Po pierwsze nie polecam zajmowac się ex żona, w końcu to juz ex. Nie powinno cie interesować co tam za uszami, twoją rodzina nie jest. Jeśli ci wadzi i robi z czymś kłopoty zbierz tylek i nagadaj jej co masz do powiedzenia. A po drugie uważam, ze winny jest mężczyzna. Sorry powinien zapoznać cie z mama juz dawno, nie informować w trakcie ciąży, ze nagle ty jesteś i dziecko w drodze. Slabo to wygląda dla matki, ona tez może mieć o to zal, ze ty albo jej syn nie mieliście chęci wcześniej zainteresować się.
Być może twój partner ma slabe relacje z mama, tak wiec nie licz, ze wasze nagle będą miłe, bo raczej nie. I nie oczekuj, ze kobieta ma się toba interesować, kiedy cie nie zna, ty się nią interesujesz? Wybierzcie się do niej, aby wykonać ruch, a nie pretensje. Niestety ktoś musi pierwszy to zrobić. A na końcu chciałabym dodać, że musisz obgadać z partnerem sytuacje, jak to ma wyglądać, aby nie mieć złudzeń, jakie maja relacje, jak on chce to rozegrać. Nie mniej współczuję sytuacji, bo ja teściów dość szybko poznałam i nie mam z nimi złych kontaktów, takze wiem jak dobrze, gdy teściowa wpadnie na kawę czy my do niej, niż żyć w takiej niezgodzie, ale tak się niestety zdarza. Może kobieta nie zdążyła dobrze pogodzić się z rozwodem a tu już nagle ty, niewiadomo skąd, bo nie uczestniczyła w tym, nikt nic jej nie mówił, stad też ździwnie. Też bym szoku doznała, ze syn rozwodu nie ma jeszcze a tu nagle nowa kobieta, ale liczyłabym aby był ze mną szczery a tu dużo działo się poza jej wiedzą i zna tylko historie ex żony.