reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Ja na dermatologa na nfz czekam krótko bo tylko dwa tygodnie, a do alergologa z polecenia zapisałam się na grudzień. Dlatego idę prywatnie bo wiem ze często taki pierwszy lepszy dermatolog to Ci nie pomoże a jeszcze zaszkodzi, jestem zarażona od czasu jak sama chodziłam 😅 jeszcze na mnie nie spojrzał a już pisal recepte😂 niestety nieskuteczną😐
No właśnie dlatego chce iść do dobrego prywatnego, żeby dobrze zdiagnozował.
Dokładnie są od 4 miesiąca moja mama też mi już mówi, że już dawno dawała w tym czasie ale u nas te zalecenia pozmieniali bo wychwalają pod niebiosa karmienie piersią i niby układ pokarmowy nie gotowy 😉 jak z wszystkim trzeba trochę słuchać rad a trochę robić według własnej intuicji i będzie dobrze😉
Dokładnie, masz rację. Moja mama mi już półtora Msc temu kupiła pełno słoiczkow i dwie kaszki takie od 4 msc i też mówiła, żebym mogła jej dawać spróbować po 4 msc, bo mojej młodszej siostrze też po 4 msc już rozszerzaliśmy dietę i wszystko było ok 😉
Moja młoda w zeszłym tygodniu juz skończyła 5 miesięcy. Tak myślę że za tydzień juz chyba spróbuję pierwszą łyżeczkę. Zobaczymy.
No moja ma teraz 4,5 Msc i też myślę by jej po 5 Msc dać skosztować, żeby zobaczyć co lubi, co jej służy a co nie 😉
Ja zaczęłam dawać mojej pierwsze łyżeczki jak miała 4,5 miesiąca, za trzy dni kończy 5 i potrafi mały słoiczek już zjeść 🤷🏼‍♀️ Karmie swoim mlekiem z butelki
Ooo, super!! 🥰

chyba z 15 lat nie mam w chacie zwykłego cukru i jak ktoś do mnie przyjeżdża teraz nie bo covid ale wcześniej to musi sobie przywieźć albo pije gorzkie
ksylitol używam tylko do wypiekow bo do czego innego jeszcze 🤷🏻‍♀️ nikt nie narzekał na toaletę 😂😂😂
erytrocytów nie cierpię w smaku 😝
Nie wiem jak smakują erytrocyty 😂😂😂😂

reklama
No właśnie dlatego chce iść do dobrego prywatnego, żeby dobrze zdiagnozował.

Dokładnie, masz rację. Moja mama mi już półtora Msc temu kupiła pełno słoiczkow i dwie kaszki takie od 4 msc i też mówiła, żebym mogła jej dawać spróbować po 4 msc, bo mojej młodszej siostrze też po 4 msc już rozszerzaliśmy dietę i wszystko było ok 😉

No moja ma teraz 4,5 Msc i też myślę by jej po 5 Msc dać skosztować, żeby zobaczyć co lubi, co jej służy a co nie 😉

Ooo, super!! 🥰
z tymi sloiczkami to różnie uważajcie bo niektore składy wołają o pomstę do nieba 🤬
powinno być min 50% owoców lub warzyw a najlepiej 90-100%
ja też wbrew producentom nie zamierzam dawać narazie mięsa jeszcze się nawszama🤪

Do góry