reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Oj to musisz porządnie o siebie zadbać jak chcesz drugie 😍(czego życzę)
ale przy takiej ranie to obawiam się że cesarka☹️
moja siostra ciężki poród też popękana i źle zszyli potem jeszcze raz, porobiły się zrosty do tego obniżyła się macica nic z tym nie zrobiła a jak chciała kolejne to lekarz odmówił grozi jej wypadniecie macicy i obsuniecie pęcherza moczowego 😭 więc teraz bierze globulki z estrogenem, dieta i ostrzykiwała pochwę kolagenem no i ćwiczenia ale zawzięta jest 😜 jeszcze podobno ze dwa lata a siostrzenica na już 8 więc będzie niezła różnica 😂
O kurde, to fest poważnie 😱 Ja nie chce tak... No u mnie tak poza tą blizną, nie scalonym kroczem i jakąś tam błoną w pochwie mam wszystko ok, ale faktycznie muszę się udać do fizjo z tym, bo chcę urodzić naturalnie.. Pomimo traumy, która miałam i mówiłam po porodzie, że kolejne dziecko to już cesarka, a jednak zapomina się o tym bólu i jednak dalej nie chce cesarki tak jak wcześniej 😁

Ostatnia edycja:
Dokładnie, ja już dawno nie mam tej wkładki dla noworodka bo mały się nie mieścił.
My niebawem i tak chcemy jechać po fotelik bo mamy na to odłożoną kasę, i będziemy brać taki żeby rósł z nią. I na urlop juz chcemy by miała ten fotelik, bo w łupinie juz mam z mężem nie chce jej się nosić, tym bardziej że ona do 9kg

A ja czytałam a nawet oglądałam na netfliksie jak byłam jeszcze w ciąży ten serial dokumentalny babies i robili tam badania które jasno potwierdzały że zwierzęta jak są w domu gdzie jest małe dziecko to równa się mniej alergii w przyszłości 👍😜
A to wiadomo od dawna, wszystkie moje dziewczyny ze zwierzakami się chowają, ja tez miałam psa, kota, szynszylę, szczura (nie na raz). Jestem przyzwyczajona do siersci w jedzeniu nawet 🤷‍♀️ ale koty kłębiące się po kątach i na macie mnie wkurzają, jeszcze się mała zakrztusi.

A my już zmieniliśmy na spacerówkę. Mała kompletnie w gondoli nie chciała wyleżeć, ona chce podziwiać i obserwować świat i na spacerach był płacz. A teraz to przynajmniej sobie coś tam widzi i nie marudzi tak 😁 Mamy spacerówkę która możemy dać na płasko więc spoczko, nie siedzi jak co, absolutnie 😉
Moja w gondoli śpi jak złoto, albo jak nie śpi to ma złożoną budę i gada do nieba i drzew. Spacerówkę będę miała u mamy, wiozę jej na stałe, jadę w przyszłym tygodniu i już bez gondoli - też się rozkłada na płasko, a do domu dostałam drugą, fajną kompaktową, to i na wyjazdy inne będzie. W gondoli zresztą mała długo nie pojeździ, bo już wyrasta.

Oj tak wszystko na to wskazuje, że będzie wysoka😊. Moja córka, lat 13 jest już prawie równa ze mną😉 162 cm (ja 170cm, a mąż 180). Myślę, że mnie przerośnie 🤔
Pewnie przerośnie.
Moja jak miała 13 lat to miała 174 cm 🙈🙈. Teraz ma 15 lat i 176 cm i przestała rosnąć. Ja mam 175 cm.

Tak się zastanawiam czy wyciągnełyście już z fotelika wkładkę dla noworodków bo różnie piszą o 3 i 6 miesiącach😉
Ja mam Avionaut Pixel i trzy wkładki, dwie pod tyłkiem i jedną pod plecami. Na razie wyciągnęłam tylko jedną, bo jak wyciągnęłam drugą spod tyłka, to pasy były za wysoko (powinny wychodzić zza ramion, a wychodziły na wysokości uszu) więc jeszcze czeka.

A fotelik jest do 13 kg i jest jednym z najobszerniejszych na rynku, także będzie w nim jeździć na maksa, a jak będzie za ciężka do noszenia w tym, to będzie zostawał w aucie na bazie. Ja w ogólec mam fisia na punkcie fotelików, moja prawie 4latka jeździ tyłem i myślę, że jeszcze z rok pojeździ w tym foteliku (mam Axkid Minikid 2) i wszystko kupuję w 8 gwiazdkach 🙈🙈
Za rok do tego Minikida przesadzę Marcysię, a Dobrusia dostanie fotelik przodem do 150 cm, też już się rozglądałam. Sorry, taki offtop!

O kurde, to fest poważnie 😱 Ja nie chce tak... No u mnie tak poza tą blizną, nie scalonym kroczem i jakąś tam błoną w oocbeir mam wszystko ok, ale faktycznie muszę się udać do fizjo z tym, bo chcę urodzić naturalnie.. Pomimo traumy, która miałam i mówiłam po porodzie, że kolejne dziecko to już cesarka, a jedną zapomina się o tym bólu i jednak dalej nie chce cesarki tak jak wcześniej 😁
Ja miałam bardzo duże nacięcie i bardzo długo bolało, a przy drugim porodzie tylko troszkę pękłam, także życzę tego samego 😁 albo o bez pękania!

Laski, wy przeginacie z ilością postów!! Myślałam, że nie dojdę do końca 🙈
Uff, właśnie przerobiłam 20 kg ogórków na kiszone i siedzę padnięta, a jeszcze muszę nogi ogolić, bo lecimy na basen...

A to wiadomo od dawna, wszystkie moje dziewczyny ze zwierzakami się chowają, ja tez miałam psa, kota, szynszylę, szczura (nie na raz). Jestem przyzwyczajona do siersci w jedzeniu nawet 🤷‍♀️ ale koty kłębiące się po kątach i na macie mnie wkurzają, jeszcze się mała zakrztusi.
tutaj chodziło w dużej mierze o ślinę i liżą nie przez psy głównie zabawek a potem dziecko brakło do buzi dla mnie osobiście 🤮 ale potwierdzone naukowo że rewelacja dla zdrowia😂
A fotelik jest do 13 kg i jest jednym z najobszerniejszych na rynku, także będzie w nim jeździć na maksa, a jak będzie za ciężka do noszenia w tym, to będzie zostawał w aucie na bazie. Ja w ogólec mam fisia na punkcie fotelików, moja prawie 4latka jeździ tyłem i myślę, że jeszcze z rok pojeździ w tym foteliku (mam Axkid Minikid 2) i wszystko kupuję w 8 gwiazdkach 🙈🙈

mój facet ma fiksia na.punkcie bezpieczeństwa i my mamy Cybex Cloud Z i-Size a potem już też mamy Cybex Solution Z i-Fix + obligo sensor czy pasy się wypięły 🙄 niestety mały do teraz nienawidził jazdy z pasami to był ciągły płacz mówiłam wam że 220 km jechaliśmy prawie 6h🥶 zresztą spacerówki też nie cierpiał a zamówiłam na pasy o takie i jest rewelacja póki co w spacerówce zobaczymy jak powrót z wakacji 😂

Załączniki

• 0E1215EF-2980-47F5-B449-29CA35455287.jpeg
    0E1215EF-2980-47F5-B449-29CA35455287.jpeg
    47,5 KB · Wyświetleń: 43
  • 0D7537C7-C7F4-4EAF-ACBD-90F74051387D.jpeg
    0D7537C7-C7F4-4EAF-ACBD-90F74051387D.jpeg
    62,3 KB · Wyświetleń: 44
reklama
Dziewczyny, które zaczęły już rozszerzać dietę dziecku - w czym Wasze dzieci "siedzą" /jedzą skoro jeszcze nie siedzą?
Dzisiaj fizjo mówiła nam, że na początku dziecko powinno się karmić w foteliku samochodowym ale taki wygodnym dla dziecka, w pozycji pół leżącej, bo większość fotelików jest za głęboka i dziecko ma za bardzo przycisnietą brodę do klatki. Czyli ja w moim Cybex Aton 5 nie mogę jej karmić.

Do góry