeby nie doszło do zakrzepów. Dobrze że zrobiłaś te badania. Wiesz na czym stoisz. Nie jest to koniec świata. Jest wiele kobiet - mam z taką Mutacją. Przed ciąża musisz brać kwas foliowy metylowany np. Actofolin jest lepiej przyswajany przez osoby z tą mutacją aniżeli zwykły kwas foliowyCześć jestem tu nowa i 2 razy stracilam ciążę .2018 i teraz 6 tyg temu ciąża blizniacza zrobilam badania genetyczne i wyszly fatalne czy ktoras miala problem z Mutacją genu MTHFRZobacz załącznik 1300717