• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcowe mamy 2021

U mnie też z tym ciężka sprawa 😂😂 Moja mama co tydzień myje 😂😂
😱 co tydzień serio omg ja mam okna od podłogi do sufitu i szczerze to chyba bym zwariowała jak co tydz je bym myła od porodu tylko raz mi się udało bo ostatnio przed ciążą myłam😞
ale teraz to na 100% kogoś wynajmę
przed pandemią miałam Panią do sprzątania co 2 tyg a teraz to wszystko sama😭 (no z Mężem)

reklama
wiecie co Wam powiem ale to chyba ściema jest z tymi smoczkami, że dzieci się przyzwyczajają.
ja mojemu dałam jakoś 2 tyg po urodzeniu był moment że namiętnie go ssał potem był etap że zasypiał i zaraz wypluwał
a teraz od tyg wkładam mu smoczka a ten odrazu fuuu jakby chciał mi powiedzieć matka sama se to weź... 😂 😂 😂 kompletnie nie chce smoczka nawet jak się popłacze także cieszę się że nie uległam fantazjom i mu nie zabraniałam😂

wiecie co Wam powiem ale to chyba ściema jest z tymi smoczkami, że dzieci się przyzwyczajają.
ja mojemu dałam jakoś 2 tyg po urodzeniu był moment że namiętnie go ssał potem był etap że zasypiał i zaraz wypluwał
a teraz od tyg wkładam mu smoczka a ten odrazu fuuu jakby chciał mi powiedzieć matka sama se to weź... 😂 😂 😂 kompletnie nie chce smoczka nawet jak się popłacze także cieszę się że nie uległam fantazjom i mu nie zabraniałam😂
Oj tak. Smoczki są przereklamowane. Moja nie uznaje od zawsze. 2 dni pogryzła, bo ją dziąsła bolały. Teraz znów smoczek poszedł w odstawkę.

U nas też mloda odrzuciła smoczki, zaraz po podcięciu dolnego wędzidełka. Próbowałam kilka razy jej dać, ale nie chce. Więc jest bezsmoczkowa. Ogólnie za to ssie kciuki i obserwujemy z neurologopedą obecnie czy to będzie etap przejściowy.

Wiem że kiedyś ten temat był. W czym podajecie wodę lub będziecie podawać. Kupiłam kubek doidy, ale zależy mi na czymś kompaktowym na wyjazd nad morze, bo już wtedy będziemy rozszerzać dietę i już podawać wodę. ( Dla mnie trochę będzie to wybawienie podczas długich spacerów)

U nas też mloda odrzuciła smoczki, zaraz po podcięciu dolnego wędzidełka. Próbowałam kilka razy jej dać, ale nie chce. Więc jest bezsmoczkowa. Ogólnie za to ssie kciuki i obserwujemy z neurologopedą obecnie czy to będzie etap przejściowy.
U nas też kciuk grany i obserwuję. Ale wydaje mi się, że u nas przejściowy, bo w zeszłym tygodniu jeszcze ssała kciuka a teraz ssie całą rączkę, a kciuk z rzadka do wyciszenia jak się przebudzi. Mam jeden smoczek w domu, Curaprox, ale nie był użyty ani razu, dostałam go jako wygraną w konkursie razem ze szczoteczką i gryzakiem. Szczoteczkę zużyła Dobrusia, Marcysia używa bardzo chętnie gryzaka, a smoczek leży. Ostatnio zerknęłam na ceny tych rzeczy i padłam 🙈🙈

reklama
U nas też kciuk grany i obserwuję. Ale wydaje mi się, że u nas przejściowy, bo w zeszłym tygodniu jeszcze ssała kciuka a teraz ssie całą rączkę, a kciuk z rzadka do wyciszenia jak się przebudzi. Mam jeden smoczek w domu, Curaprox, ale nie był użyty ani razu, dostałam go jako wygraną w konkursie razem ze szczoteczką i gryzakiem. Szczoteczkę zużyła Dobrusia, Marcysia używa bardzo chętnie gryzaka, a smoczek leży. Ostatnio zerknęłam na ceny tych rzeczy i padłam 🙈🙈
Chyba o tej marce mi neurologopeda wspominała, z racji właśnie tych zawrotnych cen 😃
U nas kciuk też odrywa rolę wyciszacza gdy już mega senna.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry