reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Jasne, dzięki za pomoc. Badanie nasienia mamy zrobione. Wyniki idealne. Zdaniem lekarza problem tkwi w jajowodach, które mimo tego, ze są drożne (robiłam drożność) nie pracują prawidłowo. Te hormony, o których piszesz robi się przed samym podejściem? Chyba nie czeka się długo na wyniki?
W Bocianie badania hormonow są tego samego dnia, a jeśli zakaźność to na kolejną wizytę będziesz miała wyniki, ja też do Bociana chodzę , ty w jakim mieście?

reklama
Jasne, dzięki za pomoc. Badanie nasienia mamy zrobione. Wyniki idealne. Zdaniem lekarza problem tkwi w jajowodach, które mimo tego, ze są drożne (robiłam drożność) nie pracują prawidłowo. Te hormony, o których piszesz robi się przed samym podejściem? Chyba nie czeka się długo na wyniki?
Poza tym stymulacje zaczyna się w 2-3 dniu cylklu, i jak jakaś torbiel wyjdzie, albo coś w hormonach nie tak to miesiąc przepada, i tak sobie czas leci i leci 😉, i kolejny cykl i znowu badanie hormonów i usg i dopiero ja wszystko cacy to zaczynają stymulacje

Zastanawiałam się również nad inseminacja w pierwszej kolejności, ale właśnie odradził mi, bo najpewniej i tak nic nie przejdzie przez jajowód.
My pierwsza wizyta 15 marca a 4 czerwca transfer także głowa do góry :) warto iść na pierwszą wizytę już z wynikami do lekarza, dopytaj się jakie są wytyczne w Twojej klinice, my leczylismy się w Invicta i tam na stronie było z jakimi wynikami się udać. My mamy 13tc ❤️

Cześć dziewczyny. Mam do Was pytanie. Opowiem pokrótce. Od lutego chodzę do kliniki Bocian w moim mieście. Zdecydowałam się na nią ze względu na poronienie pierwszej ciąży i przejścia ciąży pozamacicznej jako mojej kolejnej. W klinice lekarz w pierwszej chwili powiedział, ze jego zdaniem powinnismy podejść do in vitro jednak my chcieliśmy spróbować naturalnie. Do dziś cisza więc „dorosłam” już do tej decyzji i chce podejść do procedury. I teraz pytanie. Jak to będzie wyglądało? Ile czasu od podjęcia tej decyzji trwa cały proces? Nie wiem na co mam się nastawiać? Na miesiąc, dwa, trzy? Jestem kompletnie zielona w temacie.
Mysle,ze dwa cykle.W pierwszym zrobisz wszystkie badania,w drugim wystartujecie.Nie kazda klinika oczekuje od pacjenta badan ,na ktore sie dlugo czeka.Lekarz na wizycie oceni i napisze wam co jest potrzebne.Spokojnie.Na razie poszukaj dobrej kliniki i lekarza.Umawiaj sie na termin ,bo nie ma co sie bujac za dlugo.Powodzenia🙂🙂🙂

reklama
Mysle,ze dwa cykle.W pierwszym zrobisz wszystkie badania,w drugim wystartujecie.Nie kazda klinika oczekuje od pacjenta badan ,na ktore sie dlugo czeka.Lekarz na wizycie oceni i napisze wam co jest potrzebne.Spokojnie.Na razie poszukaj dobrej kliniki i lekarza.Umawiaj sie na termin ,bo nie ma co sie bujac za dlugo.Powodzenia🙂🙂🙂
Dzięki. Klinikę już mam, nie będę jej zmieniać. Właśnie zastanawiam się nad terminem wizyty. Dziś mam 15 dc właśnie nadchodzi owulacja. Pewnie za tydzień umówię się na omówienie szczegółów

Do góry